Ανοίγει και πάλι η ΕΡΤ

Το ΣτΕ ακύρωσε την υπουργική απόφαση - Ανασχηματισμός επί τάπητος ως κίνηση εκτόνωσης της κυβερνητικής κρίσης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:20
17/06/2013
Ανοίγει και πάλι η ΕΡΤ
91
loading

Την αναστολή εκτέλεσης της υπουργικής απόφασης με την οποία διατάχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ μέχρις ότου συσταθεί ο νέος φορέας διέταξε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ζητά να ληφθούν όλα τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα για τη συνέχιση των εκπομπών. Με την απόφαση αυτή λύνει τα χέρια των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου καθώς το θέμα της ΕΡΤ περνά σε νέα φάση έχοντας αποτραπεί η ρήξη.

Στην ανάγκη ανασχηματισμού και συντονιστικού σχήματος της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Όπως ανακοίνωσε, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα επαναληφθεί την Τετάρτη και αφού, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, το Μαξίμου ερμηνεύσει σωστά την απόφαση του ΣτΕ και ξανανοίξει την ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, είπε από την πλευρά του ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να θέσει σε κίνηση της λειτουργία της ΕΡΤ. Με το ζήτημα ΕΡΤ, όπως είπε, ήρθαν στην επιφάνεια όλα τα ζητήματα της συνλειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης. «Η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει μέσα στην επόμενη ώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

«Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώνεται η κατάργηση της ΕΡΤ και του διοικητικού συμβουλίου της», ανέφερε μεταξύ άλλων, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσήλθε, στο μεταξύ, με νέα πρόταση εννέα σημείων, που αφορά την επαναλειτουργία του δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης αλλά και το κυβερνητικό σχήμα. Ο Α. Σαμαράς, σε μια κίνηση εκτόνωσης, προτείνει τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, με την είσοδο στην κυβέρνηση στελεχών των δύο κομμάτων.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός πρότεινε:

1) τη συγκρότηση διακομματικής προσωρινής διοικούσας επιτροπής με τυπική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η οποία

Α) θα αναλάβει να προσλάβει απαραίτητο προσωπικό δημοσιογράφων, τεχνικών και οποίας άλλης ειδικότητας απαιτείται για να λειτουργήσει προσωρινά νέο πρόγραμμα

Β) θα καταρτίσει το προσωρινό πρόγραμμα και θα παρακολουθεί την εφαρμογή του.

2) Αυτή η επιτροπή θα έχει θητεία μέχρι τη συγκρότηση των οργάνων του νέου οργανισμού

3) Να κατατεθεί άμεσα το ν/σ για τη νέα ραδιοτηλεόραση και να καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ οι θέσεις όπου απαιτείται σε φορείς του δημοσίου

4) Να κάνουν συζήτηση για τη νέα ραδιοτηλεόραση και τον αριθμό των εργαζομένων

5) Να οριστεί αξιόπιστος Στρατηγικός Σύμβουλος για την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων

6) Να οριστεί αρμόδιος υφυπουργός με αρμοδιότητα αυτή την υπόθεση ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παραμερίζεται

7) Να γίνει ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ

8) Να συζητήσουν για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και

9) Να συζητήσουν για τον καλύτερο συντονισμό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Β.Βενιζέλος προσέρχεται με πρόταση 2000 απολύσεων απ όλο τον δημόσιο τομέα κι όχι μόνο από την ΕΡΤ πρόταση την οποία σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες δεν απορρίπτει το Μαξίμου ,δεν δέχεται όμως το προαπαιτούμενο που θέτει το ΠΑΣΟΚ που είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Αμετακίνητος εμφανίζεται ο Φ. Κουβέλης, απαιτώντας απόσυρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Πάντως πίσω από το θέμα της ΕΡΤ κρύβεται η απαίτηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να βρεθεί ένα νέο επίπεδο λειτουργίας της κυβέρνησης με τα δύο κόμματα να έχουν καθοριστικό κι όχι συμβουλευτικό ρόλο.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

91
σχόλια
 1. avatar ypokritis

  Η υπόθεση της ΕΡΤ αποκάλυψε για άλλη μια φορά την υποκρισία της Ελληνικής αριστεράς.
  Πριν έλεγαν ότι ήταν όργανο της κρατικής προπαγάνδας ενώ μετά την απόφαση για το κλείσιμό της ξεσηκώθηκαν δήθεν για την ελευθερία του λόγου.
  Γιατί άραγε τους έπιασε τέτοια πρεμούρα για τη λειτουργία της ΕΡΤ;
  Μα γιατί όλοι ξέρουν ότι η ΕΡΤ και γενικότερα τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους κάνουν αριστερή προπαγάνδα.
  Η γκρίνια για τη δήθεν απαξιωμένη ΕΡΤ κλπ ήταν για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και για να παριστάνουν τα θύματα. Όταν χρειάστηκε να πάρουν πραγματικά θέση για την εξυγίανση της ΕΡΤ αναγκάστηκαν να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο και να υποστηρίξουν το σάθρο οικοδόμημα που επί 30 χρόνια δημιουργούσαν.

 2. avatar Themis G.

  1) Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. Οπότε ας σταματήσουν κάποιοι τις μπαρουφες αν θα εφαρμοστεί η απόφαση διαφορετικά δεν γίνεται τελεία και παύλα.
  2) Η ΕΡΤ καταργήθηκε αλλά πρέπει να προβάλλεται ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ απο την κυβέρνηση, και οχι ΜΑΥΡΟ πως θα το κάνει, έμενα δε με νοιάζει- όποιος εφαρμόζει φασιστικές μεθόδους πρέπει να είναι και προετοιμασμένος για της συνέπειες σε μια Δημοκρατία- με τους ίδιους υπάλληλους, με άλλους, να δείχνει τον Ρουχλα και ''Του κουτιού τα παραμύθια '' να βρούνε λύση τώρα.
  3) Ως προς τους υπάλληλους της ΕΡΤ Ιδιωτικός υπάλληλος δε με νοιάζει καθόλου αν θα απολυθεί αυτός που έπαιρνε 300.000 € το χρόνο, και έπρεπε να είχε γίνει πριν και οχι τώρα. Στεναχωριέμαι για - θες να ειναι 10;;; 10 ρε παιδί μου- χαμηλομισθωτους της ΕΡΤ, που θα μπήκαν και με ΑΣΕΠ, και όποιος λέει οτι δεν υπήρχαν ειναι στενόμυαλος.
  4) Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ το πρόγραμμα πρέπει να προβάλλεται με τους υπαλλήλους της ΕΡΤ με σήμα, οτι θέλουν να βάλουν, να το πουν Προσωρινή Ραδιοτηλεόραση, με συγκεκριμένο χρόνο, και μετά ας τους διώξουν. Ας καθίσουν να δουλέψουν, καιρός είναι, και σε λίγο χρόνο να έχουν έτοιμη τη ΝΕΡΙΤ και να προβάλει, να έχουν κάνει ΑΣΕΠ, ας δουλέψουν, μια Ζωή όλα στο πόδι τα κάνουν.
  4) 'Οπως απολύονται για διαφθορά υπάλληλοι της ΕΡΤ - και επαναλαμβάνομαι για στενόμυαλους συμφωνώ με το κλείσιμο της ΕΡΤ ΟΧΙ με το ΜΑΥΡΟ- απαιτώ να βρεθούν και αυτοί που τους βάλανε, κάθαρση χωρίς την κορυφή δεν γίνετε. Για να δούμε και πόσο κάθαρση, πραγματική και κατα πόσο μπορεί να έρθει σε σύγκρουση ο Άδωνις και ο Σαμαρά, μια ζωή λόγια μόνο.

  1. avatar daidalos

   4) Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ το πρόγραμμα πρέπει να προβάλλεται με τους υπαλλήλους της ΕΡΤ
   Αυτό το λες εσύ, όχι η απόφαση, το δημόσιο δεν δεσμεύει με ποιον τρόπο θα εκπέμψει πρόγραμμα η ΕΡΤ, αρκεί να εκπέμψει

   1. avatar Themis G.

    Θα τους βρεις στον δρομο με ντουντουκα;;;;;

 3. avatar el

  αυτά να τα ακούνε οι απολυμένοι εδώ και 1 -2 χρόνια . Κανονικά αυτό θα έπρεπε να δημιουργήσει χειρότερα επεισόδια , αλλά σ'αυτή τη χώρα , μόνο για την ερτ νοιαζόμαστε . Α, και για τα gay parades !

 4. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Α-Ι-Σ-Χ-Ο-Σ! Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ!!! ΑΙΣΧΟΣ!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!

 5. avatar Nikos Komninos

  αραγε για το 1.300.000 ανεργους θα απεργησουν τα μμε μπας και λυθει και αυτο το θεμα?ολα τα καναλια αποψε εχουν κανει 10 εκτακτα μεχρι τωρα για τα νεοτερα της ερτ.εεε ρε ματσουκι που θελετε!!

