Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, όπου ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η ένταση ξεκίνησε όταν ο πρωθυπουργός ζήτησε τον λόγο, μετά την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, κι ενώ τον λόγο επρόκειτο να πάρει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η Κοινοβουλευτική της Ομάδα εξανέστη και παρά τις προσπάθειες του προέδρου της Βουλή Νίκου Βούτση οι φωνές συνεχίζονταν, σε σημείο που οι βουλευτές χτυπούσαν ρυθμικά τα έδρανά τους.

Παρά τις φωνές του κ. Βούτση, χρειάστηκε και ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει από τους βουλευτές να τον αφήσουν να μιλήσει «για τριάντα δευτερόλεπτα», όπως είπε.

Ο λόγος που είχε ζητήσει να μιλήσει ήταν η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στον νέο υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη. «Ποτέ καμία κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος για να γίνει υπουργός. Εσείς, κάνατε κάτι αδιανόητο. Πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε. Ο τελευταίος ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης ο αρχηγός ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας στις 21 Απριλίου 1967», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει. «Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ και αξιωματικό, και πιστεύω πως έκανε μεγάλο λάθος που δέχθηκε την πρότασή σας να γίνει υπουργός άμυνας, αλλά εσείς του την κάνατε, εσείς έπρεπε να έχετε γνώση» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δέχομαι τη μερική ανάκληση της αιχμής απέναντι στο πρόσωπο, να γνωρίζετε όμως πως οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υψηλό φρόνημα και σε τέτοιου είδους ζητήματα δεν μπορεί να παίζετε και να δημιουργείτε εντυπώσεις. Το μήνυμα της επιλογής του κ. Αποστολάκη είναι μήνυμα ισχυρό απέναντι σε αυτούς που απειλούν την κυριαρχία της χώρας μας, μήνυμα πως όλοι οι Έλληνες είναι και θα είναι ενωμένοι» απάντησε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.