Συνάντηση με εκπροσώπους του Διασωματειακού των Ενώσεων και Σωματείων στον χώρο του Τύπου είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει το θεσμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ανέφερε ότι δεν έχει έρθει καμία πρόταση «στο τραπέζι» και πως δεν ισχύει ό, τι γράφεται και ό, τι λέγεται. Σημείωσε δε ότι αναμένει «σοβαρές προτάσεις» για το ζήτημα της ΕΡΤ κατά τη σημερινή σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, κάτι που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αργά χτες το βράδυ.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι απόψεις και οι θέσεις του Κινήματος για το ζήτημα της ΕΡΤ είναι γνωστές και σταθερές, ότι το ΠΑΣΟΚ συμπλέει σε αυτό το ζήτημα με τη ΔΗΜΑΡ και πως, αντίθετα, με τη ΝΔ η συνεννόηση είναι «δύσκολη».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης (ο οποίος συμμετείχε -μεταξύ άλλων- στη συνάντηση) με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στον οποίο εξέφρασε τη θέση ότι είναι «αντισυνταγματική» η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ. Ακόμη, οι εκπρόσωποι του διασωματειακού ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσαν σωματεία του Τύπου για τη μη επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Οι εκπρόσωποι του Διασωματειακού, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές της Ιπποκράτους, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη στάση που τηρεί το ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της ΕΡΤ και για τους χειρισμούς που έχει κάνει έως τώρα ο κ. Βενιζέλος.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