Κούλογλου: Μετά το τέλος του μνημονίου η κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει τη 13η σύνταξη

«Μέτρα όπως περικοπή των συντάξεων θα πρέπει να αποτραπούν»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:39
09/05/2018
Κούλογλου: Μετά το τέλος του μνημονίου η κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει τη 13η σύνταξη
21
loading

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να επαναφέρει τη 13η σύνταξη μετά το τέλος του μνημονίου έκανε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως «μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου, τον Αύγουστο, η κυβέρνηση θα έχει λυμένα χέρια και θα μπορεί να προωθήσει αντισταθμιστικά μέτρα όπως η επαναφορά της 13ης σύνταξης».

Ο ευρωβουλευτής τόνισε πως μέτρα όπως περικοπή των συντάξεων θα πρέπει να «αποτραπούν» και εάν αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να ψηφιστούν αντισταθμιστικά μέτρα που στην πράξη θα ακυρώνουν τις όποιες μειώσεις.

Εξέφρασε την βεβαιότητα πως η σημερινή ή μια μελλοντική κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει πλήρως την 13η σύνταξη, όχι ως εφάπαξ βοήθημα, καθότι η χώρα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Επισήμανε δε πως η κυβέρνηση θα μπορεί να θέσει εκ νέου στο τραπέζι κάποια συμφωνημένα μέτρα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
  1. avatar trialaro

    ερώτηση: όταν κάποιος μιλάει για επιτυχία, γιατί το λέει με χρήματα που έχουν ήδη πληρώσει άλλοι?
    Εκτός αυτού, αφού μέχρι χτες λέγανε ότι θα τους κόψουν τις συντάξεις, τώρα ότι στην ουσία θα τις αυξήσουν? Αύριο τι θα ισχύει?
    Έξω έχει λάμπει ο ήλιος ή το φεγγάρι?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει