«Όσοι χρησιμοποίησαν τη ΔΗΜ.ΑΡ. για να προωθήσουν τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές με την απόλυτη συνυπευθυνότητα της ηγεσίας της ΔΗΜ.ΑΡ., την αντιμετωπίζουν τώρα σαν την “τρίχα που πρέπει να πεταχτεί από το ζυμάρι”» εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η κυβέρνηση βγαίνει πιο αδύνατη από αυτή την κατάσταση που προκάλεσαν οι ακραίες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις Σαμαρά για την ΕΡΤ» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει: «Η ΔΗΜ.ΑΡ. αντιμετωπίζεται από τον πρωθυπουργό και τις δυνάμεις που στηρίζουν τη μνημονιακή κυβέρνηση περίπου ως στυμμένη λεμονόκουπα και το βέβαιο είναι ότι ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι η νέα του κυβέρνηση είναι κυβέρνηση τετραετίας δεν πείθει ούτε και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση έχει τέτοιες απώλειες και ρηγματώσεις όχι μόνο στη βουλή, αλλά και στην κοινωνία, που είναι βέβαιο ότι η κυβερνητική βαλίτσα δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά. Και σίγουρα, ακόμη κι αν ξεκαλοκαιριάσει, έρχεται ένα ιδιαίτερο θερμό φθινόπωρο γιατί τα προβλήματα εκδικούνται».

Ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι: κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και σκληρή μνημονιακή πολιτική ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα σταματήσει αυτό τον κατήφορο».

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα και έξω από τη βουλή.