Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 τοποθετήθηκε και για το τι θα πράξει με τις 120 δόσεις, τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και την ΕΡΤ και την 7ημερη εργασία.

«Ουδέποτε μίλησα για 7ημερη εργασία, αλλά για 7ήμερη λειτουργία. Φαντάζομαι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ επιχειρηματιών και εργαζομένων πρωτίστως προς όφελος των εργαζόμενων», σχολίασε.

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάργησης του μέτρου των 120 δόσεων: «Σε καμία περίπτωση δεν θα καταργήσουμε τις 120 δόσεις. Πρέπει να κάνουμε κάτι και για τους συνεπείς δανειολήπτες».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και για τους δημοσίους υπαλλήλους λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων».

Στη συνέχεια κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το τι θα γίνει με την ΕΡΤ: «Δεν πρόκειται να ξανακλείσει. Η ΕΡΤ θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική προς τα ιδιωτικά κανάλια, να εξυγιανθεί».

Ενώ συμπλήρωσε «Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Όχι ρεβανσισμοί, θα κοιτάξουμε μπροστά, θα είμαστε εδώ για όλους τους Έλληνες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι ενόψει των πρόωρων εθνικών εκλογών θα συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα και τους υπόλοιπους αρχηγούς, όπως συνήθως ορίζει η διακομματική.

Στο ζήτημα της επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης ανέφερε: «Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε κάτι που είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Δεν θα συμμετέχουμε στις εργασίες της Βουλής από αύριο». «Ο κόσμος θα μας στηρίξει γιατί πιστεύει ότι η πολιτική μας ατζέντα είναι η σωστή. Ακόμη πιστεύω ότι είναι και ζήτημα προσωπικής εμπιστοσύνης», συμπλήρωσε.

«Πιστεύω στην κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει σύνθεση, να υπάρχει εμπειρία, να μπολιάσουμε την πολιτική και με νέα πρόσωπα, να δούμε και το θέμα των εξωκοινοβουλευτικών», ανέφερε για την επόμενη μέρα.