«Το ερώτημα δεν είναι αν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ορθή αλλά πόσα λεφτά θέλει για να εφαρμοστεί και πού θα βρεθούν», επισήμανε κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, τονίζοντας ότι «εάν υπάρχει πρόταση που δίνει λύση, δεν την εφαρμόζουμε, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για να τη χρηματοδοτήσουμε».

Στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση του προϋπολογισμού, ο κ. Σαχινίδης, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει πώς θα χρηματοδοτήσει όσα υπόσχεται σε όλους όσους τον επισκέπτονται και φωτογραφίζεται μαζί τους».

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι «η στάση της Ευρώπης επηρέασε αρνητικά την εξέλιξη της κρίσης και επιδείνωσε ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της Ελλάδας». Απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών διερωτήθηκε «εάν έχουν αναρωτηθεί όσοι είχαν διαφορετική άποψη πού θα βρισκόταν η χώρα τώρα αν δεν είχαν γίνει αυτές οι προσπάθειες;»

Και συμπλήρωσε: «Εάν κάποιοι Ευρωπαίοι μιλούν σήμερα με ευαισθησία για εμάς είναι γιατί δώσαμε αγώνα για να σταθεί η χώρα όρθια».

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που υπερψηφίστηκαν χθες στη Βουλή, σημείωσε ότι «δυστυχώς, αντί να κατανέμονται ισόρροπα τα μέτρα σε βάθος 4ετίας τώρα έχουμε ένα πρόγραμμα που είναι πολύ βαρύ το 2013».

Επισήμανε, επίσης, πως «μετά το Eurogroup πρέπει να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα της διαπραγματευτικής στάσης έναντι των εταίρων μας».

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κυβέρνηση έως ότου πετύχουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», κατέληξε ο κ. Σαχινίδης.