Αλέξης Τσίπρας: Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια

Το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση ενός έτους από την έξοδο από τα μνημόνια


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:37
21/08/2019
Αλέξης Τσίπρας: Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια
87
loading

«Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά έχουμε πλήρη επίγνωση ότι δεν τελειώσαμε εδώ. Νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του, που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τονίζοντας, ότι «οι μνηστήρες επιχειρούν να γκρεμίσουν όσα με πολύ κόπο χτίσαμε».

Αναλυτικά, «σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ιστορικής σημασίας έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Στις 21 Αυγούστου του 2018, ο ελληνικός λαός μετά από μια πρωτοφανή 8ετη περιπέτεια λιτότητας, ηθικής και οικονομικής απαξίωσης, έφτασε επιτέλους στην Ιθάκη» αναφέρει ο τέως πρωθυπουργός και συνεχίζει:

«Οι θυσίες έπιασαν τόπο. Αυτό που δεν κατάφεραν τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις των κομμάτων της κρίσης, το κατάφερε η κυβέρνηση της Αριστεράς.

Παραλάβαμε μια χώρα σε οικονομική ασφυξία, με πρωτογενή ελλείμματα, με διαλυμένη παραγωγική βάση -σε κατάσταση εργασιακού μεσαίωνα με ανεργία που είχε σκαρφαλώσει στο 27,9% και στο 60% για τους νέους.

Κατορθώσαμε να αντιστρέψουμε την εικόνα. Ολοκληρώσαμε με επιτυχία το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων απορρίπτοντας διαλυτικά μετρά για τη κοινωνία.

Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και την ενοποίηση των ταμείων κάναμε ξανά βιώσιμο το ασφαλιστικό μας σύστημα.

Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό και δώσαμε δωρεάν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη σε όλους όσους μένουν στη χώρα, Έλληνες και μετανάστες.

Με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αντιμετωπίσαμε αποφασιστικά την ανθρωπιστική κρίση και τη φτώχεια. Με τα οικογενειακά επιδόματα την παιδική φτώχεια, ενώ ταυτόχρονα επαναφέραμε την οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και μειώσαμε την ανεργία στο 17,6% τον Απρίλη, δηλαδή περισσότερο από 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Από την 21η Αυγούστου του 2018 ως και την 7η του Ιούλη του 2019, φέραμε στη Βουλή μέτρα ελάφρυνσης πάνω από 3,5 δισ. ευρώ, προχωρήσαμε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% μεσοσταθμικά, ενώ παράλληλα ακυρώσαμε τις προγραμματισμένες μειώσεις στις συντάξεις για το 2019 και στο αφορολόγητο για το 2020».

Ο Αλ. Τσίπρας τονίζει στη συνέχεια ότι «η έξοδος της χρεοκοπημένης Ελλάδας από τα μνημόνια δεν ήταν, όμως, μια νομοτελειακή εξέλιξη που θα έρχονταν ούτως ή άλλως. Χωρίς τη ρύθμιση του χρέους που άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή μας στις αγορές με τα ιστορικά χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού και χωρίς την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς, η Ελλάδα δε θα επέστρεφε στη κανονικότητα».