 6. avatar ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΦΑΡΦΑΡΑΣ

  αντε να ρυθμισεις τα καναλια απ'την αρχη παλι....

  1. avatar KRFKLS

   καλοοοοοοοο

 7. avatar neraida

  μας δουλεύουν ψηλό γαζή !!!!

 8. avatar Kostis K.

  Παλι καλα που το ΣτΕ εσωσε τη παρτίδα γιατι αυτοι απο ατύχημα μπορεί να μας πηγαιναν σε εκλογές...
  Σε πρωτη φαση απολύονται τα μουσικά σύνολα που δεν καλύπτει η απόφαση... και απο εκει και περα αν πιστεύει κανενας οτι θα απολυθεί στο μέλλον κανένας απο τους κηφήνες εκει μέσα ειναι γελασμένος... Αυτη η χωρα ΠΡΕΠΕΙ να χρεοκοπήσει... να πεινασουμε ΟΛΟΙ, αλλιως ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ δεν γίνεται με ΤΙΠΟΤΑ!!!!

 9. avatar 665

  Ελπίζω να καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι στην έρτ ότι αυτή τη δύναμη που "βρέθηκε ξαφνικά" στα χέρια τους, δεν βρέθηκε από το άγχος μας μην τυχόν και χάσουν οι συγκεκριμένοι τις δουλειές τους... Άυτή η δύναμη θα παραμείνει στα χέρια τους εφ' όσον τωρα αυτοί, με τη σειρά τους, στηρίξουν έμπρακτα τους υπόλοιπους...

 10. avatar christos lambrinos

  το ΣΤΕ αμεσως να ακυρωση το μνημονιο και να επαναπροσληφθουν ενα μυριο ανεργοι.ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, τα καλα και τα συμφερωντα υπερ των ψυχων ημων

 11. avatar iojik

  Η μοναδική σωστή κίνηση από το 74 και μετά,πρέπει να περάσει από σαράντα κύματα.Η σαπίλα στην ελλάδα κρατάει γερά.

  1. avatar kastoras

   Και η ολυμπιακη .

 12. avatar ypokritis

  "Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Β.Βενιζέλος προσέρχεται με πρόταση 2000 απολύσεων απ όλο τον δημόσιο τομέα κι όχι μόνο από την ΕΡΤ"
  Είδατε ο Μπένι. Να κρατήσουμε τα κομματόσκυλα για να μας κάνουν την προπαγάνδα και αντί γι' αυτούς να διώξουμε τίποτα κακομοίρηδες συμβασιούχους.

 13. avatar EMPITIS

  Ελπίζω να αντιλαμβανόμαστε όλοι τη δύναμη των δημοσιογράφων στη χώρα μας...

 14. avatar ineth

  Ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω για να πληρώνω την ΔΕΗ χωρίς ΕΡΤόσημο? Έχω ακούσει πως γίνεται.

  1. avatar GKS

   Ineth, αυτό που είχα διαβάσει παλιότερα σχετικά με το τέλος της ΕΡΤ, είναι οτι πας και πληρώνεις το ποσό που αναλογεί στην ΔΕΗ για να μη σου κοπεί το ρεύμα στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και δηλώνεις οτι δεν επιθυμείς να πληρώσεις το τέλος της ΕΡΤ.
   Ουσιαστικά μετά πάει δικαστικά το θέμα και το άρθο που είχα διαβάσει έλεγε οτι πρέπει να δημιουργηθεί δικαστικό προηγούμενο, δηλαδή να δικαιωθείς στο δικαστήριο που θα σε πάει η ΕΡΤ επειδή δεν την πληρώνεις ή να προσφύγει ομάδα ατόμων που δεν θέλουν να το πληρώνουν εναντίων της ΕΡΤ.
   Απο την κυβέρνηση λένε οτι επιθυμούν την μείωση κατα 50% του τέλους, χωρίς βέβαια να το πληρώνουμε μέχρι την δημιουργία της νέας ΕΡΤ.
   Ουσιαστικά μιας και η ΕΡΤ δεν υφίσταται πλέον απλα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

  2. avatar ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΦΑΡΦΑΡΑΣ

   ταμειο παρακαταθηκων κ δανειων..πληρωνεις οτι αναλογει σε δεη,συν φπα κ τελη...με καθε επιφυλαξη (δεν ξερω αν ισχυει ακομα)

  3. avatar 665

   ineth νομίζω ότι θα κέρδιζες περισσότερα αν έβρισκες τρόπο να πληρώνεις δεη χωρίς χαράτσι μερκελόσημο... Χωρίς να σου το φορτώσουν στην εφορία και χωρίς να χάσεις το σπίτι σου αν δεν το πληρώσεις... Το ερτόσημο - κυρίως αν έχεις παιδιά που βλέπουν παιδικά στην έρτ - δεν είναι τόσο τραγικό σε σύγκριση με το μερκελόσημο.

