Τη διευκρίνιση ότι η τρόικα δεν ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης έκανε ο ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο η τρόικα έχει διαπιστώσει πως η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τις θέσεις στο δημόσιο τομέα και είναι θέμα του ελληνικού κράτους σε ποιους τομείς θα γίνει αυτό. Τόνισε μάλιστα ότι η ελευθερία της γνώμης στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Από τη σκοπιά των επενδύσεων, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής εκτιμά πάντως, ότι το κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης «δεν βοηθά», καθώς έφερε στη χώρα και πάλι περισσότερη αναστάτωση.

Συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του Επιτρόπου σχετικά με την ΕΡΤ, η εκπρόσωπός του, Ανεμαρί Χούμπερ, σημείωσε πως το κλείσιμό της είναι «φυσικά απαράδεκτο».

Τέλος, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα, ο Γιοχάνες Χαν επισήμανε πως «τα πράγματα είναι καλύτερα» και πως σε οικονομικό επίπεδο υπάρχει μια «εμφανής ανάκαμψη», με το ποσοστό των απασχολούμενων να ξεπερνά από τον Απρίλιο, για πρώτη φορά, το ποσοστό των ανέργων.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