Η Λαμία ήταν ο σταθμός του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου, προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών στην αυτοδιοίκηση.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Στον κ. Τσίπρα επιφύλαξαν θερμή υποδοχή πολλοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τον συνόδευσαν από την αρχή της Ρήγα Φεραίου, στην πλατεία Ελευθερίας, έως το βάθρο που είχε στηθεί στην πλατεία Πάρκου από όπου εκφώνησε και τον προεκλογικό του λόγο.

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες από αυτές τις συγκεντρώσεις -ανεξαρτήτως κόμματος- αυτό που μετρά περισσότερο και από τα λόγια, είναι η εικόνα. Πόσοι ήταν, πόσο θερμοί και εκδηλωτικοί ήταν, ώστε να σταλεί… το μήνυμα στη μεγάλη «δεξαμενή» των αναποφάσιστων.

«Το μέρισμα, το μέρισμα»

Την ώρα που μια οικογένεια Ρομά βγάζει selfie με τον Τσίπρα, ένας οπαδός άρχισε να φωνάζει: «Το μέρισμα, το κοινωνικό μέρισμα. Να το δώσεις και αυτό…».

Δείτε το βίντεο:

Στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Λαμία, ξεκίνησε από νωρίς μία συζήτηση στην πόλη γύρω από τη σύνθεση του ακροατηρίου. Λεωφορεία από την Ανθήλη και τον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης μετέφεραν στο κέντρο της πόλης οργανωμένα άτομα Ρομά.

Στην περίπτωση της Ανθήλης, τα λεωφορεία δρομολογήθηκαν αποκλειστικά για οικογένειες Ρομά, η παρουσία των οποίων ήταν έντονη στην νοτιανατολική πλευρά της πλατείας. Το ρεπορτάζ θέλει επίσης να μετακινήθηκαν και άτομα από το Πυρί Βοιωτίας.

Δείτε βίντεο με την επιβίβαση Ρομά σε λεωφορείο μετά την ομιλία: