Την ανάγκη απρόσκοπτης συνέχισης του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης τόνισε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξηγώντας τα σημεία στα οποία υπήρξε διαφωνία για το θέμα της ΕΡΤ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ενώ ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη δημόσια τηλεόραση.

«Υπήρξε συμφωνία χτες για την αποκατάσταση της ΕΡΤ, διαχειριστής της οποίας είναι ο υπουργός Οικονομικών, με τρίμηνες συμβάσεις για όλους τους απαραίτητους απολυμένους για να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες. Απόψε δέχτηκα αυτός ο αριθμός να φτάσει και τις 2000», είπε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα ο Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε έξω από τη λογική της λύσης που χτες αποδέχτηκε. Επανήλθε στη θέση του να επαναλειτουργήσει η καταργημένη ΕΡΤ, χωρίς καμία ελπίδα να αλλάξει κάτι», πρόσθεσε.

«Κανείς δεν θέλει εκλογές αυτή τη στιγμή αλλά και κανείς δεν θέλει ακυβερνησία και στασιμότητα. Κλείσαμε ένα χρόνο ως κυβέρνηση, μας μένουν άλλα τρία. Θα τα εξαντλήσουμε για το καλό του ελληνικού λαού», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

«Εκείνο που τώρα προέχει είναι να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού. Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος», ανέφερε, επίσης, ο πρωθυπουργός.

«Θα προχωρήσω όπως και να έχει. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας», σημείωσε.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το διάγγελμα του πρωθυπουργού.