Αποδοκιμάστηκε στα Γιαννιτσά αλλά έφυγε χαμογελαστός ο Κοντονής

Δείτε βίντεο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:55
19/06/2018
Αποδοκιμάστηκε στα Γιαννιτσά αλλά έφυγε χαμογελαστός ο Κοντονής
78
loading

Αποδέκτες γιουχαϊσμάτων και αποδοκιμασιών έγιναν σήμερα στα Γιαννιτσά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς αποχωρούσαν από το κτίριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο των Γιαννιτσών.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου βρισκόταν στο σημείο και μόλις είδε τους δύο πολιτικούς να εξέρχονται άρχισε να τους αποδοκιμάζει με ένα παρατεταμένο «ουυυ» και να τους αποκαλεί «προδότες».

Ο κ. Κοντονής διατήρησε την ψυχραιμία του και αποχώρησε χαμογελαστός, ενώ η κ. Τζάκρη φαίνεται να φεύγει με το κεφάλι σκυμμένο.

Οι δύο πολιτικοί στη συνέχεια θα επισκεφθούν την Έδεσσα, όπου θα συναντηθούν με δικαστικούς. Και εκεί, όπως και στα Γιαννιτσά, υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία.

Δείτε τα βίντεο:

«Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη»

«Για την πόλη της Έδεσσας ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανακοινώνοντας τη δρομολόγηση της ανέγερσης δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις δικαστικές υπηρεσίες της πόλης, δίνοντας παράλληλα στοιχεία για τη μείωση των εκκρεμών υποθέσεων στα πρωτοδικεία και την επιτάχυνση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων.

«Πριν έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2017, είχε τεθεί από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τη δημοτική και την περιφερειακή αρχή η ανάγκη ανέγερσης δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα. Επισκέφθηκα τις δικαστικές υπηρεσίες, είδα πραγματικά ότι η κατάσταση εκφεύγει ενός χώρου που μπορεί να θεωρηθεί ότι απονέμεται σε αυτόν τον χώρο δικαιοσύνη και ξεκινήσαμε από την επόμενη μέρα της επίσκεψής μου τη διαδικασία για να λυθούν τα σοβαρά νομικά προβλήματα που υπήρχαν σε ακίνητο της πόλης, όπου επρόκειτο και είχε προγραμματιστεί στο μέλλον να ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο», είπε ο κ. Κοντονής υπενθυμίζοντας το ιστορικό των ενεργειών της κυβέρνησης κατά τους τελευταίους μήνες. «Τα προβλήματα ήταν σοβαρά, διότι είχαν μεσολαβήσει μεταβιβάσεις της δημόσιας περιουσίας σε τρίτους φορείς κι έπρεπε να επανέλθουμε σε μία αρχική κατάσταση το πρόβλημα αυτό το λύσαμε και ολοκληρώσαμε και τη μελέτη για το νέο δικαστικό μέγαρο. Τη Δευτέρα αυτή η μελέτη και η αίτηση υποβάλλεται στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείο Οικονομάς και Ανάπτυξης και πλέον δρομολογείται η ανέγερση του δικαστικού μεγάρου», γνωστοποίησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός επισκέφθηκε και τις δικαστικές υπηρεσίες στα Γιαννιτσά . «Εκεί έχουμε κτίριο του δημοσίου, στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο, αλλά πλέον αυτό το κτίριο δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως εμείς επιθυμούμε», είπε εξηγώντας ότι «το μεγάλο πρόβλημα στα Γιαννιτσά είναι η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός των δικαστικών υπηρεσιών», δηλαδή, «είναι αναγκαίο και απαραίτητο οι δικαστικές υπηρεσίες να ενωθούν σε ένα κτίριο, όμως ευτυχώς στα Γιαννιτσά έχουμε το οικόπεδο όπου εκεί μπορούμε να ξεκινήσουμε από αύριο την σύνταξη μελέτης για το νέο δικαστικό μέγαρο των Γιαννιτσών».

«Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να απονέμεται σε ορόφους πολυκατοικιών και δεν μπορεί ο πολίτης να συνωστίζεται σε τέτοιους χώρους, που αποτελούν ντροπή για μία πολιτισμένη χώρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν μία κατάσταση εξωφρενική και συνεχίζει να είναι σε μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς τα χρόνια που υπήρχαν οικονομικές δυνατότητες και δεν υπήρχε αυτή η δημοσιονομική στενότητα, αυτά τα χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα στον τομέα των υποδομών και των κτιρίων, των δικαστικών μεγάρων κ.λπ. Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά που φαίνεται ότι η χώρα βγαίνει από αυτόν τον φαύλο κύκλο της φτωχοποίησης και της κοινωνικής ερήμωσης, να βάλουμε τις προτεραιότητές μας και να ξεκινήσουμε μία πορεία ανόρθωσης», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την απονομή της Δικαιοσύνης, τόνισε ότι «έχουν καταβληθεί τεράστιες προσπάθειες τα δύο τελευταία χρόνια για το μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική Δικαιοσύνη, την καθυστέρηση στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων».

