Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Κρήτη και επισημαίνοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν ως αφετηρία της ίδρυσής τους το νησί, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στο νησί.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ηράκλειο, ο κ. Καμμένος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «μας έδωσε τη δύναμη το μεγάλο νησί, που με τη δημοκρατική παράδοση οδηγεί τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας»

Ο κ. Καμμένος κατά τη συνέντευξή του υποστήριξε ότι κατά την προεκλογική περίοδο αυτό που δεν συζητήθηκε ήταν για την Ευρώπη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Το τελευταίο που συζητήθηκε ήταν για την πορεία στην Ευρώπη που θα ακολουθήσουν εκείνοι που θα εκλεγούν από τον ελληνικό λαό ως οι αυριανοί ευρωβουλευτές. Και αυτό γιατί η Ευρώπη έχει αλλάξει και τα κόμματα τα οποία εκπροσωπούν τα μεγάλα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωβουλής, όπως είναι το Λαϊκό Κόμμα -η Νέα Δημοκρατία- με αρχηγό τον κ. Βέμπερ τον μεγαλύτερο ανθέλληνα ίσως που έχει περάσει ποτέ από την παγκόσμια πολιτική σκηνή, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο έχει αγκαλιάσει τρία υποψήφια κόμματα στην Ελλάδα -τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι- έχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ίδια πολιτική, την πολιτική της ευρωπαϊκής ενοποίησης, μέσω της παγκοσμιοποίησης, της τραπεζικής ενοποίησης, με την υποστολή των σημαιών, την κατάργηση των εθνών – κρατών, την υποβάθμιση των θρησκειών, των παραδόσεων και των ηθών κάθε χώρας», δήλωσε τονίζοντας ότι σε αυτή την Ευρώπη λένε όχι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος του ο κ Καμμένος επισήμανε ότι οι υποψήφιοι του κόμματος του «είναι άξιοι να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούμαστε από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μιλώντας για την πολιτική κατάσταση δήλωσε πολύ υπερήφανος για το κυβερνητικό έργο στο οποίο συμμετείχε το κόμμα του τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ιδιαίτερα για την Κρήτη, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο έργο του Βόρειου Οδικού άξονα Κρήτης και στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «δεν θα υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Αλέξης Τσίπρας, εάν δεν υπήρχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και όλοι εμείς οι οποίοι στηρίξαμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνικής ομοψυχίας για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, να φύγουμε από τα μνημόνια, όπως είχαμε υποσχεθεί, να χτυπήσουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή, να μπορέσουμε να φέρουμε την εθνική συνεννόηση και τελικά η πατρίδα μας να γίνει ένα κέντρο γεωπολιτικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

Από το Ηράκλειο ο κ. Καμμένος επεσήμανε ακόμα ότι «αυτό που προέχει, αυτή τη στιγμή, είναι η ενότητα του έθνους, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε πάλι τη σταθερότητα που θα φέρει την οικονομική ανάπτυξη. Βγήκαμε μεν από τα μνημόνια, αλλά ο ελληνικός λαός ακόμα υποφέρει».

Σύμφωνα δε με τον κ. Καμμένο «το μεγαλύτερο σφάλμα του πρωθυπουργού ήταν ότι παρασύρθηκε από τον ολετήρα της χώρας», όπως χαρακτήρισε τον κ. Κοτζιά, ενώ άσκησε ιδιαίτερη κριτική στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς, με αυτή την προεκλογική εκστρατεία έδειξε ότι πρόκειται περί μιας ιταλικής κωμωδίας».