Επισημαίνει ότι «αυτό άλλωστε ανέμεναν και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, που είτε προέβλεπαν συνεχώς 4ο μνημόνιο, είτε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, δηλαδή κεκαλυμμένο μνημόνιο» και συμπληρώνει πως «οι εκλογές του Ιούλη, χάρη στην έξοδο από τα μνημόνια, ήταν οι πρώτες μετά από 10 χρόνια που διεξήχθησαν χωρίς την ασφυκτική κηδεμονία των δανειστών να επισκιάζει τη προγραμματική αντιπαράθεση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησής του, κέρδισε σχεδόν όλα τα δύσκολα, για πολλούς ακατόρθωτα, πολιτικά και ιστορικά στοιχήματα, έχασε όμως τις εκλογές. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στην ιστορία της χώρας» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «η ΝΔ κατάφερε να πείσει μεγάλο μέρος των πολιτών ότι όλα αυτά που κέρδισε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν δεδομένα και θα γινόταν έτσι κι αλλιώς και μάλιστα πιο εύκολα. Ότι με έναν μαγικό τρόπο, παρότι οι δικές της κυβερνήσεις είχαν υπογράψει πλεονάσματα 4,5% και δε πέτυχαν να πιάσουν ούτε 0,5%, αυτοί θα μπορούσαν να πετύχουν συμφωνία με χαμηλότερα πλεονάσματα. Σήμερα βρίσκονται ήδη μπροστά στις συνέπειες των επιλογών τους. Γιατί ήταν επιλογή τους να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και όχι αυταπάτη».

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαγγείλει και ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα σχέδιο μείωσης των πλεονασμάτων κατά 1%, δηλαδή από το 3,5% στο 2,5%, από το 2020 και μετά, αξιοποιώντας το μεγάλο αποθεματικό στα δημόσια ταμεία που με κόπο δημιούργησε για αυτό το σκοπό.

Χάρη σε αυτό το σχέδιο θεσμοθέτησε το δώρο Πάσχα ως μόνιμη 13η σύνταξη, μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση και στην ενέργεια, κατάργησε τη μείωση του αφορολόγητου και προανήγγειλε τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Η ΝΔ όμως απέρριψε το σχέδιο αυτό, πριν καν το συζητήσει με τους θεσμούς.

Και αποδέχθηκε από μόνη της, καμία μείωση του στόχου για το 2020.

Και από το 2021 και μετά βλέπουμε, με αντάλλαγμα σκληρές μεταρρυθμίσεις μνημονιακού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα αυτή που έφερε στα κρυφά με τροπολογία, λίγα λεπτά πριν κλείσει η Βουλή για το Δεκαπενταύγουστο και έκανε δώρο στον ΣΕΒ τις αναιτιολόγητες απολύσεις εργαζομένων».

«Το πιθανότερο είναι να κόψουν το αφορολόγητο, τη 13η σύνταξη»

«Με δυο λόγια» συνεχίζει, «η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενη άμεσα φορολογικές μειώσεις και τελικά θα φέρει άμεσες επιβαρύνσεις στον προϋπολογισμό του 2020, σε σχέση με όσα είχε ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιες θα είναι αυτές θα το δούμε στον προϋπολογισμό. Το πιθανότερο είναι να κόψουν το αφορολόγητο, τη 13η σύνταξη και βλέπουμε...

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία έχει ήδη καταγράψει ότι οι κυβερνήσεις των κομμάτων της κρίσης έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και το λαό στη πρωτοφανή περιπέτεια. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έβγαλε τη χώρα από μνημόνια, δίνοντας τέλος στη πρωτόγνωρη δοκιμασία του λαού μας.

Πέρυσι, τέτοια μέρα όμως, στο διάγγελμα μου στην Ιθάκη, προειδοποιούσα: "Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά έχουμε πλήρη επίγνωση ότι δεν τελειώσαμε εδώ. Νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας. Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι. Είναι όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και το λαό ξανά στα αμπάρια"».

Καταλήγοντας, ο Αλ. Τσίπρας τονίζει ότι «οι μνηστήρες, πράγματι, είναι ακόμη εδώ και όχι μόνο απολαμβάνουν τους καρπούς των προσπαθειών του λαού μας, αλλά επιχειρούν και να γκρεμίσουν όσα με πολύ κόπο χτίσαμε. Αλλά ας μη θαρρούν πως η ιστορία τελείωσε εδώ. Η ιστορία, ευτυχώς ή δυστυχώς, διαρκεί πολύ».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

87
σχόλια
 1. avatar Θανος Σαρωνίδα

  Τι εγινες ρε Λου χου αει δεν θα βγεις να υπερασπισθεις τον Τσιπροκιο σου;;

  1. avatar >@θανος

   Ενταξει καθυστερουν να ανεβουν μερικες ωρες, οσα ειναι για καποιους ενοχλητικά, αλλα τα ανεβαζουν εστω και στη 2η ή 3η σελιδα.
   Κατανοητό ειναι..!!

 2. avatar οτι και να λες τσιπροκο

  ηλθες.....[[[[[[[[[[.σε ειδαμε...σε γνωρισαμε.....σε βιωσαμε...σε χορτασαμε........]]]]]]]] ειδες και συ...και απηλθες.....ηπιες αιμα.....τρυπησες τσεπες..,,,,,,,,,,,,εξαπατησες κοσμο.....ειπες ψευχιες....χαρισες δωρα στο κεφαλαιο.....χειραγωγησες την ερτ.......εκανε συλληψεις αθωων πολιτων...μας εριξες χημικα αριστερα...πολυ νοστιμα.....τα αφιλοτιμα......μας ξεπαγιασες το χειμωνα......για τα καυσοξυλα καμια μεριμνα...επρεπε ολοι να εχομε καλοριφερ...σαν κι εσενα?????

  1. avatar οτι και να λες τσιπροκο

   Με ΝΔ:
   Η ΔΕΗ πωλειται.
   αυξησεις 10% στα τιμολογια της
   καταργηση εκπτωσης 10% συνεπεις πελατες της
   ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΔΕΞΙΟΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΑΣ ου να μου χαθειτε ψευτες!

   1. avatar Γιατί δεν τα πήρατε

    από τις βιλλάρες με τις πισίνες των ζάμλουτων φίλων σας που με απάτες δήλωναν ....φτωχοί ρε ξευτίλες αριστεροφασίστες με βαθιές δεξιές τσέπες?

   2. avatar τις υπογραφές

    για τα λιμάνια,τα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ στην ΦΡΑΠΟΡΤ (και χωρις να βάλουν μία) καθώς και το ΤΑΙΠΕΔ τις βάλατε εσείς οι...ηθικοί αριστεροί.ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ και από τη ΝΔ είσαστε ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ. Γίαυτό σας φιλέψαμε 11 περποιημένες κλωτσιές ΨΕΤΟΚΛΕΦΤΟΣΥΡΙΖΟΘΑΣΟΚΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΙ.

  2. avatar οτι και να λες τσιπροκο

   μπεεεεεεεεεεεεεε γιδια μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

 3. avatar εφτασες εσυ στον προορισμο σου……

  σκαφη....ισπανιες βιλες...ποδεμος......φοροι.....ξεπουληματα βρισιες περικοπες......μας ηπιες το αιμα μας....αλλα εσυ μπουρζουα καλοπερνας...ετσι ειναι οι αριστεροι>>????????να πινουν το αιμα του λαου τους??????αναθεματισμενοι.....

 4. avatar μεταναστες ……χωρις συνορα…..αποφυλακισεις εγκληματιων…..μολοτωφ…..ασυλα….φοροι διοδια φπα περικοπες……ενφια…….

  και αλλα δεινα εφερε ο μπουλοψευτης......

 5. avatar κατσε χριστανε μου στο σκαφος….στο ντουμπαι στην ισπανια……

  η μη μιλας καθολου,,,,μη πετας πετρες.......πεφτουν στη καψωχοκεφαλα σου ολες.....

 6. avatar νατος και ξαναφανηκε απο την κατω ρουγα…..

  τσιπρας τσιπρης......τσιπρετος......ψευταλιεξης...το πεταξε το ψεμμα του.......στο τσεπακι τοχε......οι ποδεμος στις βιλαρες δεν του εβαλαν μυαλο.....γεια σου αλεξη ψευταλεξη........τσιπρα και τσιπροψευτη....εσυ βγηκες απο τα μνημονια αχρηστε...αλλα εμας μας τα κατσες στη πλατη μεχρι το 2060......

 7. avatar criskalts

  Αυτό το ότι βγήκαμε από τα μνημόνια που ισχυρίζονται οι σφυριζαίοι, εμένα μου φαίνεται σαν: ''συνεχίζω κι εγώ να σας πη… αλλά βάζω και λίγο συναίσθημα''.

 8. avatar Αντικουμουνιστης

  Στα τσακίδια και να μη μας γράφετε
  Και το λογαριασμό στην κουμουνδούρου

 9. avatar rigel123

  Αυτος εχει ξεκουτιανει τελειως. Ευτυχως ο χρονος θα κανει τη δουλεια του και σε λιγο ουτε που θα τον θυμομαστε. Καλυτερα βεβαια θα ηταν πισω απο τα καγκελα αλλα δεν το βλεπω.

 10. avatar Spyros peiratis

  Συντροφε αλεξη εισαι πολυ χασισωμενος και μαστουρωμενος διοτι 1 μηνα με τον συντροφο ιγκλεσιας των podemos καπνιζατε χασισι απο τον συντροφο καρανικα και κοκκα απο τον συντροφο μαδουρο

 11. avatar ςΕ

  ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ , Ε[ΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΣ Ε ΣΥΥΥ !!!!!!!!!!!!!1?????

 12. avatar Γκιοζης Καρας

  Αποκλειεται να ειναι αυτος ο αρθρογραφος!
  Ακομη και τις φοιτητικες του εργασιες αλλοι
  τις εγραφαν,

  1. avatar Ερνεστο μπανανα

   Ο αγραμματος δεν εχει πληκτρολογησει ποτε στη ζωη του. Βλεπει μονιτορ και κανει ζαπινγκ. Πληρωνει και του γραφουν ο,τι βλακεια θελει

  2. avatar : Γκιοζης Καρας

   μετακλητος λυκειου του ζαβου.

 13. avatar .;.

  Το παιδι ρε! Το παιδι ζει! Δεν ειχε κλειδωθει στα αποδυτηρια του γηπεδου της Μπαρτσελόνα! Ουτε στην επαυλη του ποδεμος! Καηκε 20 μερες στον μπαφο και επανηλθε στις γνωριμες παπατζες του. Ηρωας! Ηρωας!

  1. avatar .;.

   εσεις εδω με τον ανικανο αξυριστο καψατε επι 5 μερες την Ευβοια και καταστρεψατε την Σαμοθρακη.......ου να μου χαθειτε αχρηστοι

   1. avatar advouk7

    Πέθανε κανείς και το κρυψανε συντροφε;

  2. avatar Προς Μπιστ

   Εάν γράψω ότι Κουλης παίρνει 20 μέρες μπαφο θα το ανεβάσετε? Για να δούμε?

   1. avatar Προς ανοητο

    Ψεματα ειναι οτι εχει καει ο αρχηγος σου; Που βλεπετε παντου εχθρους; Που μαθαινετε καθε μερα τι ατακες θα λετε στα σχολια και σας φταιε το μπιστ μετα; [...]

   2. avatar το κοκαλη βρε συριζοβιολατορα……

    στο κομμα??????τη παναγοπουλου ρε ξεφτιλισμενοι...συμβουλο????τους ανελ ρε νενεκοπροδοτες....στο κομμα με βαφτισια??????δανελες σαριδηδες κουραμπιεδες......

   3. avatar παλι ψεμα δηλαδη????

    για τα δικα σας εργα πες μας.....

 14. avatar Πώς τα λες

  βρε ψεύτη Πώς τα λες στο τσεπάκι Την έχεις τη μ******

 15. avatar σιντι

  Μονο για αστειο μπορει να λες οτι βγηκαμε απο τα μνημονεια δυστυχως εκανες μεγαλη ζημια στη χωρα με την αμαθεια και τις αταπατες που ειχες.

 16. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Το Μνημόνιο.... έφυγε, 714 Μνημονιακοί Νόμοι μένουν!!!
  ....

