«Είμαι κατά της βουλευτικής ασυλίας για λόγους αρχής και ζητώ την άρση της». Αυτό δήλωσε στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία αποφάσισε την άρση ασυλίας του με ψήφους 7 υπέρ έναντι 4 κατά, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, προκειμένου όπως είπε, «η δικαιοσύνη να αποφανθεί για την μήνυση που είχε δεχθεί με την κατηγορία αντιτσιγγανικής ρητορικής μίσους», με αφορμή ένα σχόλιό του στο Twitter.

Ο κ. Κυρανάκης, χαρακτήρισε αβάσιμη τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από τον πρόεδρο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτη Δημητρά, ωστόσο όπως είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, «δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από την ασυλία μου».

Ο βουλευτής της ΝΔ, είχε γράψει τον Ιούνιο του 2019, πως το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση που εξήγγειλε προεκλογικά το κόμμα θα δίνεται σε ελληνόπουλα.

«Επανέλαβα ένα μέτρο που αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και έχει σαν στόχο να αντιμετωπιστεί άμεσα το τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού. Η μήνυση είναι αβάσιμη. Είμαι όμως κατά της βουλευτικής ασυλίας και ζητώ για λόγους αρχής από την επιτροπή να γίνει άρση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.