 15. avatar Png

  Έτσι bravo γιατί άρχισα να ανυσηχω για τα δυόμισυ χιλiαρικά μισθό της Στάη και το κύμα μελανχολίας που είχε πιάσει μερικούς τραγουδισταράδες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Τώρα μπορώ να πάω για ύπνο ήρεμος και εγώ !!!!!!!!!!!!!!

 16. avatar Q mark

  Γιατί newsbeast παραπληροφορείς εμάς τους πελάτες/ αναγνώστες σου?
  Η απόφαση του ΣΤΕ ήταν το αυγό του Κολόμβου: ΝΑΙ στο κλείσιμο (με την αιτιολογία ότι η ΕΡΤ ΑΕ, ήδη δεν υφίσταται), εξ'ου και τα σημεία 2, 3 & 4 μιλάνε για ΝΕΑ ραδιοτηλεόραση, αλλά ταυτόχρονα ΟΧΙ στο μαύρο (θα εκπέμπει ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, σ. 1)
  [για να δούμε αν θα περάσει ..]

  1. avatar Themis G.

   Αν θα περάσει τι;;;; Η απόφασγ Ανώτατου Δικαστηρίου;;; Έλεος

   1. avatar Q mark

    Εννούσα, αν θα περάσει τη .. λογοκρισία, (που πέρασε και μπράβο, άλλα παρόμοια που έχω στείλει, όχι).
    Επί της ουσίας τώρα, συμφωνούμε απόλυτα (ότι οι αποφάσεις πρέπει να είναι σεβαστές αν θέλουμε να είμαστε κράτος και όχι καφενείο), αλλά αυτά πρέπει να τα ακούσουν και τα κόμματα "που στηρίζουν" την κυβέρνηση και ακόμα κάνουν κόνξες. Και οι δύο νομικοί είναι, και οι δύο τα ήξεραν από πριν, τα ψήφισαν, τα περίμεναν.
    Τι δεν καταλαβαίνουν ακόμα δεν καταλαβαίνω...

 17. avatar evrodraxmi

  Μετά την σφαλιάρα που έφαγε ο Πινόκιο από τους Ρώσους για την ΔΕΠΑ ήρθε και η Δεύτερη σφαλιάρα από την ΕΡΤ ..
  Από ότι ακούγεται θα φάι ακόμα μία σφαλιάρα και από τον ΟΠΑΠ ....
  Του παίρνουν σήμερα και τα Σώβρακα Κουβέλης και Βενιζέλος και ετοιμάζει Βαλίτσες για να φύγει από το Μαξίμου....
  Πολύ γρήγορα ο Πινόκιο θα είναι ένα κακό παρελθόν ....
  Δεξιά Γατάκια καλό κουράγιο ....

  1. avatar Πολέμιον ανθρώποις αυτοί εαυτοίς

   Στο Δημοτικό όταν η Δασκάλα σου έλεγε Α και Ι = Ε εσύ καταλάβαινες Α και Ι = Π έτσι;

  2. avatar KRFKLS

   αν δε κατάλαβες δραχμοσυριζοφασιστα η ERT θα αλλάξει , οπότε αριτερο κουνάβι τέλος η βολεψη και τα παχυλά μαρούλοφυλα. O OAED είναι κοντά στο μέγαρο

 18. avatar milopita

  Ότι και να γίνει η αντίσταση πρέπει να κρατήσει. Το θέμα δεν είναι η ΕΡΤ, το θέμα είναι οι ζωές μας. μας ανγκάζουν να φύγουμε από την χώρα εάν δε θέλουμε να ψωμολυσάξουμε και να ζούμε ανάμεσα σε φασίστες. Δε μας αφήνουν καμία επιλογή, αλλάεγώ τουλάχιστον δεν το δέχομαι!
  Θα τα πούμε στους δρόμους!

 19. avatar enas

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ. ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΑΔΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ

 20. avatar akis

  τωρα θα κανουν απεργια !!! τους αρεσε το παρτυ !!! εξαλλου αλλος πληρωνει !!!! εσυ εσυ εσυ και εσυ και εσυ κλπ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει