Για στρατηγική αντιπερισπασμού στην κοινωνική αντίδραση κατηγόρησε ο Νικός Νικολόπουλος την κυβέρνηση, αποκαλύπτοντας στη βουλή ότι ο νυν υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης είχε ψηφίσει υπέρ της αγοράς ομολόγου το 2005 από το ΤΕΑΠΟΚΑ. Ο Νιίκος Νικολόπουλος αναρωτήθηκε γιατί ψήφισε ανεπιφύλακτα υπέρ της αγοράς ομολόγου στο 100% της ονομαστικής του αξίας τότε ο υφυπουργός, ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ και το αρνείται τώρα.

Όσο για τον Α. Λοβέρδο, ο βουλευτής Αχαΐας υπενθύμισε ότι ο υπουργός Εργασίας είχε πει σε συνεντεύξεις του ότι όλες αυτές οι δοσοληψίες που έγιναν μετά το 1985 έφεραν κέρδη ενώ τώρα δηλώνει ότι περιμένει έναν απολογισμό από τα Ασφαλιστικά Ταμεία για να βγει ένα συμπέρασμα. Έναν απολογισμό που ζητάει δύο μήνες ο υπουργός…
Ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όλοι γνωρίζουν ότι η περιουσία των Ασφαλιστικών ταμείων δεν χάθηκε και δεν χάνεται από τα δομημένα ομόλογα, αφού υπάρχει η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, έχουν εγγυημένο το κεφάλαιο κατά τη λήξη τους κι ότι επεστράφη ο μεγάλος όγκος των ομολόγων με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Καραμανλή».