«Όχι μόνο θύμωσα εκείνες τις ώρες αλλά νομίζω ότι για όποιους στην πολιτική δεν κοιτάνε μονάχα το πολιτικό κόστος, πρέπει να παραδεχθώ ότι ήταν από τις στιγμές που το συναίσθημα ήταν συντριπτικό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τις τραγικές εξελίξεις στο Μάτι, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ενώ βρισκόταν στη σύσκεψη στο Συντονιστικό, δεν ήξερε πως αυτή μεταδιδόταν δημόσια και δεν ήξερε για τους νεκρούς. «Από το αεροπλάνο βρέθηκα στο κέντρο επιχειρήσεων. Δεν είχαν εικόνα καν εκείνη την ώρα αν βγαίνει αυτό δημόσια, σε απευθείας σύνδεση», είπε και πρόσθεσε: «Το τελευταίο πράγμα που εκείνη την ώρα με ένοιαζε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος αυτού. Βρέθηκα λοιπόν εκεί μέσα και είδα παγωμένα πρόσωπα. Ρωτούσα πράγματα που είχαν να κάνουν με τον τρόπο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς. Εκείνη την ώρα το μόνο που είχα ως φήμη, είναι ότι υπήρχε πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που από αναθυμιάσεις είχαν χάσει τη ζωή τους. Σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτοί που βρίσκονταν στο τραπέζι, ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν με την ύπαρξη της κάμερας και της ζωντανής σύνδεσης, πάγωσαν και δεν μου είπαν τίποτα, εκείνη την ώρα. Μόλις έφυγαν οι κάμερες μου είπαν ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι περισσότεροι οι νεκροί. Εκείνη την ώρα, μόλις συνειδητοποίησα αυτό, ζήτησα να κάνω μια δήλωση και να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους στο πεδίο της μάχης. Μία ώρα μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε τον ελληνικό λαό για την εικόνα της καταστροφής».

«Αυτό που βαραίνει στη δική μου σκέψη δεν είναι η προφανώς κακή επικοινωνιακή διαχείριση αλλά ότι χάθηκαν τόσες ζωές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.