«Το υψηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές καταδεικνύει ότι το λεγόμενο “άνοιγμα” σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα έχει ήδη συντελεστεί. Το στοίχημα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, αποτελεί σήμερα το κυριάρχο πολιτικό εκφραστή των προοδευτικών αριστερών, κεντροαριστερών και οικολογικών κοινωνικών δυνάμεων. Το ζητούμενο, πλέον, είναι να εξελιχθεί στο μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα της επόμενης δεκαετίας, της επόμενης Ελλάδας», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης σημειώνει ακόμα, ερωτηθείς για το τι είδους αντιπολίτευση θα πρέπει να περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ακόλουθα:« Στην πρώτη φάση μιας διακυβέρνησης δεν κρίνεται η αντιπολίτευση. Αντικειμενικά, πρώτα κρίνεται η κυβέρνηση με βάση το αλάνθαστο και διαχρονικό “αρχή άνδρα δείκνυσι”».

Τέλος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλώντας για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ο κ. Ραγκούσης δηλώνει: «Εύχομαι και ελπίζω η Ελλάδα επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη να μην υποστεί ακρωτηριασμό των εθνικών συμφερόντων της σε Αιγαίο και Κύπρο από την Τουρκία».