«Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το χοιρινό και το αλκοόλ. Ούτε η ψευτοευαισθησία για τη δήθεν προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των μουσουλμάνων.  Ευαισθησία και Μόρια δεν πάνε μαζί» δήλωσε η Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης σε άρθρο της στην ιστοσελίδα «Romfea».

«Το πρόβλημά του είναι η εκφυλλισμένη αίσθηση περί πατρίδας (η θάλασσα δεν έχει σύνορα είπε ο κος Τσίπρας), περί θρησκείας (αποκαθήλωση εικόνων), περί ιστορίας (συμφωνία Πρεσπών). Βάζουμε μέσα σε ένα μύλο όλους τους λαούς και τους αλέθουμε. Και βγάζουμε καινούργιους λαούς χωρίς δεσμούς, γη, παραδόσεις και πίστη. Επιβάλλουμε στην πλειοψηφία την άποψη των λίγων για να δείξουμε πως είμαστε δημοκράτες. Και, που και που, λέμε και καμιά αστοχία για να ενισχύσουμε το αριστερό μας προφίλ» καταλήγει η βουλευτής της ΝΔ.

«Μήπως ενοχλούν αισθητικά οι εκκλησίες, η σημαία και οι παραδόσεις;»

Στην ίδια ιστοσελίδα η Έλενα Ράπτη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν ξέρω ποια έμπνευση είχε όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις. Η μουσουλμανική θρησκεία επιβάλλει τη μπούρκα και τα τσαντόρ. Να υποθέσουμε πως είναι εξίσου ποινικά κολάσιμος σαδισμός να κυκλοφορούν οι Ελληνίδες με τα αμάνικα δίπλα στα κέντρα φιλοξενίας, πόσο μάλλον μέσα σε αυτά; Μήπως είναι επίσης σαδισμός να κάνει κάποιος τον σταυρό του επειδή τυχαίνει να ζει δίπλα σε μια κοινότητα προσφύγων μουσουλμάνων; Μήπως ενοχλούν αισθητικά και οι εκκλησίες, η σημαία, οι παραδόσεις; Μήπως να δημιουργήσουμε ζώνες απαγόρευσης κατανάλωσης χοιρινού σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από τα κέντρα φιλοξενίας;»