Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ώρα 18:00. Την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο προκειμένου να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο ένα τζιπ μάρκας BMW ξεκινούσε επίσης από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Αποστολή του newsbeast.gr στη Θεσσαλονίκη

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη για λόγους ασφαλείας οι πολιτικοί ηγέτες ακόμη κι αν δεν ταξιδεύουν στον προορισμό τους με το δικό τους όχημα αλλά επιλέγουν να μεταβούν αεροπορικώς, το αυτοκίνητο πηγαίνει στον προορισμό του για τις ανάγκες των εκεί μετακινήσεων.

Έτσι, οι άνδρες της Ασφάλειας του πρωθυπουργού οδηγούσαν το αυτοκίνητο χωρίς ίδιο μέσα για 500 και πλέον χιλιόμετρα, προκειμένου να το έχει για τις μετακινήσεις του στη συμπρωτεύουσα το τριήμερο που ξεκίνησε από σήμερα, στο πλαίσιο της 24ης Διεθνούς εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Ο κύριος Μητσοτάκης έφτασε το βράδυ της Παρασκευής με το σκουρόχρωμο τζιπ του σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Αριστοτέλους, όπου είχε συνάντηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την έκθεση.