Αλέξης Τσίπρας: Στη μνήμη του πατέρα μου χρωστώ μια απάντηση

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για την ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη για όσους έκαναν «δουλίτσες στη χούντα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:11
09/05/2019
Αλέξης Τσίπρας: Στη μνήμη του πατέρα μου χρωστώ μια απάντηση
112
loading

Με ένα μακροσκελές κείμενο, που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά στα όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά στην οικογένεια του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει κατήφορο αθλιότητας όσα ελέγχθησαν χθες στο Κοινοβούλιο και κάνει λόγο για συκοφαντίες από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθεί η πλήρης ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή δε θέλησα να δώσω συνέχεια στον κατήφορο της αθλιότητας, με δεύτερη απάντηση στον υβριστή. Προτίμησα έναν στίχο του Αναγνωστάκη.

Επειδή όμως το να υβρίζει και να συκοφαντεί κανείς ζώντες είναι μια φορά αθλιότητα, το να υβρίζει και να συκοφαντεί νεκρούς που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους είναι ανείπωτη αθλιότητα, αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω δυο κουβέντες για τον πατέρα μου έτσι όπως τον θυμάμαι, έτσι όπως τον θυμούνται όσοι τον γνώρισαν.

Ο πατέρας μου δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο για να μπορεί κανείς να έχει μια αντικειμενική εικόνα για τη ζωή και τη περπατησιά του. Όσοι τον ζήσανε και τον γνωρίσανε έχουν καθαρή εικόνα που κανείς συκοφάντης, καμία αθλιότητα δε μπορεί να τη διαβάλει.

Στο ορεινό Αθαμάνιο της 'Αρτας που γεννήθηκε και μεγάλωσε από μια φτωχή οικογένεια, στα Γιάννενα, που πήγε στο μικρό Πολυτεχνείο και αργότερα στη Ξάνθη, στη Καβάλα, στη Κρήτη, στη Πρέβεζα, στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην Αραβία όπου δούλεψε σκληρά και έντιμα για να ζήσει την οικογένειά του.

Στη μεγάλη πλειονότητα της κοινής γνώμης όμως που δεν τον γνώρισε και δεν τον έζησε, το ψέμα και η αθλιότητα διαδίδεται και όταν δεν λάβει απάντηση κατακάθεται ως πλαστογραφημένη αλήθεια.

Εδώ και αρκετά χρόνια, μετά την εκλογή μου ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε από διαφορά περιθωριακά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Ακροδεξιάς η αστήρικτη κατηγορία ότι ο πατέρας μου ήταν φίλος της Χούντας και ότι δήθεν ήταν ιδιοκτήτης μιας Τεχνικής εταιρείας με την ονομασία Σκαπανέας που έπαιρνε, λένε, έργα από τη Χούντα.

Αρχικά δεν έδωσα σημασία.

Όταν αυτά τα επανέλαβε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, κυρίος Καρατζαφέρης, του απάντησα δημόσια. Προς τιμήν του δεν επανήλθε. Επανήλθαν όμως τα κίτρινα αντικυβερνητικά έντυπα όταν εκλέχτηκα πρωθυπουργός αναπαράγοντας την αθλιότητα.

Ούτε τότε έδωσα σημασία.

Δεν περίμενα όμως ότι τις αστήριχτες συκοφαντίες, το ψέμα και την αθλιότητα θα υιοθετούσε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σε μια συζήτηση στη Βουλή. Στη μνήμη του πατέρα μου, λοιπόν, χρωστώ μια απάντηση.

Όχι στο τίποτα του κυρίου Μητσοτάκη, αλλά στην αλήθεια.

Ο πατέρας μου λοιπόν, ο Παύλος Τσίπρας, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φτωχή και δημοκρατική οικογένεια σε ένα χωριό που στην Αντίσταση ήταν με το ΕΑΜ.

Ο πατέρας μου περιέγραφε με καμάρι ότι ο πάππους μου, που δε γνώρισα γιατί έφυγε νέος από τη ζωή, ήταν γραμματέας του χωριού διορισμένος από το ΕΑΜ και στο φτωχικό του σπίτι έμενε η ηγεσία του ΕΛΑΣ όταν περνούσε από το χωριό.

Στα δύσκολα χρόνια του μετεμφυλιακού κράτους, αυτός ήταν ο λόγος που η οικογένειά του όπως όλες που ήταν με το ΕΑΜ στη Κατοχή, βρέθηκε στο περιθώριο.

Κατάφερε όμως, όπως πολλοί άλλοι, παρά τη φτώχεια να μάθει γράμματα και με το υστέρημα της οικογένειας να σπουδάσει μηχανικός στα Γιάννενα και ο αδελφός του στην Αθήνα.

Στη δεκαετία του 60, ξεκίνησε να δουλεύει ως νέος μηχανικός σε δημόσια έργα σε μια εποχή δύσκολη για όσους είχαν γκρίζο φάκελο κοινωνικών φρονημάτων.

Παρ' όλ' αυτά με σκληρή δουλειά κατάφερε, όπως πολλοί άλλοι να περάσει από τη φτώχεια στη μεσαία τάξη.

Τα πολιτικά του φρονήματα δεν άλλαξαν ποτέ.

Αγόραζε την Αυγή και μια δεύτερη εφημερίδα πάντα για να την τυλίγει για να μην τον βλέπουν.

Δεν ήταν οργανωμένος στην Αριστερά αλλά ψήφιζε πάντα την ΕΔΑ, όταν μπορούσε. Γιατί στις εκλογές της μεγάλης πόλωσης και της τρομοκρατίας οι εγκάθετοι του καθεστώτος στο χωριό τον απειλούσαν να μην εμφανιστεί στο εκλογικό τμήμα.

Αργότερα όταν ήρθε η Χούντα άρχισαν τα προβλήματα. Όχι μόνο δε συνεργάστηκε μαζί τους αλλά γνώρισε και τη φιλοξενία τους στα κρατητήρια του καθεστώτος.

Τον Οκτώβρη του '67 δούλευε μαζί με τον αδελφό του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πατέρας μου ήταν λιγότερο ενεργός αλλά ο θείος είχε διασύνδεση με κάποιους πυρήνες της Δημοκρατικής 'Αμυνας.

Έτσι συνέδραμαν με εκρηκτικά υλικά από το εργοτάξιο της τεχνικής εταιρείας σε μια βομβιστική επίθεση στη πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο.

Η Χούντα τους αναζήτησε.

Ο θείος κατάφερε να δραπετεύσει. Συνελήφθησαν ο πατέρας μου και η γυναίκα του θείου μου, η Δέσποινα.

Έμειναν ενάμιση μήνα στη φυλακή. Αποφυλακίστηκαν μετά τη δίκη γιατί δε βρέθηκαν επαρκή στοιχεία.

Αποφυλακίστηκε μεν, αλλά το μητρώο φρονημάτων του έγινε ακόμη βαρύτερο. Έτσι το '70 δεν μπόρεσε να ανανεώσει το πτυχίο του με αποτέλεσμα να μη μπορεί ο ίδιος να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς. Και λίγο αργότερα, το '72 αναγκάστηκε μαζί με τον αδελφό του να φύγει από τη χώρα για να δουλέψουν ως μηχανικοί στη Σαουδική Αραβία.

Ύστερα ήρθε η μεταπολίτευση.

Ο πατέρας μου εντάχθηκε όπως χιλιάδες αριστεροί και ΕΑΜογενείς στο μεγάλο ρεύμα του ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή.

Στήριξε με πάθος το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ανήκει σε αυτούς που κέρδισαν δουλειές ή εύνοια. Θυμάμαι ακόμη τους μεγάλους τσακωμούς μας στο οικογενειακό τραπέζι το '89, όταν εγώ και τα αδέλφια μου, οργανωμένοι στην Αριστερά επικροτούσαμε τις αποφάσεις του Κόμματος και αυτός υπερασπιζόταν με πάθος τον Παπανδρέου.

