«Με την καταλυτική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, η αρχή του τέλους της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού του μαύρου έχει ξεκινήσει», εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

«Τα τραγικά αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της πλειοψηφίας της κοινωνίας διαμορφώνουν τους όρους για την ανατροπή της αυταρχικής κυβέρνησης και της πολιτικής της», τονίζεται στην ανακοίνωση. Και προσθέτει: «Ακόμα και σήμερα η εναπομείνασα κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί, κρατώντας το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Ο αγώνας των εργαζομένων, ωστόσο, έχει αποτελέσει αφορμή για τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού, αντιμνημονιακού, πλειοψηφικού μετώπου που απαιτεί να σταματήσει ο κατήφορος και να ανοίξουν νέοι δρόμοι ελπίδας και προοπτικής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «όσοι αμφισβητούν την πορεία της κυβέρνησης οφείλουν να πάνε μέχρι το τέλος, χωρίς ήξεις αφήξεις. Το ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας το δρόμο της πλήρους υποταγής, γίνεται το απόλυτο δεκανίκι της δεξιάς του Σαμαρά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και με την αγωνιστική-ενωτική του παρουσία ανταποκρίνεται στις διαθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας για την ανατροπή της κυβέρνησης», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