Η «μάχη» για την πρωτοκαθεδρία στην υπό διαμόρφωση νέα κεντροαριστερά έχει ξεκινήσει και ήδη οι υποψήφιοι ανταλλάσσουν «πυρά». Βολές κατά του Γιώργου Καμίνη εξαπέλυσε ο συνυποψηφιός του και επικεφαλής της κίνησης ΕΔΕΜ, Α. Πόντας, σχολιάζοντας δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων ότι δεν θα παραιτηθεί από τη δημαρχία εάν εκλεγεί στην ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δήλωσή του, ο κ. Πόντας κάλεσε τον κ. Καμίνη να απαντήσει τι προτίθεται να κάνει εφόσον δεν εκλεγεί «πρόεδρος της Κεντροαριστεράς», όπως την εννοεί, ή εφόσον δεν προκριθεί καν στον δεύτερο γύρο.

Επίσης, άφησε αιχμές για τη θέση του σχετικά με το θέμα της ηλεκτρονικής ψήφου τονίζοντας: «Να μην χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική ψήφο κανείς ως άλλοθι για την αποτυχία του». «Δεν είναι δυνατόν να δίδονται τελεσίγραφα περί της διαδικασίας και κάποιοι που αυτοαναγορεύονται ως δήθεν φαβορί, να καλλιεργούν, υπερθεματίζοντας υπέρ της ηλεκτρονικής ψήφου, το άλλοθι για την αποτυχία τους!» πρόσθεσε.

Για την καθιέρωσή της ο κ. Πόντας ανέφερε ότι «θα πρέπει να διασφαλιστεί η διαδικασία, ώστε να μην εκτραπεί ο πραγματικός σκοπός της, ο οποίος είναι η ευρύτερη συμμετοχή των πολιτών και αντ’ αυτού οδηγηθούμε σε ένα αυθαίρετο γκρουπάρισμα ψήφων».