Αποδοκιμάστηκε στα Γιαννιτσά αλλά έφυγε χαμογελαστός ο Κοντονής

Δείτε βίντεο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:55
19/06/2018
Αποδοκιμάστηκε στα Γιαννιτσά αλλά έφυγε χαμογελαστός ο Κοντονής
78
loading

Αποδέκτες γιουχαϊσμάτων και αποδοκιμασιών έγιναν σήμερα στα Γιαννιτσά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς αποχωρούσαν από το κτίριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο των Γιαννιτσών.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου βρισκόταν στο σημείο και μόλις είδε τους δύο πολιτικούς να εξέρχονται άρχισε να τους αποδοκιμάζει με ένα παρατεταμένο «ουυυ» και να τους αποκαλεί «προδότες».

Ο κ. Κοντονής διατήρησε την ψυχραιμία του και αποχώρησε χαμογελαστός, ενώ η κ. Τζάκρη φαίνεται να φεύγει με το κεφάλι σκυμμένο.

Οι δύο πολιτικοί στη συνέχεια θα επισκεφθούν την Έδεσσα, όπου θα συναντηθούν με δικαστικούς. Και εκεί, όπως και στα Γιαννιτσά, υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία.

Δείτε τα βίντεο:

«Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη»

«Για την πόλη της Έδεσσας ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανακοινώνοντας τη δρομολόγηση της ανέγερσης δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις δικαστικές υπηρεσίες της πόλης, δίνοντας παράλληλα στοιχεία για τη μείωση των εκκρεμών υποθέσεων στα πρωτοδικεία και την επιτάχυνση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων.

«Πριν έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2017, είχε τεθεί από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τη δημοτική και την περιφερειακή αρχή η ανάγκη ανέγερσης δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα. Επισκέφθηκα τις δικαστικές υπηρεσίες, είδα πραγματικά ότι η κατάσταση εκφεύγει ενός χώρου που μπορεί να θεωρηθεί ότι απονέμεται σε αυτόν τον χώρο δικαιοσύνη και ξεκινήσαμε από την επόμενη μέρα της επίσκεψής μου τη διαδικασία για να λυθούν τα σοβαρά νομικά προβλήματα που υπήρχαν σε ακίνητο της πόλης, όπου επρόκειτο και είχε προγραμματιστεί στο μέλλον να ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο», είπε ο κ. Κοντονής υπενθυμίζοντας το ιστορικό των ενεργειών της κυβέρνησης κατά τους τελευταίους μήνες. «Τα προβλήματα ήταν σοβαρά, διότι είχαν μεσολαβήσει μεταβιβάσεις της δημόσιας περιουσίας σε τρίτους φορείς κι έπρεπε να επανέλθουμε σε μία αρχική κατάσταση το πρόβλημα αυτό το λύσαμε και ολοκληρώσαμε και τη μελέτη για το νέο δικαστικό μέγαρο. Τη Δευτέρα αυτή η μελέτη και η αίτηση υποβάλλεται στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείο Οικονομάς και Ανάπτυξης και πλέον δρομολογείται η ανέγερση του δικαστικού μεγάρου», γνωστοποίησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός επισκέφθηκε και τις δικαστικές υπηρεσίες στα Γιαννιτσά . «Εκεί έχουμε κτίριο του δημοσίου, στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο, αλλά πλέον αυτό το κτίριο δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως εμείς επιθυμούμε», είπε εξηγώντας ότι «το μεγάλο πρόβλημα στα Γιαννιτσά είναι η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός των δικαστικών υπηρεσιών», δηλαδή, «είναι αναγκαίο και απαραίτητο οι δικαστικές υπηρεσίες να ενωθούν σε ένα κτίριο, όμως ευτυχώς στα Γιαννιτσά έχουμε το οικόπεδο όπου εκεί μπορούμε να ξεκινήσουμε από αύριο την σύνταξη μελέτης για το νέο δικαστικό μέγαρο των Γιαννιτσών».

«Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να απονέμεται σε ορόφους πολυκατοικιών και δεν μπορεί ο πολίτης να συνωστίζεται σε τέτοιους χώρους, που αποτελούν ντροπή για μία πολιτισμένη χώρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν μία κατάσταση εξωφρενική και συνεχίζει να είναι σε μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς τα χρόνια που υπήρχαν οικονομικές δυνατότητες και δεν υπήρχε αυτή η δημοσιονομική στενότητα, αυτά τα χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα στον τομέα των υποδομών και των κτιρίων, των δικαστικών μεγάρων κ.λπ. Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά που φαίνεται ότι η χώρα βγαίνει από αυτόν τον φαύλο κύκλο της φτωχοποίησης και της κοινωνικής ερήμωσης, να βάλουμε τις προτεραιότητές μας και να ξεκινήσουμε μία πορεία ανόρθωσης», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την απονομή της Δικαιοσύνης, τόνισε ότι «έχουν καταβληθεί τεράστιες προσπάθειες τα δύο τελευταία χρόνια για το μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική Δικαιοσύνη, την καθυστέρηση στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων».

«Μετά από μία προσπάθεια κοπιώδη και βασανιστική δύο ετών, μπορέσαμε και έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Θα αναφέρω το παράδειγμα που είναι εμβληματικό. Στα διοικητικά πρωτοδικεία όλης της χώρας παραλάβαμε τον Ιανουάριο του 2015 μία εκκρεμότητα της τάξης των 310.000 υποθέσεων. Με ό,τι έχουμε κάνει σήμερα, με το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης των δικαστικών υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια, την ενίσχυση σε προσωπικό και δικαστές και τη βελτίωση των υποδομών, σήμερα έχουμε μειώσει την εκκρεμότητα κάτω από 200.000. Αυτό αν το έλεγε κάποιος σε κάποιον πριν από δύο χρόνια, θα έλεγε ότι είναι τρελός. Τα καταφέραμε όμως και πιστεύουμε ότι με αυτόν τον ρυθμό θα εκμηδενιστεί η εκκρεμότητα μέχρι το 2020. Για να γίνουν όμως όλα αυτά καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια, έγιναν οι σωστές ιεραρχήσεις και πήραμε μέτρα τα οποία -ορισμένα από αυτά- μπορεί να εφαίνοντο και μη δημοφιλή. Όμως συνεχίσαμε, με αυτόν τον τρόπο πολιτευόμαστε και στον τομέα της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και τα αποτελέσματα και εκεί αρχίζουν να γίνονται ορατά», επισήμανε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

78
σχόλια
 1. avatar Άμεση κατάργηση

  ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ,ΜΑΤ.
  Η κυβέρνηση είναι λαοφιλής και υπήρξε προεκλογική δέσμευση.

 2. avatar Ε, οχι τον κ. Κοντονη

  Ο "ανθρωπος" ειναι μαλα.μα.
  Και δεν σεβονται την κ, Ζακρη; Αχει στραβωσει το στομα της να κανει κήρυγμα υπερ της δημοκρατοριας.....

 3. avatar Είμαι εναντίον αυτών των συμπεριφορών.

  Να μην τους κακοφανεί όμως γιατί σε αυτόν και μόνο τον τομέα, διέπρεψαν οι σημερινοί Συριζαίοι.

 4. avatar Προφήτης

  Πού είναι το περίεργο ; Και στην Αθήνα έτσι τον φωνάζουμε

 5. avatar Δοσίλογοι

  Τους φυλάνε ΕΚΑΜ, ΥΜΕΤ, ΔΕΛΤΑ, ΑΤ Γιαννιτσών και τροχαία.

 6. avatar Είδες τελικά πως γυρνάει ο καιρός?

  Και οι Συριζαίοι πλέον λούζονται τις τακτικές του προπυλακισμού και της επαναστατικής γυμναστικής που τόσα χρόνια ασκούσαν επιτυχημένα σε αγαστή συνεργασία με Κνίτες, αναρχικούς και λοιπές ακροαριστερές δυνάμες.Έσπειραν θύελλες και τώρα θα θερίσουν καταιγίδες..Και ακόμη δεν είδατε τίποτα..Καθείστε να δείτε τι θα γίνει στην ΑΘήνα όταν φέρει ο γερμανός προωθυπουργός της ελλάδος Φον Τσίπρεν Κωλοτούμπεν την συμφωνία για κύρωση..Τον στρατό θα πρέπει να κατεβάσουν..

 7. avatar V for Ventouza

  Η μόνη παρακαταθήκη που θα αφήσει πίσω του ο γελοίος αριστερός συρφετός, σε λίγους μήνες που θα πάει στον αγύριστο, θα είναι πολύ ακροδεξία. Αυτό θα είναι το δημιούργημα του. Το γιατί, απαντάται πολύ εύκολα: Είσαι στη Λέσβο και σε έχουν αφήσει έρμαιο μετατρέποντας το νησί σε ένα τεράστιο στρατόπεδο. Αντί για λύσεις, σε φλομώνουν στις μπούρδες. Στο τέλος θα σε κάνουν "φασίστα". Μένεις στο κέντρο της Αθήνας και δεν μπορείς να ξεμυτίσεις από το σπίτι σου, από τη δράση αναρχικών, πρεζέμπορων, Ρουβίκωνων. Αντί για λύσεις ακούς τις μακακίες του Τόσκα. Θα σε κάνουν "φασίστα". Είσαι Μακεδόνας και αυτά τα ρετάλια γελάνε μέσα στα μούτρα σου. Θα σε κάνουν "φασίστα". Για αυτό το λόγο πρέπει να πάνε ταχύτατα στον αγύριστο. Γιατί κάθε μέρα στην εξουσία μας διχάζουν, μας πωρώνουν και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για νέα προβλήματα.

 8. avatar χριστοδουλος μολυβας

  Όπου και να πάνε αποκαλέστε τους όπως τους ταιριάζει.
  ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

 9. avatar παράκληση

  Σας παρακαλώ, μη βρίζετε τους προοδευτικούς αριστερούς μας ηγέτες.
  Έχουν μεγάλο έργο να συνεχίσουν. Να πουλήσουν Ήπειρο, Θράκη και νησιά.

 10. avatar ΑΜ

  Τι άνθρωποι είναι αυτοί; πούλησαν το όνομα, την γλώσσα και την ιστορία της Ελλάδας η μια για να αγοράζει τσαντες και παπούτσια και ο άλλος για να κρατά μια καρέκλα και να μας περιγελά

 11. avatar Οι καιροί ου μενετοί !!

  Θα επαληθευτεί αυτό που όλοι περιμένουν ! Θα τους παίρνουν με τα ζαρζαβατικά όπου νάναι !

 12. avatar Δέσπω Κλιάπα_ Δοξάτο Δράμας

  Έτσι ρε αληταράδες .Όπου σας βρουν να σας γιουχάρουν !!!! Να σας κοπεί το γέλιο ρε αναισθητα ανθρωπάκια. Τρίζουν τα κόκκαλα των παππούδων μας ρε προδότες. Εδω στη Δράμα οι Βούλγαροι εκαψαν ολόκληρα χωριά και ο άλλος μιλούσε Βουλγάρικα μέσα στη βουλή !!!!!!!!!!!

 13. avatar Λυντσάρετέ τους…

  Ακτιβιστικά & Πολιτικά

 14. avatar Large

  Βροχή εξ ουρανού πάντως..δεν ήταν

 15. avatar Φανή Ξ

  Τελικά εκ Μακεδονίας ορμώμενη κ. Τζάκρη, μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα για σας η μια τετραετής παρουσία σας στα έδρανα της Βουλής από με την ψήφο σας δύο επιπλέον μνημόνια και μια Μακεδονία εκτός Ελλάδας;

 16. avatar τρομάρα του

  Γιατί γελάει ο βλαξ; Τόση αλαζονεία ο παντεπόπτης της δικαιοσύνης;

 17. avatar Γιατί προδότης ρε παιδιά?

  Αυτός δεν θα δικάσει τον Μπαρμαρούση?
  Αυτός δεν κάλεσε σε απολογία το Δικαστικό που αναφέρθηκε στα Κουμμούνια?
  Για σιγά!!! όχι και προδότης ο Κύριος Κοντονής!!!

 18. avatar σε μονοψήφια στις εκλογές ο Τσίριζα και εκτός ο Καμμένος …

  ουστ ρε να πάτε στα ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΙ & ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ και να πληρώνεστε από το ΝΑΤΟ και τη Μέρκελ

  1. avatar ΝΣ

   Χαμογελάνε και χαίρονται γιατί πρώτον θα πάρουν και ΕΞΤΡΑ ΜΠΟΝΟΥΣ από τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΥΝ ΝΟΜΠΕΛ ...ΕΙΡΗΝΗΣ και βέβαια υπολογίζουν ότι έχουν πολλές πιθανότητες να ξανακυβερνήσουν ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙΣΤΑΝ των ευκολόπιστων χάπατων της αριστερίλας αφού η ειδικότητά τους εκτός της προπαγάνδας και του ψέμματος είναι να σπέρνουν και να συντηρούν το μίσος μεταξύ τών αφελών η μικροσυμφεροντολόγων.Είναι σίγουροι βέβαια ότι κανείς δεν θα τους τιμωρήσει για την εσχάτη ΠΡΟΔΟΣΙΑ που διέπραξαν

 19. avatar Καιρός ήταν

  Οι τεθωρακισμένες μερσεντές από εδώ και πέρα θα έχουν μεγάλη ζήτηση από τους Σφυριζαίους !!!

 20. avatar Μάλιστα………..

  Η Τζάκρη δηλώνει φιλοσκοπιανή από τα νεαρά της χρόνια... Έχει πολλά χρόνια που φέρνει γύρα σε ημερίδες δήθεν Μακεδόνων και ήταν η πρώτη που διέδιδε το αναγνωστικό του ουράνιου τόξου... Μιλάει φαρσί τα Βουλγάρικα και από μικρή (αυτή και η οικογένειά της) απαιτούν να μην την φωνάζουν "Ντόρα" ή "Δώρα" όπως θα ήταν το σύνηθες για το Θεοδώρα αλλά να την φωνάζουν "Ντόρκα" κατά το Βουλγάρικο... Έτσι για να ξέρουμε για τι μιλάμε....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει