Με απόφαση του γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, αποφασίστηκε η διαγραφή του Χρήστου Σκαλούμπακα από μέλος του κόμματος, καθώς και η απώλεια των δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε η ΝΔ μετά από σειρά αναρτήσεων του κ. Σκαλούμπακα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κρίθηκαν ανεπίτρεπτες για μέλος του κόμματος.

Ο Χρήστος Σκαλούμπακας, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων με τα σχόλια που δημοσίευε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σχόλια γεμάτα απειλές εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της ΝΔ, εμφυλιοπολεμική ρητορική και χυδαίες εκφράσεις.

Ο Σκαλούμπακας μεταξύ άλλων είχε γράψει πως «ότι δεν σας έκανε ο πατέρας μου το 47 – 48, θα σας κάνω εγώ ανθελληνικά καθίκια». Ενώ είχε σχολιάσει με χυδαίες εκφράσεις μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έκανε επιθέσεις σε μέλη της κυβέρνησης και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η Έλενα Ακρίτα μέσω Facebook είχε τοποθετηθεί για το συμβάν γράφοντας: «Εσείς στη ΝΔ να χαίρεστε το εγγεγραμμένο μέλος σας Χ. Σκαλούμπακα με παλαιά και νέα τουιτ παρόμοιου ύφους και ήθους. Έχει φωτογραφηθεί τόσο με την κομματική του ταυτότητα όσο και με τον Αδωνι της καρδιάς σας. Ωραίο μήνυμα περνάει προεκλογικά, όχι;».