Λίγες μόλις ώρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1», αναφέρθηκε στο non paper που αποκάλυψε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, το αναφέρει ότι την Τετάρτη το βράδυ οι τρεις αρχηγοί έγραψαν σε μια κόλλα χαρτί σε ποια σημεία συμφώνησαν.

«Το μόνο που έμενε να προσδιοριστεί ήταν ο ακριβής αριθμός των υπαλλήλων που θα ήταν στην μεταβατική αυτή φάση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ο πρωθυπουργός είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυξήσει αυτό τον αριθμό», είπε ο κ. Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι «Όπως είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, την τελευταία στιγμή ο Φώτης Κουβέλης προσήλθε με άλλες θέσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πάντως ότι «Ελπίζουμε σε συνέχιση της στήριξης από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Ας αφήσουμε όμως να συνεδριάσουν». Και ξεκαθάρισε: «Το βέβαιο είναι ότι προχωράμε στις ανάγκες που έχει η πατρίδα, στις μεταρρυθμίσεις δηλαδή που είναι αναγκαίες για να βγούμε από την κρίση γρηγορότερα».

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι «Δεν πρέπει να πέσουμε σε ακυβερνησία, δεν πρέπει να πέσουμε σε στασιμότητα» και πρόσθεσε ότι «Δεν μπορούμε να μην επαινέσουμε τη στάση του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει την κυβέρνηση».

Είπε πάντως ότι σε περίπτωση που η ΔΗΜ.ΑΡ. απομακρυνθεί, έχει γίνει μια συνεννόηση και ένας προγραμματισμός της κυβέρνησης αλλά δεν αποκάλυψε πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός.