Δραματικό παρασκήνιο κρύβεται πίσω από την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να ζητήσει ουσιαστικά ολική επαναφορά της ΕΡΤ.

Το παζλ συμπληρώνει το τηλεφώνημα που έκανε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο τον οποίο ενημέρωσε ότι η πρόταση του δεν περνάει από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο Φώτης Κουβέλης ξεκίνησε για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχοντας αποφασίσει «να τα σπάσει» με την τρικομματική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το απόγευμα στην κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής ζητήθηκε από τον Φώτη Κουβέλη σκληρή στάση στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Μάλιστα η πρόταση στην οποία είχαν συμφωνήσει οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία και ο Φώτης Κουβέλης δέχθηκε την πρόταση της σκληρής μερίδας στελεχών της ΔΗΜΑΡ για ολική επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Στην συνεδρίαση των οργάνων παρουσία των υπουργών και υφυπουργών της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης μίλησε για επαναπρόσληψη περίπου 1.700 εργαζομένων με τρίμηνες συμβάσεις.

Τα στελέχη, όμως, ζήτησαν σκληρότερη γραμμή.

Ο Φώτης Κουβέλης τηλεφώνησε στον Βαγγέλη Βενιζέλο, ενημερώνοντας τον ότι δεν περνάει η πρόταση που είχαν την προηγούμενη συμφωνήσει στο γραφείο του πρωθυπουργού.

«Βαγγέλη, έχω αντιδράσεις, δεν περνάει» είπε στον Ευ. Βενιζέλο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κατάλαβε αμέσως ότι ο κ. Κουβέλης οδεύει στην έξοδο ενημέρωσε τους βουλευτές ότι υπάρχει μπλοκάρισμα από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