Συνέντευξη έδωσε χθες η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και κλήθηκε να απαντήσει για το παρελθόν της.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ρωτήθηκε για την πρόσληψή της στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι θα ήταν τιμή της «αν είχα εργαστείως καθαρίστρια», κάνοντας λόγο για «χυδαίους τρόπους που πολιτεύονται κάποιοι» και για «επίθεση κατά της νέας γενιάς και ιδιαίτερα των γυναικών».

Όπως σημείωσε η κ. Νοτοπούλου η σχετική σύμβαση: «Θα ήταν τιμή μου αν είχα εργαστεί ως καθαρίστρια. Η αλήθεια είναι ότι είναι γνωστό πως οι Δήμοι καλύπτουν πάγιες ή εποχιακές ανάγκες μέσω αυτών των συμβάσεων. Είχα εργαστεί στο περίπτερο τουρισμού για τις ανάγκες προβολής της πόλης. Η τοποθέτηση δεν ήταν φωτογραφική».

Για τις επιθέσεις που δέχτηκε όταν ανέλαβε επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τώρα με την υπουργοποίησή της η κ. Νοτοπούλου παρατήρησε πως στόχος πάντα ήταν η κυβέρνηση.

«Φοβήθηκαν πάρα πολύ αυτή τη νέα κατάσταση, από την οποία η τοπική κοινωνία είναι κερδισμένη», τόνισε και είπε πως υπάρχει «πολιτικό υπόβαθρο» πίσω από αυτές τις επιθέσεις.

«Γνωρίζουμε και τους χυδαίους τρόπους που επιλέγουν κάποιοι να πολιτεύονται και τη λάσπη που χρησιμοποιούν», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Δεν ήταν μια προσωπική επίθεση. Ήταν μια επίθεση στην κυβέρνηση και, πρωτίστως, απέναντι στους νέους και ιδιαίτερα στις γυναίκες. Είναι πολιτικό και ακροδεξιό να επιτίθεσαι σε κάποιον επειδή είναι γυναίκα ή είναι νέος».