Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος κλήθηκε να τοποθετηθεί για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα και την χρησιμότητά του καθώς και την χρησιμότητά του στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Αρχικά ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι «Ο ΕΦΚ βοηθάει στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου». Στην παρέμβαση του παρουσιαστή ότι το λαθρεμπόριο «βασιλεύει» ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «η κατάσταση είναι καλύτερη».

Και συμπλήρωσε «χρειάζεται να εξοικονομούμε και καύσιμα. Χρειάζεται να υπάρχει μία τιμή όπου ο κόσμος δεν θα σπαταλά το πετρέλαιο. Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε και με την κλιματική αλλαγή και να έχουμε τιμή πετρελαίου όπως η Αμερική».

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πώς θα φτάνουν τα καύσιμα ώστε να ζεσταθούν τα σπίτια ο Ευκλ. Τσακαλώτος σχολίασε ότι «άρα μπαίνουμε στη λογική των ειδικών περιοχών που χρειάζονται επιδότηση. Όταν σχεδιάζεις μία οικονομική πολιτική τιμής σκέφτεσαι και τους πολίτες και την κλιματική αλλαγή. Και ρωτάς τον κόσμο πώς μπορείς να τον ελαφρύνεις καλύτερα. Είναι μέσα από το πετρέλαιο θέρμανσης; Είναι μέσα από την εισοδηματική πολιτική; Ή Είναι μέσα από την κοινωνική πολιτική; Είναι σύνθετο το ζήτημα

Από το 18:30 το σχετικό απόσπασμα…