Έτοιμος να πιάσει δουλειά εμφανίστηκε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου του.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως δεν έχει σκοπό να ξαναπάει διακοπές τα επόμενα χρόνια, «έχω σκοπό να είμαι εδώ κάθε μέρα» τόνισε και πρόσθεσε πως η χώρα δεν έχει ούτε ένα λεπτό για χάσιμο, δεν ζητάμε περίοδο χάριτος, θέλουμε να κριθούμε αυστηρά για τα αποτελέσματα που θα φέρουμε.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε λόγο για γρήγορη αντιστροφή του οικονομικού κλίματος, σημειώνοντας πως η ανάπτυξη δεν έρχεται ως δια μαγείας αλλά δημιουργείται.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε το κατάλληλο περιβάλλον που θα επιτρέψει αυτή την πολυπόθητη ανάπτυξη και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας» υπογράμμισε.

«Δεν απαξιώνω καθόλου το έργο των προκατόχων μου, πολλές από τις δικές τους πρωτοβουλίες έτυχαν και της δικής μας συναίνεσης στη Βουλή» συνέχισε και επισήμανε: «Έχουμε πολιτική αλλαγή αλλά το κράτος έχει συνέχεια».

Απευθυνόμενος στο προσωπικό του υπουργείου, τόνισε πως θέλει να γνωρίσει τον καθένα και την καθεμία προσωπικά και πρόσθεσε: κανείς δεν έχει να φοβάται τίποτα, όποιος κάνει καλά τη δουλειά του θα προχωράμε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός αρμόδιος για την έρευνα και τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, ανέφερε πως «έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά».

Ο υφυπουργός αρμόδιος για τη βιομηχανία και το εμπόριο Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε ότι «θα διαψεύσουμε όσους περιμένουν διαχωρισμούς και διακρίσεις θα δουλέψουμε με όλους μαζί και θα τιμήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε». «Επιδιώκουμε τη μακροοικονομική σταθεροποίηση για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων, ενίσχυση της βιομηχανίας και μεταποίησης του δευτερογενούς τομέα» σημείωσε προσθέτοντας: «Θέλουμε να διαμορφώσουμε νέα επενδυτική κουλτούρα».

Ο Γιάννης Τσακίρης, υφυπουργός αρμόδιος για τις ιδιωτικής επενδύσεις και τις συμπράξεις του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα τόνισε πως «στόχος μας είναι το υπάρχον ΕΣΠΑ να απορροφηθεί στο έπακρον και να γίνουν στοχευμένα οικονομικά προϊόντα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και να χαραχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επόμενο ΕΣΠΑ».