Για την κατάσταση στην Ελλάδα, τις εξελίξεις σε κυβερνητικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και τα επόμενα βήματα στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, συζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών των Πρασίνων/EFA, με επικεφαλής τον Ντανιέλ Κον – Μπεντίτ.

Σε συνάντηση που είχαν στο Γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, εκτός από τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, παρόντες ήταν η Συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων/EFA Rebecca Harms και ο Αντιπρόεδρος Reinhard Butikofer, καθώς και η γενική γραμματέας του κόμματος των Πρασίνων/EFA, Βούλα Τσέτση και ο Ευρωβουλευτής του ελληνικού κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων, Νίκος Χρυσόγελος.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος, συναντήθηκε στη Βουλή και με τον επικεφαλής του European Grassroots Antiracist Movement (EGAM), Μπέντζαμιν Αμπτάν. Αντικείμενο της συζήτησης με τον κ. Αμπτάν ήταν οι πρωτοβουλίες της οργάνωσης EGAM εναντίον του ρατσισμού και της ξενοφοβίας καθώς και η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.