 17. avatar Social Distortion.

  Μοσκοβισί: «Δεν θα χρειαζόταν τρίτο μνημόνιο αν δεν είχαν γίνει εκλογές το 2015»
  Ρέγκλινγκ: Έως 200 δισ. το κόστος του πρώτου 6μήνου του 2015
  Ναι Αλέξη, μας έβγαλες απο τα μνημόνια...

  1. avatar .Social Distortion.

   #EMAILΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ# ΤΡΕΑΝΤΩΝΗ#

 18. avatar txc

  αυτό με τη 13η σύνταξη είναι αθλιότητα,ας σταματήσουν να το λένε.

 19. avatar ολα καλα ομως

  αφησες μιση τη δουλεια Αλεξη. ξερεις εσυ...

  1. avatar Νικος χασαπης

   Μισή δουλειά άφησε ο Παπαδόπουλος ξερεις εσυ.

 20. avatar 1+1 -{Α}

  Οκ.κάποια από όσα αναφέρει ως επιτυχίες πράγματι έγιναν,αλλά και ορισμένα εξ ' αυτών ,οπως η 13η σύνταξη έγινε με λάθος τρόπο και πολλοί ένιωσαν ότι τους κοροιδεψε.
  Επεισης στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπων που ενω έγινε σωστά κατά την γνώμη μου δεν φρόντισε, που ευκολα θα μπορούσε, να αναγκασει και τον Μητσοτάκη να την υπογράψει.
  Ας πάμε ομως τώρα σε όσα έκανε λάθος ή σε οσα παρότι είχε δεσμευθει δεν τα έπραξε, με συνέπεια να μας ξαναφερει για να μας κυβερνουν αυτούς που λεηλατησαν και χρεοκοπησαν τη χώρα και την εριξαν στα μνημονια. :
  1)Χωρίς κανένα ιδιαίτερο ορατό λόγο, αντί να κάτσει να το παλέψει, τα παρατησε και πήγε για εκλογές 4-5 μήνες νωρίτερα ενώ ήξερε ότι σίγουρα θα τις χάσει (όποιος αμφιβαλει ας ανατρέξει στην Εφ.των Συντακτών,που 2-3 ημέρες πριν τις εκλογές ονομαζε τον Τσιπρα μεγάλο χορηγό της επερχομενης εκλογικης νίκης του Μητσοτακη).
  2)Επί 5 χρόνια μας έλεγαν για τα μεγάλα οικον.σκάνδαλα πολιτικων για Κεελπνο -Νοβαρτις -Εμβόλια ιλαρας κλπ,δεμένα με FBI,προστατευομενους μάρτυρες τύπου Ζηγρα, κασέτες, videos,καταθεσεις σε Ελβετιες κτλ.
  Ούτε καν έναν απο τους φερομενους δεν μπόρεσαν να οδηγησουν στην δικαιοσύνη.Τι ήταν λοιπόν αυτά συκοφαντιες ? ανικανότητα? η' συμπαιγνια?
  3)Κατηγορουσαν τα δύο κλεφτοκομματα όπως τα ονόμαζαν, ότι αρπαξαν από τις τράπεζες μας περίπου 450 εκ€ χωρίς εγγυήσεις, τάχα για δάνεια και τα εξαφανησαν άγνωστο το που και επί πέντε χρόνια δεν έστειλε ο Αλέξης στα γραφεία τους, 5 οικονομικους εισαγγελεις να δουν ποιοι τα πηραν

  1. avatar απάντηση ευκολάκι φίλε μου

   δεν μπορούσε γιατί το κόμμα του αποτελείται κατά 97% από το ΨΕΥΤΟΚΛΕΦΤΟΘΑΣΟΚ.

