Ως θύμα μιας σκοπιμότητας που εκφράζει προσωπικά η Φώφη Γεννηματά, χαρακτήρισε τον εαυτό του μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν ήθελαν την παρουσία μου στο Κίνημα Αλλαγής, όλα τα υπόλοιπα ήταν προσχηματικά και υποκριτικά».

Αρχικά, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη, επειδή έχει πληγεί η Δημοκρατική Παράταξη. Αυτά που γίνονται στο ΚΙΝΑΛ ενισχύουν τη Νέα Δημοκρατία».

Όσον αφορά τη συνάντηση που είχε με την κ. Γεννηματά, ανέφερε: «Αφού κάναμε μια χαλαρή και φιλική συζήτηση για τα αποτελέσματα, μου ανέφερε τρία πράγματα: ότι έχει σχηματίσει την εντύπωση πως δεν είμαι στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και θέλω να παίζω ευρύτερο ρόλο, ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ μας όσον αφορά τη στρατηγική και μου είπε ότι έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχω ανακοινώσει δημόσια από τον Ιανουάριο ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη και το είπα στη Γεννηματά από τον Νοέμβριο του 2018. Δεν υπάρχει προηγούμενο πρώην προέδρου, που γύρισε να διεκδικήσει την παρουσία του στη Βουλή σε εκλογική περιφέρεια».

Για το ότι η Φώφη Γεννηματά είπε ότι της έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό, απάντησε: «Η κ. Γεννηματά μου ανακοίνωσε ότι έχει δεσμευτεί ήδη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δεν αρκέστηκε σε αυτό. Μου είπε ότι θέλω να παίζω ευρύτερο ρόλο και ότι έχει ανακαλύψει πως έχουμε μεγάλες διαφορές στη στρατηγική. Το μήνυμα το εκπέμπει η δική μου απομάκρυνση. Άρα, δεν ήθελαν την παρουσία μου και η κ. Γεννηματά το κατέστησε σαφές. Όλα τα υπόλοιπα ήταν προσχηματικά και υποκριτικά».

«Λένε για αντιβενιζελικό ΚΙΝΑΛ», είπε και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για εν ψυχρώ επιλογή αυτοχειριασμού».

Και διευκρίνισε: «Εάν η κ. Γεννηματά μου έλεγε ότι δεν θα ήθελε να είμαι στη Βουλή, αλλά να βοηθήσω στην εκλογική διαδικασία, ή να παίξω τον ευρύτερο ρόλο μου, θα ήταν εντάξει. Αλλά, μου είπε ότι έχουμε διαφορά στη στρατηγική. Άρα, είμαι εμπόδιο, γιατί συμβολίζω τι; Τον αγώνα που έδωσε η παράταξη για το μέλλον της χώρας, με τεράστιο πολιτικό κόστος. Το επίπεδο που είναι να γυρίσει η χώρα από το 2020, αν γυρίσει. Συμβολίζω την ανάδειξη των λαθών των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με το ότι υπονόησε για εκείνον ότι η Γεννηματά πως φοβάται, απάντησε: «Δεν θέλω να μιλήσω με προσβλητικούς όρους. Τιμώ το βουλευτικό αξίωμα, είμαι κορυφαίος στη δημοκρατία. Ήθελε να στείλει ένα μήνυμα: εάν εγώ έμενα, δεν θα έστελνε κανένα μήνυμα. Το μήνυμα ήταν ότι θα υπάρχει ένα άλλο ΚΙΝΑΛ, χωρίς Βενιζέλο. Αυτό ήταν το μήνυμα».

«Νομίζω ότι είμαι θύμα μιας σκοπιμότητας που εκφράζει η κ. Γεννηματά προσωπικά», πρόσθεσε σχετικά μέσω του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ.

Για το εάν είναι δικαίωμα της προέδρου να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, απάντησε: «Απολύτως. Αυτά συμβαίνουν στα κόμματα. Εμένα δεν με πείραξε η επιλογή του προσώπου στο Επικρατείας. Άλλωστε, συμπαθώ τον κ. Καμίνη. Επί των προσώπων, ας κρίνει ελευθέρως.. Μπορεί να είναι μεν δικαίωμα της η επιλογή των προσώπων, αλλά επί της στρατηγικής της παράταξης δεν είναι».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η κ. Γεννηματά προκατέλαβε το αποτέλεσμα των εκλογών. «Είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη και το Κίνημα Αλλαγής στην αντιπολίτευση. Επιχορηγεί τη ΝΔ και καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της παράταξης», υποστήριξε και συμπλήρωσε: «Αντί να μετέχουμε στο στρατόπεδο της νίκης επί του ΣΥΡΙΖΑ , κρατάμε το χέρι του ΣΥΡΙΖΑ στη αντιπολίτευση. Και ξέρουμε ποιος επικρατεί».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη θλίψη του γι αυτήν την ενέργεια της κ. Γεννηματά ελπίζοντας, όπως είπε να μην είναι επιβλαβής, καθώς «ενισχύει τη Νέα Δημοκρατία και μειώνει το εύρος της παράταξης».