Με δήλωση στου στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM, ο Μίμης Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ βιώνει κρίση και αποσυντίθεται και ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται μέρος αυτής της κρίσης, επικρίνοντας κορυφαία στελέχη του Κινήματος τα οποία, όπως είπε, ενώ έκαναν 30 χρόνια υπουργοί, κρύβονται πίσω από τους νέους βουλευτές. «Δεν μπορώ να βοηθήσω ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, αν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ. Δεν ανήκω στην εσωτερική κρίση του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν εκφυλιστικά φαινόμενα παλαιότερων περιόδων του. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορώ να είμαι πιο κοντά στον κόσμο που με ψήφισε. Διαφορετικά, θα εμπλακώ σε μια κρίση χωρίς διέξοδο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι ο ρόλος που επιλέγει για τον εαυτό του ο κ. Ανδρουλάκης είναι αυτός του καταλύτη, μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να υπάρξει ανασύσταση του χώρου της ευρύτερης Αριστεράς.

Όσον αφορά τον υποργό Οικονομικών ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «ο Στουρνάρας είναι καλός, γρήγορος, καθηγητής, αλλά δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά. Ένας άνθρωπος που έκανε με τον Μάνο ένωση για την αξιοποίηση…Το παιδί δεν κατάλαβε ότι υπάρχει ένας λαός από πίσω.. Η σκέψη του είναι από την άλλη πλευρά, σκέφτεται όπως οι επενδυτές. Μέσα στο 2013 ή θα μεταβάλουμε το πλαίσιο ή θα σκεφτούμε τι να κάνουμε.»

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής ανέφερε ότι «δεν μετέχω σε αντι-ΣΥΡΙΖΑ μπλοκ. Αλλά εγώ άντεξα και 13 χρόνια χωρίς να πάω πουθενά. Με ενδιαφέρει, όμως, ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν κεντρικό πολιτικό μοχλό της χώρας. Θα είμαι πιο εποικοδομητικός, θα βοηθήσω και τον Βαγγέλη και τον Κουβέλη και τον Τσίπρα, για μια νέα σύνθεση της Αριστεράς. Πιστεύω σε ένα νέο κοινωνικοπολιτικό μπλοκ».

Για την πορεία της κυβέρνησης τόνισε ότι «με 153 υπάρχει πρόβλημα. Η κυβέρνηση πρέπει να ανασυνταχθεί. Ο Στουρνάρας, αφού ολοκληρώσει ένα κύκλο, πρέπει να φύγει. Δεν κάνει για το “σκληρό ροκ” με την Ευρώπη. Του το είπα και στη Βουλή: Ξέρεις ανατομία, αλλά είσαι ανίκανος χειρουργός. Το 153 θα είναι 170 την Κυριακή, μπορεί να οδηγήσει σε σταθεροποίηση, αρκεί ο Σαμαράς να μην ακούει το Στουρνάρα. Το πολιτικό μυαλό του Στουρνάρα, είναι αντίστροφο με την οικονομική του γνώση.»