«Μετά από μία προσπάθεια κοπιώδη και βασανιστική δύο ετών, μπορέσαμε και έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Θα αναφέρω το παράδειγμα που είναι εμβληματικό. Στα διοικητικά πρωτοδικεία όλης της χώρας παραλάβαμε τον Ιανουάριο του 2015 μία εκκρεμότητα της τάξης των 310.000 υποθέσεων. Με ό,τι έχουμε κάνει σήμερα, με το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης των δικαστικών υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια, την ενίσχυση σε προσωπικό και δικαστές και τη βελτίωση των υποδομών, σήμερα έχουμε μειώσει την εκκρεμότητα κάτω από 200.000. Αυτό αν το έλεγε κάποιος σε κάποιον πριν από δύο χρόνια, θα έλεγε ότι είναι τρελός. Τα καταφέραμε όμως και πιστεύουμε ότι με αυτόν τον ρυθμό θα εκμηδενιστεί η εκκρεμότητα μέχρι το 2020. Για να γίνουν όμως όλα αυτά καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια, έγιναν οι σωστές ιεραρχήσεις και πήραμε μέτρα τα οποία -ορισμένα από αυτά- μπορεί να εφαίνοντο και μη δημοφιλή. Όμως συνεχίσαμε, με αυτόν τον τρόπο πολιτευόμαστε και στον τομέα της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και τα αποτελέσματα και εκεί αρχίζουν να γίνονται ορατά», επισήμανε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

78
σχόλια
 1. avatar Εκτός απο τον παχυλό μισθό θα χάσετε και την προσωπική σας φρουρά !

  Τρομακτικό για εσάς......

 2. avatar Δημήτριος Χ

  Τελικά, ένα πράγμα θα μας μείνει από την διακυβέρνηση Σύριζα και σταλινικών αριστερών, ότι η αριστερά στην Ελλάδα πέθανε για πάντα. Δεν είναι και λίγο αυτό.

 3. avatar ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

  Αν ειναι δυνατόν!!!
  Ούτε ένα Μουντιάλ δεν μπορούμε να δούμε με την ησυχία μας και να υποστηρίξουμε την ομαδάρα μας την ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 4. avatar αχάριστοι

  εδώ τους κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ και μιλάνε οι αχάριστοι.
  Ντροπή σας.

 5. avatar Βίκτωρας

  Όταν μετά τις εκλογές (όπου θα επιστρέψουν σε ποσοστά δεκαετίας 2000) μείνουν χωρίς προσωπική προστασία θα έχουν σοβαρότατο πρόβλημα.

 6. avatar ΟΤΑΝ ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝ

  Οταν σε φτυνουν και (κανεις πως) νομιζεις οτι βρεχει.
  Κι επεται συνεχεια...

 7. avatar Και που’ σαι ακομα….

  Αυτη ειναι η αρχη του ξευτιλισμου τους. Οσο δεν πανε σε εκλογες τοσο θα αγριευει ο λαος.
  Ειναι τοσο ανοητοι και παραδοπιστοι που δεν καταλαβαινουν τι τους γινεται...
  Ξεπουλησαν τη Μακεδονια και νομιζουν οτι μπορουν ακομα να συνεχισουν να κυβερνουν.
  Δεν καταλαβαινουν οτι εχασαν το ηθικο πλεονεκτημα.
  Αφου λοιπον δεν καταλαβαινουν ας προετοιμαστουν για τη ξεφτιλα της ζωης τους......

 8. avatar από Χανιά

  εδώ τωρα στις ΕΚΛΟΓΈΣ, τους Ετοιμάζουμε Θερμή Υποδοχή .

 9. avatar Ζαχαρουλης

  Από εδώ και πέρα οι κυβερνώντες να το σκέφτονται δύο φορές και μια να το αποφασίζουν να εμφανιστούν μπροστα σε Έλληνες πολίτες!!!!
  Αυτό είναι μόνο η αρχή.
  Έπεται και συνέχεια!!!!

 10. avatar Προδοσία και τιμωρια

  Την προηγούμενη εβδομάδα στην Αγίας Γλυκερίας επεσε κράξιμο και φασκελο στον πρωθυπουργό της καρδιάς μας δεν γράφτηκε τίποτα. Τέλος είναι ζήτημα τιμής για τους Ζακυνθινούς να περιποιηθούν τον λιμ[...] Κοντονή οπότε εμφανισθεί στο νησί τους. Φυλάξτε αυγά και γιαούρτια και ντοματουλες θα χρειασθούν από εδώ και πέρα.

 11. avatar Περιμένουν

  το αντάλλαγμα-ελάφρυνση του χρέους να την σερβίρουν στα ζώα (όπως θεωρούν) και να τους ψηφίσουν πάλι.
  Στα εθνικά θέματα, όμως, ο λαός δεν ξεχνά!
  Μονοψήφιο νούμερο βλέπω στις εκλογές, την πορεία του ΓΑΠ θα έχει ο πινόκιο.

 12. avatar alex

  Όταν δεν θα έχει αστυνομική συνοδεία θέλω να δω πόσο χαμογελαστος θα είναι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει