Τσίπρας: Κανείς δεν είναι ασφαλής από μανιασμένους δολοφόνους της φυλετικής καθαρότητας

«Η ακροδεξιά μοιράζεται με τον νεοφιλελευθερισμό την ίδια κοινωνική φιλοσοφία»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:28
15/03/2019
Τσίπρας: Κανείς δεν είναι ασφαλής από μανιασμένους δολοφόνους της φυλετικής καθαρότητας
51
loading

Την καταδίκη του με τον πιο απόλυτο τρόπο εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για το μέλλον της ΕΕ που διοργανώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL.

«Θα ήθελα πρώτα, και από αυτό το βήμα, να καταδικάσω με τον πιο απόλυτο τρόπο μια ακόμα αποτρόπαια πράξη της ακροδεξιάς τρομοκρατίας, αυτή τη φορά στη Νέα Ζηλανδία ότι σε μια χώρα μακρινή είναι αλήθεια, αλλά κανείς και καμία δεν είναι πλέον αρκετά μακριά» είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι κανείς και καμία δεν είναι ασφαλής από μανιασμένους δολοφόνους της φυλετικής, εθνοτικής, θρησκευτικής καθαρότητας, είτε στην Ούτογια της Νορβηγίας είτε στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

«Ας αναλογιστούν ξανά τις ευθύνες τους όλοι εκείνοι που προάγουν την ισλαμοφοβία, τη μισαλλοδοξία, το μίσος για τους διαφορετικούς και το κάνουν μάλιστα, και αυτό είναι το πιο εξοργιστικό, ακόμα και στα έδρανα των εθνικών κοινοβουλίων μας ή σε αυτά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Θέλουμε ανάπτυξη που να τροφοδοτείται από την εργασία και όχι από τη συντριβή της» είπε ο Αλ. Τσίπρας και ανέφερε τα παραδείγματα της Πορτογαλίας, όπου οι προοδευτικές δυνάμεις, οι Σοσιαλιστές, οι Κομμουνιστές, η Αριστερά και οι Πράσινοι, ήρθαν σε συνεννόηση για ένα πρόγραμμα εξόδου από την ύφεση και την υψηλή ανεργία.

Επίσης, είπε ότι πιο πρόσφατα, είδαμε να αναπτύσσεται ένας παρόμοιος διάλογος μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων και στην Ισπανία, πάνω σε ζητήματα ανάταξης της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων και αύξησης των δημόσιων δαπανών.

Μπορεί να είναι σημαντικά αυτά που πετύχαμε αυτά τα χρόνια, δεν ήταν όμως αρκετά.

Γιατί σε γενικότερο επίπεδο στην Ευρώπη, τα ίδια αναποτελεσματικά και εχθρικά για τους λαούς δόγματα κυριαρχούν ακόμη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Οι ίδιες εμμονές της νεοφιλελεύθερης οικονομικής ορθοδοξίας για τη διαρκή ενίσχυση του κεφαλαίου σε βάρος της εργασίας.

Και, οι ίδιες πρακτικές έλλειψης λογοδοσίας, τεχνοκρατικής διακυβέρνησης και περιφρόνησης της βούλησης των λαών και των πιο μικρών κρατών.

Από αυτήν την άποψη, ήταν ίσως αναμενόμενο αυτό το κύμα εθνικιστικών αναδιπλώσεων που είδαμε στην Ευρώπη αυτά τα χρόνια.

Με αφορμή το Brexit, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην «θλιβερή ανάδυση ακροδεξιών, ξενοφοβικών, ρατσιστικών δυνάμεων σε χώρες της Ευρώπης, ακόμα και σε κάποιες που φημίζονταν για τις δημοκρατικές τους παραδόσεις, και τη σταθερότητα των πολιτικών τους θεσμών».

«Πάνω στο έδαφος της κρίσης σε αρκετές χώρες, η ακροδεξιά πέτυχε να εκφράζει τον θυμό και την απογοήτευση των λαϊκών μαζών από τις κραυγαλέες αποτυχίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και της διαχείρισης της μεγάλης οικονομικής κρίσης» είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η ακροδεξιά εκφράζει οργή και την απογοήτευση, αλλά ούτε στο ελάχιστο δεν εναντιώνεται στα πανίσχυρα συμφέροντα των ισχυρών.

«Παρουσιάζεται ως αντισυστημική δύναμη, αλλά ούτε στο ελάχιστο δεν εναντιώνεται στο οικονομικό κατεστημένο. Ούτε στο ελάχιστο δεν αποπειράται να μετριάσει την κυριαρχία του κεφαλαίου επί των δυνάμεων της εργασίας. Το αντίθετο».

Όπως είπε, η ακροδεξιά αναλαμβάνει κυβερνητικές ευθύνες και επιχειρεί τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μεταρρυθμίσεις του Βίκτορος Όρμπαν με την ασυδοσία στις απολύσεις και τις αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις που προωθούν οι ομοϊδεάτες του στην Αυστρία και άλλες χώρες.

«Και μην ξεχνάμε ότι η ακροδεξιά μοιράζεται με τον νεοφιλελευθερισμό την ίδια κοινωνική φιλοσοφία. Την ίδια περιφρόνηση των αδύναμων, των νικημένων, την ίδια επιθυμία για τη συντριβή και την εκκαθάριση των μη προσαρμόσιμων. Βλέπουμε ότι αυτό το κυρίαρχο δόγμα μετατοπίζεται από το κομμάτι της μετριοπαθούς κεντροδεξιάς στο όχημα της ακροδεξιάς» είπε χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά επικίνδυνο το φαινόμενο.

Οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, έχουμε καθήκον να δώσουμε τη μάχη ενάντια στη λιτότητα και τον νεοφιλελευθερισμό αλλά και ενάντια στην ακροδεξιά και το εθνικιστικό μίσος» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε, να καρπωθεί την λαϊκή δυσαρέσκεια η νέα ακροδεξιά της Ευρώπης, όπως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να βγουν αλώβητες από αυτή τη μάχη οι δυνάμεις της λιτότητας».

Τόνισε ότι δεν αρκεί να διαθέτουμε ένα αντινεοφιλελεύθερο και ευρω-κριτικό πολιτικό πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα να προσφέρουμε στους ευρωπαϊκούς λαούς μια σύγχρονη, εύληπτη και πειστική εναλλακτική λύση, «για να ξεριζώσουμε το μίσος και το φόβο που θρέφουν την άκρα δεξιά, πρέπει να γίνουμε ικανοί να παράγουμε απαντήσεις και πολιτικά παραδείγματα βελτίωσης της ζωής των ανθρώπων».

Όπως είπε, «μάχιμο πρόγραμμα, δεν είναι ένα πρόγραμμα που διακηρύττει απλά τον αντικαπιταλισμό μας σε κάθε σελίδα, αλλά ένα πρόγραμμα που δείχνει ότι είμαστε έτοιμοι και ικανοί να δουλέψουμε με τους πολίτες για να αλλάξουμε τα πράγματα, σήμερα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

51
σχόλια
 1. avatar vgrej

  Σε αυτό έχει δίκιο πάντως.

  1. avatar ΟΧΙ Χ3

   γιατί ακόμα και αυτό το βλέπει φασιστικά υπό το πρίσμα της δική του ακραίας πολιτικής αυτής που κάνει ευρωβουλευτές άτομα επειδή είπαν "οι νεκροί της 17Ν πρέπει να σηκωθούν να μας ζητήσουν συγνώμη".

 2. avatar ferth

  Σε αυτό έχει δίκιο πάντως.

 3. avatar Ela gia pame

  Σε αυτό έχει δίκιο πάντως...

  1. avatar Ρήγας σπαθι

   3×0.60=1.80€ .Σε κάνα καφενείο πίνεις καφέ σε καφετέρια Όχι!!!!

 4. avatar Te

  Σου είπε κανένας βρε τσαρλατανε ότι οι Έλληνες είναι ασφαλείς? Με τόσους λαθρομεταναστες που μας κουβαλησε εδώ? Με τους εγκληματίες που έβγαλε έξω ο παρασκευοπουλος? Με την λοιζου που υπερασπιζεται τον ξηρό? Με τους Τούρκους που μας απειλούν? Με τους σκοπιανους που θέλουν την Θεσσαλονίκη. Ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι η ακροδεξια αλλά η ακροαριστερα που εσύ εκπροσωπεις.

 5. avatar 2019

  [...] σαν εσένα δεν θα γίνουμε! Και όσοι λένε για το DNA του Έλληνα,αμφιβολίες μόνο τα [...] έχουν!

 6. avatar Ζαννής

  Οι πολίτες ας αναλογιστούν πού οδηγεί η ταύτιση με τις ακροδεξιές πρακτικές, που υιοθετήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία!

 7. avatar ΕΡΙΤΙΤΟ

  ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΜΙΣΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. avatar Αψιου !

  Ενω γιαυτα που κανει το ISIS μουγκα...

 9. avatar Κουφός Ντίνας

  Ακροδεξιός δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι από κάποιους σαν εσάς που υβρίζονται ως φασίστες επειδή έχουν διαφορετική άποψη. Αν η ΧΑ έχει άνοδο στις επόμενες εκλογές κοιτάξου στον καθρέπτη να δεις ποιος φταίει. Εννοείται ότι δεν συμφωνώ με αυτό που έγινε στην Ν. Ζηλανδία.

 10. avatar fjdakfjdla

  Για τον Τσίπρα, το έγκλημα είναι μόνο έγκλημα αν το κάνει άνδρας, λευκός, στρέϊτ από ρατσιστικό ή θρησκευτικό κίνητρο. Αν το κάνει Μουσουλμάνος ή γυναίκα, δε πειράζει! Τότε είναι "Αριστερό" έγκλημα.

 11. avatar Last 60

  Αηδιες. Ως συνηθως λεει βλακειες , οπως και η πλειονοτητα των για λιγο ακομα. συνοδοιπορων του . Ο γνωστος αθλιος λαϊκισμος ,περι των καλων προοδευτικων και των κακων νεοφιλελευθερων φασιστων .Ποιος αυτος που συγχρωτιζεται με δεξιους και ακροδεξιους , που κανει οτι μπορει να πεσουν στα μαλακα , αυτοι που τουν κατηγορει για εγκληματικη οργανωση , αλλα οι ψηφοι τους εχουν την ιδια αξια με τις αλλες ψηφους , οταν μας βολευει .Ο αντημνημονιακος που υπεγραψε δυο μνημονια με πονο ψυχης , ενω οι αλλοι , κατα την αθλια προπαγανδα του , το χαιροντουσαν και ηταν επιλογες τους .Αυτος που εχει ξεχασει οτι υπαρχει και η αληθεια . Αυτος που ειπε ναι σε ολα και σε ολους , που γεμισε την χωρα αλλοδαπους και μιλαει για ρατσιτες , ενω ειναι ο χειροτερος ρατσιστης και πολεμιος καθε τι του ελληνικου και πατριωτικου .Αυτος και οι ομοιοι του , που εχουν ριξει το επιπεδο της πολιτικης στο δικο τους επιπεδο . Αυτος δεν θα ειχε καν το δικαιωμα να μιλαει , αν ηταν σε αλλη χωρα ή σε αλλη εποχη .Αυτος που αυτοπροσδιοριζεται ως προοδευτικος και κυβερνα ηγουμενος ενος αστικοφασιστικου μορφωματος . Ναι περιμεναμε εμις να μας πει ο τσιπρας , οτι κανεις δεν ειναι ασφαλης ; Μας κουρασες , σε σιχαθηκαμε , κανε εκλογες μηπως και σε ξεφορτωθουμε , που μας κατσικωθηκες στο σβερκο και μας πινεις το αιμα , μαζι με το αγραμματο , εν πολλοις , τσουρμο σου ._

 12. avatar tboni2

  Κλείστε τον φυλακή να σωθούμε! Έλεος.

 13. avatar παραδωσες το κομμα

  στον τραμπ στη μερκελ......στους ανελιτες και στους πασοκους.....στους ακροδεξιους και στο σορος.....φλαμπουρολογεις...λες και εισαι αντιπολιτευση....παρεδωσες τη χωρα στους δανειστες....

 14. avatar Πτολεμαίος.

  Με κανέναν τρελό που είναι γεμάτος μίσος για όποιον δεν συμφωνεί μαζί του δεν είμαστε ασφαλείς. Και πρώτα πρώτα με σένα που και τρελός και ψεύτης και γεμάτος μίσος είσαι.

 15. avatar αλλα λες…..αλλα κανεις

  τουμπας.....ψευτης απατεωνας και προδοτης.....το επομενο σταδιο ειναι η φυλακιση ελληνων πολιτων....την πεπατημενη της επταετιας ακολουθεις.....απριλιανος κλωνος εισαι.....[[[[χημικα...προσαγωγες....ερτ.......]]]]]]]

 16. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΜΗΝ ΑΥΤΟΡΕΖΙΛΕΥΕΣΑΙ ΚΙ' ΑΛΛΟ...
  ΤΑΓΑΡΙ, ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗΣ ΕΙΣΑΙ.....

 17. avatar Τσιπρας χωρις Τσιπα Ξετσιπωτος

  Τσιπρα χωρις Τσιπα Ξετσιπωτε

 18. avatar Eυπατριδης

  Παπάντζες...

 19. avatar Αλ. Τσίμπλας

  Και να προσθέσω ότι η βία της τρομοκρατίας είανι καταδικαστέα από όπου και να προέρχεται, απο τους δολοφόνους της 17Ν και άλλων ακροαριστερών ομάδων έως το ISIS και την ακροδεξιά.

 20. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Η παπάτζα
  Της παπάτζας
  Την παπάτζα
  Ωωωωωωωωω η παπάντζα της ημέρας απο τον Αλέξη που έριξε κυβέρνηση, με την βοήθεια της Χρυσής Αυγής και καθυστερεί 4,5 χρόνια την δίκη της...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει