Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της ΕΡΤ και ειδικότερα τα ζητήματα που ανέκυψαν από τις διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης του ΣτΕ.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στις θέσεις που έχει και δημόσια διατυπώσει ο ίδιος αλλά και το ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το ΣτΕ διατάζει το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ, καθώς και ότι η παράταση του κλεισίματος συνιστά παραβίαση αυτής της διαταγής, που δείχνει ασέβεια προς το δημοκρατικό κράτος δικαίου.

Για το θέμα της ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά ότι στην αποψινή συνάντηση περιμένει προτάσεις με τις οποίες εκτελείται η διαταγή του ΣΤΕ και θα ανοίγει αμέσως τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ώστε να μην υπάρχουν, πλέον, τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και να ξεπεραστεί η πρόσφατη κυβερνητική κρίση.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε στον κ. Σαμαρά και το θέμα της λειτουργίας της κυβέρνησης, το οποίο προτίθεται να επαναφέρει, έτσι κι αλλιώς, στην αποψινή σύσκεψη των τριών αρχηγών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, αναμένεται σήμερα, πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ

.