Αυτή είναι συνοπτικά η αληθινή οικογενειακή μου ιστορία.

Δεν ισχυρίζομαι ότι ο πατέρας μου ήταν αντιστασιακός.

Ανήκε όμως, στη μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών, δημοκρατικών ανθρώπων που παρά το ότι δε βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή της αντίστασης είχαν πάντα καθαρή τη συνείδηση και το πολιτικό τους φρόνημα.

Κατάφερε με εντιμότητα και σκληρή δουλειά, όχι να κάνει μεγάλη περιουσία αλλά να ζήσει την οικογένειά του με αξιοπρέπεια.

Και θα τον θυμάμαι πάντα με πολλή αγάπη και περηφάνεια».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

112
σχόλια
 1. avatar Πάνθηρας

  Έβαλε τον Καρτερό να δουλεύει όλη νύχτα αλλά όσο και να χτυπιέται, η εικόνα του τσαλακώθηκε. Πιθανόν τώρα να του βρούνε τίποτα τιμολόγια της Σκαπανεύς Α.Ε. ή καμιά φωτογραφία του αείμνηστου πατρός να χορεύει τσάμικο με τον Παττακό.

 2. avatar Αντιστασιακός Μητσοτάκης χαχαχαχα!!!

  Κουλη και λοιποί αυλικοί τον ήπιατε; Εντάξει τώρα;

  1. avatar ναι

   αλλά δεν υπάρχει λόγος να το διαδίδεις

 3. avatar ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

  ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ ΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΤΙ ΙΚΑΝΟΣ ΠΟΙΟΣ ΥΗΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟΣ??? ΤΕΛΟΣ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ. ΧΩΡΑ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ!!!

  1. avatar τριαλαρο

   κοίτα τα έργα τα έπαιρνε, και μεταξύ μας καλά έκανε, αφού έτσι ζουσε την οικογένεια του. Αλλά μην μου το παίζει και κλαψομ... έλεος!!! Ο πατέρας του πως σπούδασε? Τότε το να σπουδάσεις ήταν οικογενειακός προυπολογισμός χρόνων, και μάλιστα σπούδασαν 2 παιδιά.
   Ξέρεις πολλούς σε δημόσια σχολεία που να έχουν τέτοιο δόντι που να το τελειώνουν από το προαύλιο? Χαρτι πανεπιστημίου μέσω κόμματος έχω ξανακούσει στα ελληνικά πανεπιστήμια. Αν όντως την είχε βγάλει την σχολή μόνος του, ούτε θα καταδεχόταν να μπει στην πολιτική, πολλά περισσότερα χρήματα εκεί. Και επίσης άκρως δημιουργικό επάγγελμα.

 4. avatar True

  Στην μνήμη των μακεδονομαχων χρωστάς μια συγνώμη πρώτα [...]. Προδότη.

  1. avatar Ελληνοαμερικανος

   Επιτέλους ξυπνήστε δεν υπάρχουν συγγνώμες για εσχατη προδοσια πρεπει να πάει η ποινή είναι η εσχατη .

   1. avatar @Ελληνοαμερικανος

    Τωρα εκει που βρισκεται ο παππους ειναι αργά πλέον για να παει προς εσχάτη προδοσία γι ´αυτά που λενε κάοιοι οτι εγιναν επι Γερμανικης κατοχης στην Κρητη !!. Αυτα θα επρεπε να ειχαν γινει μαλλον την δεκατία του 80..!!

 5. avatar Ο Ανεργος

  Οι πολιτικές συζητήσεις στην Βουλή εχουν καταστήσει αθλιες και εμετικες. Κανείς τους δεν ντρέπεται να προσβάλει ανθρώπους και καταστάσεις απλά για να εξυπηρετήσει το σκοπό του που δεν ειναι αλλος απο την εξουσία. Ο αξεστος ιατρος πολακης και ο σπουδαγμενος στο Χάρβαρντ Μητσοτάκης διψασμένος μονο για να γίνει και αυτος πρωθυπουργός
  Ντροπή τους.

 6. avatar Αναντικατάστατος

  "Αγόραζε την Αυγή και μια δεύτερη εφημερίδα πάντα για να την τυλίγει για να μην τον βλέπουν."
  Να συμπληρώσω ότι είχε παπούτσια τρύπια και κουβάλαγε νερό από την κοντινή πηγή που ήταν 12 χλμ. Σηκωνόταν το πρωί και άρμεγε τα γίδια και το μεσημέρι πέρναγε ο Παττακός και του έπαιρνε το μισό γάλα.
  Γι αυτό ο Αλεξάκης Καΐλας έχει παιδικά τραύματα και προσπαθεί να τα θεραπεύσει κατόπιν εντολής ψυχολόγου με διακοπές σε ξένα κότερα παρά την ισχυρή αντίσταση της αριστερής του συνείδησης.

 7. avatar Lxi

  Tι καθεσε τωρα εσύ Αλεξη και απαντας στο κατακαθι της πολιτικης! Αυτό που θα επρεπε να του ελεγες ηταν «Ελα κληρονομε να δουμε τι περιουσια εχει η Famiglia σου σε Ελλαδα και Ευρωπη και ποσο η δική μου οικογενεια και τι ποθεν εσχες δηλωνω εγω και η συντροφος μου και ποσο εσυ και η κυρα Μαρεβα,αλλα και ποσες οφ σορς εχει η δυναστεια τους! Αλλα κυριως πρεπει να τον ρωτησεις το τινι τροπο απεκτησαν αυτη την τεραστια περιουσια,που τους καθιστα ισως ,ως την πλέον πλουσιοτερη πολιτική οικογενεια που περασε απο την Ευρωπη τα τελευταια τριαντα χρόνια, μετα βεβαια την αλλη περιβόητη Famiglia των Τσαουσεσκου της Ρουμανίας. !!

  1. avatar Στέλιος 20181818

   Κι αμα χρειαστεί λεφτά η Μαρεβα, θα τους δανείσει ο Πολάκης με την Attica Bank, και ο Πετσίτης του Παππά με τα χρυσαφικά του Μαδούρο...

   1. avatar @στελιος 2018

    Καλα ρε φιλαράκο δεν ξερεις να διαβαζεις καλά?? Σου εγραψε ο προηγουμενος οτι ειναι οι πιό πλουσιοι πολιτικοί ολης της Ευρωπης και δεν ξερουν πιά τι να τα κανουν τα εκατομμυρια και θα παει η Μαρεβα να παρει χρηματα απο τον Σφακιανό?? Ντροπης πραγματα και που το λες. ,, Πιπέρι στο στομα.!!

   2. avatar @στελιος

    Σιγά μη χρειαστεί λεφτά η μαρεβα, αυτή και ο καλός της έχουν τόσα που φτάνουν για να ταΐσουν όλες τις τριτοκοσμικές χωρες όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά δεν τους φτάνουν θελουν κι αλλά. Η απληστία είναι σαν την πρεζα, είναι να μην κολλήσεις...

  2. avatar Lxi

   Ρε Κυριάκο μην φέρνεις σε δύσκολη θέση τον ψευτη. Δεν ήταν ο πατέρας του συνεργάτης της χούντας απλά έπαιρνε όλα τα δημόσια έργα επί χούντας. Μην ασχολείσαι με αυτό το αδίστακτο ανθρωπάκι. Απλά έπρεπε να του πεις πως γίνετε ένα φτωχό λαϊκό παιδί να βρίσκει λεφτά και να γίνετε πρωθυπουργός; μπορούν άραγε πολλοί φτωχοί σαν τον τσιπρα να αναριχηθουν όπως αυτός; που βρίσκει τα λεφτά και κάνει διακοπές πολυτελείας σε πανάκριβα κότερα; που βρίσκει λεφτά και στέλνει τα παιδιά του στα καλύτερα ιδιωτικα σχολεία; που βρίσκει λεφτά και αγοράζει θυρίδες σε τράπεζες και τι κρύβει εκεί μέσα; Μην ασχολείσαι κύριε μητσοτακη με φασίστες συναργατες της χούντας. Ο λαός τώρα που είδε τι εστι τσιπροφασισμος θα του δώσει ένα καλό μάθημα.

   1. avatar Lxi

    Τρολλακι πιστευω οτι πηρες ενα δειγμα ,οτι μπορουν και αλλοι να γινουν σαν τα μούτρα σου. ..........!!Θες συνεχεια ή να σταματησουν ..??Οτι πεις εσυ.!!

   2. avatar Lxi

    Εσυ τρολλακι του Μητσοτακη την δουλειά σου δεν την ξεχνας ποτέ. !!
    Τωρα σκεφτομαι να αρχισω να κανω την ιδια δουλεια και εγω με την διαφορα οτι εγώ δεν θα πληρωνομαι οπως εσύ.. Οποιο εθνίκι γραφει με νικ , θα γραφω και εγω ανάλογα σχολια αντ´ αυτου .. Να δουμε τοτε εαν θα σας αρεσει. .....!! Μπορει να το αρχισω και απο τωρα για μια δοκιμή...!!

    1. avatar Λευκοθέα

     Για τόλμα πίθηκε.

 8. avatar dop

  Συνεχιζε τα παραμυθια σου Μινχαουζεν αριστερε του [...].
  102 νεκροι στο Ματι και εσυ με τις πουρακλες σου στο κοτερα της ελιτ να ξεκουραζεσε...
  Ο κολητος σου ο Γιδοβοσκος απο την Κρητη οταν εβριζε τον πεθαμενο τον δημοσιογραφο δεν εδειξες καμμια ευαισθησια .
  Το οτι κατηγορησες πρωτος τον πατερα του κουλη παλι αναλγησια.
  Δεν εχεις ανταλλακτικο, εισαι μονο για να ριχνης μολοτωφ και να κανεις καταληψεις και καργα λασπη για ολους τους αντιπαλους σου.
  Ο ρολος που εχεις μαθει στο πεζοδρομιο συνεχιζεις και σαν πρωθυπουργος να τον ακολουθεις.
  Κριμα για την Ελλαδα που ατυχησε να εχει ενα Πρωθυπουργο τοσο μεγαλο κατιμα!.

  1. avatar dop

   ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ στην ΗΛΕΙΑ καψατε 84 ανθρωπους 1.500 σπιτια και περισσοτερα απο 268.834 εκτ. γης, 4,5 εκατομμυρια ελαιοδεντρα και 60.000 ζωα.
   ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΨΑΤΕ.....ουστ να χαθεις στην τρυπα σου ΜΟΡΦΩΜΑ .....

   1. avatar τριαλαρο

    καμία ιδέα προφανώς δεν έχεις για την Ηλεία, εκεί τα μέτρα εκκένωσης εφαρμοζόντουσαν. Ολοι αυτοί που κάηκαν αγνώησαν εντολές αστυνομίας και πυροσβεστικής. Είτε δεν έβγαιναν από τα σπίτια (ξέχασες προφανώς τις σκηνές με τις γριες να τις κουβαλάνε στα χέρια αστυνομικοί και να ουρλιάζουν ότι δε θέλουν να φύγουν) ή πήγαιναν προς την φωτιά αγνοόντας τις υποδείξεις που τους είχαν παρασχεθεί.
    Αν υπήρχαν ευθύνες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πιστεύεις ότι δε θα επέμβαινε η εισαγγελεία με τόσους νεκρούς?? Τελικά ορισμένοι άνθρωποι είναι ντιπ για ντιπ όπως θα λέγαμε και κάτω.

   2. avatar @dop

    60.000 ζώα; Απίστευτος αριθμός. Εσύ πως γλίτωσες;

  2. avatar audioware

   Περίμενε λίγο, σε λίγο θα ανέβει ο Κούλης και θα σπάσουν τα κοντερ του κατιμά...

 9. avatar True

  Ανατριχιασαμε προδότη.

 10. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Ε δεν ειναι ντροπη που ο μπαμπας σου εκανε δουλειες με την χουντα.Ισα ισα που και πολλα λεφτα εβγαλε...και σενα σε μεγαλωσε στα πουπουλα.

 11. avatar tboni2

  Δεν μπορείς να κρυφτείς ψευτρακο. Υπάρχουν χαρτιά έγγραφα που αποδυκνειουν ότι ο πατέρας σου έπαιρνε δημόσια έργα επί χούντας. Εσύ κατηγορείς τους άλλους για την οικογενειακή τους καταγωγή. Αλλά στη ζωή ότι δίνεις παίρνεις φασιστακο. Έσπειρες μίσος και διχόνοια στον ελληνικό λαό και θα τα πάρεις πίσω αυτά ψευτη απατεώνα. Ακόμη και σήμερα συνεχίζεις να μας κοροϊδεύεις λέγοντας μας πως είναι επιτυχία που τον ΦΠΑ από 24%τον κάνεις 13%οταν όλοι ξέρουμε ότι εσύ το βρήκες 13 και εσύ το έκανες 24 και 5 χρόνια μας ξέσκισες στο φόρο.

  1. avatar @tboni

   Χαρτιά έγγραφα γιατί δεν μας τα δείχνεις ρε Πουαρό του [...];

   1. avatar tboni2

    Για τα χαρτιά ρώτα τον Βασίλη λεβέντη που γνώριζε πολύ καλά τον Παύλο τσιπρα και μάλιστα είχαν δουλέψει και μαζί. Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΈΧΕΙ ΔΗΛΏΣΕΙ ΌΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑ ΈΠΑΙΡΝΕ ΠΟΛΛΆ ΔΗΜΌΣΙΑ ΈΡΓΑ ΕΠΊ ΧΟΥΝΤΑΣ.

   2. avatar tboni2

    Ενταξει ρε φιλε ,μη τα παιρνεις και εσύ ολα τοις μετρητοις ,λεμε και εμεις τα εθνίκια και καμια υπερβολή για να γινεται και ο σχετικος χαβαλες και για να περνά και η ωρα. !

  2. avatar audioware

   Που είναι τα στοιχεία, στείλε μας ένα link, κάτι.
   Το να μας το λες εσύ δεν στοιχειοθετεί κάτι.

  3. avatar ωραία είναι να λέμε

   αλλά που είναι αυτα τα έγγραφα; να τα δούμε και εμείς να μας ανοίξουν τα μάτια;

 12. avatar 1961

  Αυτό με το φτωχικό σπίτι μου σπάραξε την καρδιά!!! – Ξανθόπουλος το παιδί του λαού.
  Πόσοι μπαγλαμάδες θα τσιμπήσουν…

 13. avatar olaf

  μόνος του το έγραψε όλο αυτό??

  1. avatar Νίκος Δημήτρης Παππάς

   Άμα το έγραφε μόνος του θα ήταν γεμάτο ορθογραφικά λάθη γιατί ώς γνωστόν ό Αλέξης το πτυχίο το πήρε ώς καταληψίας

  2. avatar @olaf

   Ο Θανάσης Καρτερός είναι ο λογογράφος του. 'Ένας αποτυχημένος κομουνιστής που κάνει δεύτερη καριέρα με τον Τσίπρα, το οποίο και ελέγχει σε μεγάλο βαθμό. Κάτι ανάλογο με τον Ρουσόπουλο.

  3. avatar @@

   Όχι ζήτησε την βοήθεια αυτουνού που γράφει τις ομιλίες του κουλη

 14. avatar Δηλαδή,

  ο πατέρας του Τσίπρα ήταν βομβιστής κ πασοκτζης????

 15. avatar advouk7

  Ενα δακρυ κυλισε...

 16. avatar ΚΛΕΩΝ

  Ρε η οικογενειακη επιχειρηση...ειναι η δεν ειναι κρατικος προμηθευτης;
  Αυτο γιατι δεν το λεει;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει