Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το ΠΡΑΤΤΩ, του Νίκου Κοτζιά, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις που «αποσκοπούν στην αποτροπή της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή».

Ειδική αναφορά γίνεται στον Πάνο Καμμένο και τονίζεται πως με η προσφυγή «παρέχει τη δυνατότητα στον κύριο Καμμένο να εκθέσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τις συκοφαντίες, ύβρεις και ψέματά του».

Η ανακοίνωση της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ:

«Το ΠΡΑΤΤΩ προσφεύγει άμεσα στη δικαιοσύνη μετά από τις δύο μηνυτήριες αναφορές που έχουν ήδη κατατεθεί στην Εισαγγελία για παράνομες και ακραίες πρακτικές σε βάρος του Προέδρου του. Πρακτικές άκρως προσβλητικές για την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα του.

Ισχυρισμοί συκοφαντικοί οι οποίοι συνοδεύονται από πρακτικές υπόκοσμου και παρακράτους, στοχεύοντας στη πρόκληση φόβου. Μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην αποτροπή της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων και υπονομεύουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι πράξη προάσπισης της δημοκρατίας από εκείνους που θέλουν να την φθείρουν.

Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα στον κύριο Καμμένο να εκθέσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τις συκοφαντίες, ύβρεις και ψέματά του.

Με την προσφυγή θα καταφανεί ότι ο εν λόγω κύριος είναι ο “Εθνικός ψεύτης” και ένας κοινός συκοφάντης».

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο κ. Καμμένος άφησε βαρύτατους υπαινιγμούς σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών, με ένα tweet του. «ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ… Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Είχε προηγηθεί η αναφορά του προέδρου της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» κ. Κοτζιά στην Πολιτική Γραμματεία ότι «η ηγεσία των ΑΝΕΛ ήταν ένας εν δυνάμει, και για ένα μέρος των απαιτήσεων της αντιμνημονιακής μάχης, σύμμαχος στη Σωτηρία, ήταν όμως ξένη ως προς μια κυβέρνηση αριστεράς.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαζε το λαϊκό κοινωνικό στοιχείο της, στο δεύτερο όλο και περισσότερο έβγαζε έναν δεξιό λόγο που μετασχηματιζόταν σε ακροδεξιό. Λόγο στον οποίο προστέθηκε, επιπλέον, η σύγχυση στην οποία περιήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τις αρχές του 2017. Σε αυτά τα πλαίσια, η συνεργασία μαζί του ήταν αδύνατο να προχωρήσει».