Στην αποκάλυψη ότι βρήκε απόφαση για έκδοση σύνταξης ακόμη και 23 χιλιάδων 900ων ευρώ προχώρησε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή σχετικό σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ.

Ενημερώθηκα ότι ήταν έτοιμες να εκδοθούν αποφάσεις για συντάξεις ύψους 10.000 ευρώ τον μήνα, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ, 20.000, έως και 24.000 ευρώ τον μήνα! ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

«Αυτό οφείλεται στις στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία το ήξερε για πέντε μήνες, αλλά δεν έκανε τίποτα. Αυτή την ενημέρωση έχω. Δυστυχώς, κάποιες από αυτές τις συντάξεις έχουν ήδη εκδοθεί, δεν τις πρόλαβα», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος ανέφερε ότι ήδη γίνεται επεξεργασία από επιστημονική ομάδα για την τροποποίηση του νόμου.

Τόνισε ότι «έδωσε προφορική εντολή για την μη έκδοση συντάξεων άνω των 10.000 ευρώ» ενώ διερωτήθηκε αν πρόκειται για ανικανότητα ή δολιότητα. «Δεν είμαι εναντίον της ανταποδοτικότητας του συστήματος. Αλλά ήταν κάτι τελείως στρεβλό. Εγείρονται πολλά ερωτηματικά. Ανικανότητα ή δολιότητα; Δεν νοείται υπουργός να το ξέρει ότι θα εκδοθούν συντάξεις τέτοιου επιπέδου και να αδιαφορεί», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε αυτούς που θα έπαιρναν αυτές τις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας είπε: «Δεν φταίνε αυτοί, αλλά ο νόμος. Δεν έχουμε τίποτα με αυτούς τους ανθρώπους. Θα το αντιμετωπίσουμε στο υπουργείο. Επεξεργαζόμαστε κατεπείγουσα νομοθετική παρέμβαση».