Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραδέχθηκε ότι όταν το κόμμα του ανέλαβε την εξουσία δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία.

Συνεχίζοντας την αυτοκριτική του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχθηκε ότι πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα, αλλά ο κύριος λόγος που οι πολίτες «γύρισαν την πλάτη» στον ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται στο γεγονός ότι το κόμμα του κυβέρνησε τα 3 από τα 4 χρόνια μέσα στο τρίτο μνημόνιο και οι πολίτες έχουν δικαιολογημένα παράπονα.

Ο κ. Τσακαλώτος ερωτηθείς για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ μεγάλα, αλλά υποστήριξε, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ότι υπήρχε στρατηγική για τη μείωση τους, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές στις συντάξεις, που ναι μεν είχαν υπογραφεί, αλλά τελικά δεν ίσχυσαν.

Ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας για την παραδοχή του στο παρελθόν ότι «την πλήρωσε η μεσαία τάξη», παραδέχτηκε ότι αυτό είναι μια πραγματικότητα, αλλά ήταν επιβεβλημένο, καθώς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία αντιμετώπισε μια ανθρωπιστική κρίση και η απόλυτη προτεραιότητα ήταν αυτοί οι άνθρωποι που δεν είχαν να φάνε.