  2. avatar 1+1–{Β}

   Συνέχεια και οσοι αντεξουν:
   4)Εκανε ελαχιστα πραγματα για να βοηθησει του μη προνομιουχους Ελληνες, τις εργατουπαλλ.ταξεις, τους μικρομεσαιους,τους αεργους, τους αγροτες και τους χαμηλοσυνταξ.
   Οπως δλδ αντί να απαλλαξει απο Ενφια τους κατεχοντες οικογ. περιουσιες εως 100χιλ€ και να μειωσει κατα 20% τις μεχρι 300 χιλ.€, με παραλληλη αναλογικη αυξηση των κατεχοντων ακινητα ανα οικογ. ανω των 800 χιλ€ και οσους κατεχουν ακριβά οχηματα και σκαφη ,που ολοι γνωριζουμε τον τροπο που κατα την μεγαλη πλειοψηφια απεκτηθηκαν, που μπορω και να αναφερω, δεν εκανε δυστυχως γιαυτό τιποτα
   5) Εδωσε προσφατα τεραστιες συνταξεις 15-20 χιλ€ σε ορισμενους, ενω θα επρεπε να ειχε ορισει ανωτατο πλαφον τα 2500€ συνολικά κατ´ατομο για οσες συνταξεις και να παιρνει,για να μπορουσε να βοηθησει οσους παιρνουν πχ 400-500€ που δεν τους φτανουν ουτε για το φαγητο και φαρμακα.
   6) Αφησε αθικτες τις απολαβες των βουλευτων, περιπου με εxtra 8 χιλ€ μηνιαιως,υπουργων,δημαρχων, περιφερ. κτλ αντί να τις περικοψει κατα 50 %τουλαχ. για να μπορεσει να βοηθησει τους νεους, που με πτυχια παιρνουν 700-900€.Ακομη διατηρησε παραλογες παροχες οπως δωρεαν οχηματα, μετακλ. υπαλληλους κτλ.
   7) Οι βολευτες σε μια χρεοκοπημενη χωρα ειναι απαραδεκτο να ειναι 300 με πληθος παρετρεχαμενους οταν στην ευημερουσα Δανια ειναι 165 ατομα και νομιζω οτι 180 θα ηταν υπεραρκετοί
   Υπαρχουν ακομη αρκετοι λογοι που Τσιπρας θεωρειται αποτυχημενος και διεκδικει επαξιως απο τον Καραμανλή της Ραφηνας τον τιτλο του πλεον ολιγιστου πρωθυπουργ

   1. avatar Tό τελευταίο πολύ καλό !

    Δλδ οτι διεκδικεί απο τον Βουδα το τιτλο του πλεον ολιγιστου πρώην πρωθυπουργού..

   2. avatar Bravo !

    Aπο εναν χρυσαυγιτη. Ολα οσα εγραψες σωστα .!

   3. avatar Ρε φιλε ,

    Ειλικρινα δεν σε ξερω ποιος εισαι, οπως ισως καποιοι μπορει και να σκεφτουν, ξερω πιο παλια εγραφες ως «λιχ» αλλα σε παραδεχομαι οτι δεν γραφεις σαχλαμαριτσες ,οπως κανουμε πολλοι και εγω μαζι καποιες φορες εδω. Εαν ησουν παντως ανακατεμενος στην πολιτικη εγω σε παω και θα σε ψηφιζα ..

   4. avatar Τριανταφυλλος Περιστερι

    Κυριε 1+1 - Β ,εχετε σε πολλα δικιο οπως για τις συνταξεις , γιατι το γνωριζω απο πρωτο χέρι, οταν ο πατερας μου πρωην οικοδομος παιρνει 630 ευρώ και δεν τους φτανουν με τη μάνα μου ουτε πραγματικά για το φαγητό και για γιατρους. Ευτυχως που μπορουμε με την αδελφή μου να τους τσονταρουμε αλλα τοσα περιπου. Μεγαλες οι ανισοτητες και με τον Αλεξη ,που γιαυτό τον μαυρισοαμε τωρα, οι πλουσιοι νομιζω εγιναν πιο πλουσιοι και οι φτωχοί πιο φτωχοί και αρκετοί περισσοτεροι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει