Σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για το θέμα της ΕΡΤ οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου αύριο στις 20:30 όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τα γραφεία της Ιπποκράτους μετά την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι «η στάση μας διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα εθνικής ευθύνης», ενώ μίλησε για επαναθεμελίωση της κυβέρνησης.

«Ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει σταθερότητα, θέλει μία κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας, που αφουγκράζεται τις προτεραιότητες της κοινωνίας, που λειτουργεί με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.

Και πρόσθεσε: «Έχει μεγάλη σημασία να υπάρξει συμφωνία που θα διασφαλίζει άμεση συμμόρφωση με την απόφαση ΣτΕ, που θα διασφαλίζει την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται γιατί αυτό επιβάλει η δημοκρατική τάξη και η εθνική ανάγκη».

Όπως ανέφερε, θα παρουσιάσει λεπτομερέστερα «τη φάση στην οποία βρισκόμαστε» σε αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, στις 17:00, ώστε να επανέλθει στην αυριανή σύσκεψη των τριών αρχηγών «έχοντας ακούσει και τη θέση της ΚΟ».