Επετεύχθη συμφωνία για τα νέα μέτρα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών,μετά την αφόρητη πίεση των δανειστών. Έτσι ο Ευαγ. Βενιζέλος θα καταθέσει στο Eurogroup τη συνολική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες μετά από διαπραγματεύσεις που συνεχίστηκαν μέχρι αργά το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησε το ποσό που υπολείπεται και απαιτεί η τρόικα να εξευρεθεί εν μέρει από τις συντάξεις και εν μέρει από άλλες πηγές.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει περικοπή των συντάξεων κατά 300 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν εντός 15 ημερών.

Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι η προθεσμία των 15 ημερών είναι για να περικοπούν οι δαπάνες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όχι και για να κλείσει η συμφωνία.

Ο Λ. Παπαδήμος είχε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με του πολιτικούς αρχηγούς και ειδικά με τον Α. Σαμαρά ο οποίος έδωσε τελικά το πράσινο φως υπό την πίεση των περιστάσεων.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι προκειμένου να επετεύχθη συμφωνία ο Λ. Παπαδήμος «έπαιξε» και το χαρτί της παραίτησης διαμηνύοντας ότι «δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος της άτακτης χρεοκοπίας».

Παραμένει ασαφής ακόμα η στάση του Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος δίνει αύριο συνέντευξη τύπου και με τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε μακρά επικοινωνία στις 2.30 το μεσημέρι και ενώ ανακοινωνόταν η συμφωνία.