Την πρόταση για τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου για μια Θεσσαλονίκη, πόλη ανοιχτή και φωτεινή, διατυπώνει η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) με συνέντευξη της στην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», σημειώνοντας πως αυτή απευθύνεται σε όλους του δημοκρατικούς πολίτες, ανεξάρτητα από κομματική ταύτιση. «Ο κίνδυνος εκφασισμού της κοινωνίας είναι υπαρκτός. Έχουν γίνει δολοφονίες, γίνονται δολοφονίες με πρόσημο φασιστικό. Η στρατολόγηση μαθητών από τη ΧΑ, οι χλαμύδες και τα άλογα που κυκλοφορούν στην πόλη, τα πανό «η δημοκρατία απειλεί τη Μακεδονία», τονίζει η κ. Νοτοπούλου.

«Χρειάζεται συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σταματήσουμε να δίνουμε δύναμη σε όποιον καλλιεργεί το μίσος», συνεχίζει και προσθέτει: «Εμείς είμαστε εδώ για να μην αφήσουμε τον κόσμο όπως τον βρήκαμε «ανόητο, άδικο και κακό». Εμείς είμαστε εδώ για να φτιάξουμε τον κόσμο πιο δίκαιο. Γι’ αυτό το κάλεσμα που κάνουμε απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως κομματικής ταύτισης. Απευθύνεται σε όποιον και όποια αγωνιά για μια πόλη δημοκρατική, μια πόλη που σέβεται τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, μια πόλη που δεν κρύβει την Ιστορία της αλλά μαθαίνει. Μια πόλη που με αυτοπεποίθηση σχεδιάζει την ανάπτυξή της. Αυτή είναι η προσπάθειά μας η πυξίδα μας. Ολοι μας να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο για μια πόλη ανοιχτή και φωτεινή. Εργάζομαι γι αυτό με όλη μου τη δύναμη».

Σε ερώτηση για τα νέα της καθήκοντα ως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης η κ. Νοτοπούλου δηλώνει: «Εχουμε σηκώσει τα μανίκια για να κάνουμε πράξη ένα όραμα: η Βόρεια Ελλάδα να γίνει ηγέτιδα δύναμη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το γραφείο του πρωθυπουργού ήταν καταλύτης στην προσπάθεια αυτή. Το ΥΜΑΘ, από την άλλη, ηγείται της προσπάθειας και γίνεται εργαλείο ανάπτυξης. Έχει την ευθύνη για μια σειρά από φορείς, όπως η ΕΥΑΘ, η ΔΕΘ και η ΑΖΚ. Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις. Πιστεύουμε πως ήδη γίνεται φανερό πως το απαξιωμένο ΥΜΑΘ έχει ατζέντα στοχοθεσία και φέρνει αποτελέσματα ορατά στη ζωή όλων εμάς που ζούμε στην περιοχή».

Παράλληλα σημειώνει: «Ως υφυπουργείο Εσωτερικών συνεργαζόμαστε στενά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παλεύουμε από κοινού για να λύσουμε χρόνια ζητήματα. Προωθούμε σημαντικά έργα αναβάθμισης των υποδομών της περιοχής, αλλά και της σύνδεσής της με τα Βαλκάνια. Αποκτάμε δίκτυο υποδομών και μεταφορών, ενεργειακό και ψηφιακό. Κάνουμε περισσότερα από όσα μπορούμε. Κάνουμε όσα πρέπει να γίνουν. Εργαζόμαστε για τη σύσφιξη των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες».