Ξαναπροκαλεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος με νέες δηλώσεις του πριν από λίγη ώρα προειδοποίησε ότι η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει.

«Φοβάμαι ότι θα είναι πολύ νωρίς για να λάβουμε απόφαση για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Σόιμπλε και όπως μεταδίδει το Reuters πρόσθεσε μάλιστα ότι η αδύναμη παγκόσμια οικονομία πνίγει την δυνατότητα επίλυσης της κρίσης της ευρωζώνης.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και από δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπου που προειδοποιούν ότι ακόμη και μετά την επεισοδιακή ψήφιση του νέου Μεσοπρόθεσμου χθες το βράδυ, αλλά και την επικείμενη έγκριση του προϋπολογισμού, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να περιμένει την άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση της νέας δόσης δεν μπορεί να τηρηθεί, καθώς όπως αναφέρει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρειάζονται δύο εβδομάδες και στη συνέχεια το Eurogroup θα λάβει την τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

Με αυτό το χρονοδιάγραμμα δε θα πρέπει να περιμένουμε χρήματα πριν τις αρχές Δεκεμβρίου.