«Την Μακεδονία και τους Μακεδόνες δεν τους αφορούν τα εμπορικά σήματα, αλλά το γεγονός ότι «προδόθηκαν» με την Συμφωνία των Πρεσπών», είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Λεβέντης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «στο τέλος θα δικαστούν, θα πάει στην φυλακή ο Τσίπρας. Όταν “πέσει” από την εξουσία, θα τεθεί θέμα “προδοσίας”, διότι ήξερε ότι το 80% του λαού διαφωνούσε με την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως το ήξεραν και οι ξένοι ηγέτες».

«Η Νέα Δημοκρατία έκανε πλάτες, διότι δεν μίλησε ποτέ για το όνομα, αλλά μόνο για την εθνικότητα και την ταυτότητα», είπε ο Βασίλης Λεβέντης, λέγοντας ότι «διαχρονική θέση της ΝΔ ήταν η παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» στην γειτονική χώρα».

Αναφερόμενος στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δίνουν χαμηλά ποσοστά στο κόμμα του είπε ότι υπάρχουν διαφόρων ειδών δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας ότι κάνει και η Ένωση Κεντρώων δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ προηγείται με 6 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του λαμβάνει ποσοστό 4,2%.

Απαντώντας για την σχέση του με την κ. Μεγαλοοικονόμου, είπε ότι τον προσέγγισε με ευγένεια και ότι δεν διαφαινόταν η εξέλιξη των πραγμάτων, σημειώνοντας πάντως ότι δεν ήταν η μόνη που έφυγε από το κόμμα. «Με πρόδωσε και ο Γιώργος Καρράς, που ήταν και οικογενειακός φίλος, ο οποίος μου είπε “είμαι 70 χρονών, δεν έχω φιλοδοξίες, όποτε θες μπορώ να σου επιστρέψω την έδρα”. Η φυγή του ήταν πισώπλατη μαχαιριά» είπε ο κ. Λεβέντης.