«Θα υπάρξει ένα μεταβατικό σχήμα. Θα μεταδοθεί πρόγραμμα πάρα πολύ γρήγορα, σε μία δύο ημέρες, υπό τον όρο να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, στον Real Fm.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Πάρα πολύ δύσκολο και δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη λύση», είπε αρχικά ο κ. Κεδίκολγου, σε ερώτηση σχετική με το πόσο δύσκολο ήταν για τον ίδιο να ανακοινώσει το κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ σε άλλη ερώτηση σχετική με το αν γνώριζε τι πρόκειται να συμβεί, όταν διέψευδε το δημοσίευμα της Real News, απάντησε: «Δεν γνώριζα τι πρόκειται να γίνει».

«Ήταν μια απόφαση του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου», είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε: «Το μαύρο θα μπορούσε να είχε κρατήσει ελάχιστα. Ήμασταν έτοιμοι αλλά υπήρχε σε εξέλιξη η κατάληψη του ραδιομεγάρου».

«Έχουμε αναλάβει ορισμένες δεσμεύσεις. Δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση ούτε μπορούσαμε να πάρουμε πίσω τις δεσμεύσεις μας», παρατήρησε ο κ. Κεδίκογλου.

«Βεβαίως και είναι εφικτός ο στόχος της εκπλήρωσης της τετραετίας. Είναι σαφές ότι οι Έλληνες δεν θέλουν εκλογές σε αυτή τη φάση. Θέλουν να ολοκληρωθεί η ανόρθωση της χώρας», ήταν το σχόλιο του, σχετικά με το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