Λίγο μετά τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ ανάμεσα σε φοιτητές και άνδρες των ΜΑΤ, στο σημείο μετέβησαν ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, με την αναπληρώτρια τομεάρχη Παιδείας του κόμματος, Μερόπη Τζούφη, καθώς και τη βουλευτή Θεανώ Φωτίου.

Ωστόσο, η ένταση δεν έλειψε ούτε τότε, καθώς την ώρα που ο κ. Φίλης πραγματοποιούσε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι με τα ΜΑΤ δεν λύνονται τα προβλήματα, αλλά δημιουργούνται νέα, ενώ πρόσθεσε πως η απόφαση της Συγκλήτου ήταν αψυχολόγητη, ένας φοιτητής τον διέκοψε και καταφέρθηκε εναντίον του.

«Δεν έχει καμία δουλειά ο κ. Φίλης. Οι φοιτητικοί σύλλογοι απαιτούν τώρα να αποχωρήσουν αμέσως αυτοί που θέλουν να καπελώσουν τους αγώνες των φοιτητών. Να αποχωρήσουν τώρα από το άσυλο. Δεν έχουν καμία δουλειά να καπελώνουν τους αγώνες μας, δεν εκπροσωπούν κανέναν, δεν εκφράζουν κανέναν», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Είναι οι ίδιοι που έστρωσαν τον δρόμο, ώστε να τσακιστεί το άσυλο και για να μπαίνουν τα ΜΑΤ εδώ μέσα, ώστε να ταυτιστεί το άσυλο με την εγκληματικότητα και το ναρκεμπόριο. Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι για τους αγώνες μας. Δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που προσπαθούν να το λερώσουν και ο κ.Φίλης και τα υπόλοιπα στελέχη, που ήρθαν εδώ να κάνουν το πανηγύρι τους. Απαιτούμε να αποχωρήσουν τώρα».

Δείτε το βίντεο: