Αγώνα δρόμου κάνουν οι αρμόδιες αρχές και το Λιμενικό Σώμα για να αντιμετωπίσουν την καταστροφή που προκλήθηκε από την ρύπανση από τα πετρελαιοειδή και την πίσσα στη Σαλαμίνα μετά την διαρροή από το πλοίο «Αγία Ζώνη II» που βυθίστηκε την Κυριακή.

Η επιχείρηση απορρύπανσης βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον Real Fm ανέφερε: «Έχουν δοθεί οι απαραίτητες εντολές και οδηγίες από την πρώτη στιγμή και η πρώτη προσπάθεια που έγινε ήταν να στεγανοποιηθεί αμέσως το πλοίο που βυθίστηκε».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έγιναν αμέσως ενέργειες για να αναλάβουν δύο εταιρείες απορρύπανσης. Έχουν γίνει οι απαραίτητες κινητοποιήσεις. Έχει πάει ήδη ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας, ο κ. Καλαματιανός, στην περιοχή, ενώ αμέσως έδωσα εντολή να σπεύσει επί τόπου και ο Αρχηγός του Λιμενικού, ο οποίος και πήγε. Από εκεί κι έπειτα πρόθεση του υπουργείου είναι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Γίνεται έρευνα για την υπόθεση γιατί υπάρχουν πάντα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν όλα».

«Από την πλευρά του, το υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ) απέστειλε έγγραφο, με το οποίο καλεί την εταιρεία να καταθέσει εγγράφως στοιχεία για τις έως τώρα ενέργειές της, καθώς και χρονοδιάγραμμα ενεργειών, όπως και μέτρα απορρύπανσης της θαλάσσιας και παράκτιας περιοχής και μέτρα πρόληψης περαιτέρω πρόκλησης περιβαλλοντικής ζημίας. Υπάρχει επίσης η πρόθεση από το ΥΠΕΝ, παράλληλα με τις ενέργειες του υπουργείου Ναυτιλίας, να καθοριστούν επιπλέον μέτρα αποκατάστασης του παράκτιου οικοσυστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.