Άρθρο για την γραβάτα και τα πολιτικά ενδυματολογικά ήθη δημοσιεύει σήμερα στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και εξαπολύει… πυρά σε όσους κυκλοφορούν στη Βουλή μαλλιαροί, με σπυράκια και χωρίς γραβάτα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πάγκαλος, αναφέρεται στην ιστορία της γραβάτας η οποία «στην αρχή ήταν ένα λευκό πανί, συχνά κεντημένο, που εχρησιμοποιείτο για να καθαρίζεις τα χείλη σου μετά το φαγητό και καμιά φορά τα ρουθούνια σου».

Βέβαια αυτό το ταπεινό αρχικώς πανί, ο κ. Πάγκαλος το απογειώνει στη συνέχεια γράφοντας ότι στην αρχή της θητείας του, στις συνεδριάσεις η γραβάτα του δεν χαλάρωσε ούτε στιγμή. «Ηταν θέμα αρχής: σεβασμού προς αυτούς που μας είχαν στείλει εκεί να τους εκπροσωπούμε».

Όπως γράφει αυτά άλλαξαν γιατί στα πρώτα κοινοβουλευτικά χρόνια του κ. Πάγκαλου που «υπήρχαν τρομεροί πρόεδροι, όπως ο Αλευράς και ο Τσαλδάρης» αλλά μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κι έτσι φτάσαμε στην κατάσταση τη σημερινή που δεν ξέρω αν έχετε προσέξει. Όλοι χωρίς εξαίρεση οι άρρενες εκπρόσωποι κομμάτων σε όλα χωρίς εξαίρεση τα πάνελ της εποχής, είναι ξεκούμπωτοι και καμιά γραβάτα δεν καλύπτει τους χυδαίους μαλλιαρούς, ιδρωμένους, με σπυράκια, εν πάση περιπτώσει κάθε είδους σβέρκους και λαιμούς τους», γράφει.

Ο κ. Πάγκαλος δεν σταματά και προχωρά στους αίτιους που διψάνε για νεωτερικότητα προκειμένου να μαζέψουν ψήφους: «Φτου σας μπαγάσηδες. Μαυρογιαλούροι! Φτου σας ψηφοθήρες και γλοιώδεις λαοπλάνοι!»