Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κοντονής: Ναζισμός και κομμουνισμός δεν μπορούν να είναι στην ίδια εξίσωση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκε πρόσκληση σε διεθνές συνέδριο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:55
18/08/2017
Κοντονής: Ναζισμός και κομμουνισμός δεν μπορούν να είναι στην ίδια εξίσωση
70
loading

«Σε μία περίοδο που οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αμφισβητούνται ανοιχτά από την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων και των νεοναζιστικών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η προαναφερθείσα πρωτοβουλία είναι πολύ ατυχής» τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, αρνούμενος την πρόσκληση να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» που διοργανώνεται στις 23 Αυγούστου, στο Ταλίν, στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην επιστολή του ο κ. Κοντονής επισημαίνει, πως η πρωτοβουλία της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διοργανώσει Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τονίζει επίσης στην επιστολή του προς τους διοργανωτές του Διεθνούς Συνεδρίου πως: «Η Ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχθεί παρόλο που μπορεί να γράφεται κυρίως από τους νικητές ή να αξιολογείται διαφορετικά από την οπτική των κρατών. Παρόλα αυτά, τα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα, κατέγραψαν τον στρατό της ΕΣΔΔ ως τον απελευθερωτή της Ευρώπης και των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και ως λυτρωτή από την φρίκη του Ολοκαυτώματος.

Στη σκέψη και στη συνείδησή μας, το ναζιστικό καθεστώς, δηλαδή εκείνο το πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει τον ρατσισμό, το μίσος, τη μισαλλοδοξία και τη μαζική δολοφονία ως τον πυρήνα της ιδεολογίας του, δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να συγκριθεί με τον κομμουνισμό, με την πολιτική ιδεολογία που αυτός αντιπροσωπεύει ή να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο, απλούστατα διότι η ανθρωπότητα δεν έχει αντιμετωπίσει τίποτε παρόμοιο με τον ναζισμό και ελπίζουμε πως δε θα το κάνει στο μέλλον».

Ο κ. Κοντονής καταλήγει στην επιστολή του, επισημαίνοντας πως «η πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός συνεδρίου με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και τίτλο, στέλνει ένα λανθασμένο και επικίνδυνο πολιτικό μήνυμα, το οποίο είναι προϊόν των Συμφωνιών που ακολούθησαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναβιώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα που τόσα δεινά έφερε στην Ευρώπη, αντίκειται στις αξίες της ΕΕ και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την οπτική της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, η οποία είναι πως ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δε θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως τα δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι «η φρίκη που γνωρίσαμε μέσω του ναζισμού είχε μία και μόνη εκδοχή, αυτή που περιγράψαμε παραπάνω. Ο κομμουνισμός, αντίθετα, γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα, ένα εκ των οποίων υπήρξε ο ευρωκομμουνισμός, ο οποίος γεννήθηκε μέσα σε κομμουνιστικό καθεστώς, την περίοδο της Άνοιξης της Πράγας με στόχο να παντρέψει τον σοσιαλισμό με την Δημοκρατία και την ελευθερία. Αυτό το ιδεολογικό ρεύμα μπόλιασε έκτοτε την πολιτική σκέψη όλης της Δυτικής Ευρώπης, έθεσε ζητήματα αναζήτησης, αποτέλεσε ένα μεγάλο εργαστήρι θεωρητικών επεξεργασιών, διαμορφώνοντας μια κουλτούρα διαλόγου, που το κατέστησαν έναν οργανισμό ζωντανό».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

70
σχόλια
 1. avatar Αυτα που λεει ο Κοντονης ειναι οχι μονο ξεκαθαρα αλλα κρυσταλινα

  και δειχνουν και στους πιο ρομαντικους οτι ζούμε σε κουμουνιστικά κατευθυνόμενο καθεστώς. Αυτό ψηφίσαμέ! Τα λοιπά στοιχεία περιορισμός ελευθεριών, κυνήγι αντικαθεστωτικών, κ.α. Έρχονται. Δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί λόγω κυρίως πλαισίου Ε.Ε. απο την οποία προσπαθούν επίμονα να μας βγάλουν. Κι όταν λέω να μας βγάλουν εκτός δεν εννοώ φυσικά τους δανειστές που κοιτάνε τις χώρες τους κ το καλό τους αλλά τη δική μας απίστευτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 2. avatar ΔΣΕ

  Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και κάθε ελληνική κυβέρνηση θα ήταν να μην συμμετέχει στις ανιστόρητες αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για την αντιλαϊκή πολιτική, που με συνέπεια εφαρμόζει μαζί με κομπλεξικούς αντικομμουνιστές, που υπερασπίζονται τους συνεργάτες των ναζί. Όσο για την προσπάθειά της να βγάλει λάδι την ΕΕ της θυμίζουμε ότι η εξίσωση κομμουνισμού – φασισμού είναι η επίσημη ιδεολογία της και παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται συχνά πυκνά υπό την αιγίδα της.

 3. avatar Ηλίας Κ.

  Ο Κοντονής είναι απλώς τυχερός πού δέν έζησε σέ χώρα τού υπαρκτού σοσιαλισμού (φυσικά ως απλός πολίτης καί όχι σάν όργανο τού κόμματος). Δέν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από τό νά παριστάνεις τόν κομμουνιστή σέ καπιταλιστική χώρα όπου η βλακεία , θεωρείται προοδευτικότητα (καί η τσέπη γεμίζει!). Κατά τά άλλα παρωπίδες στά αριστερά εγκλήματα ( ή όπως λέει καί ό Πινόκιο: "έγιναν καί μερικά λάθη!). Ευτυχώς σέ μάς κόστισαν μόνον 100 δισ. Πόσο κόστισαν στούς Εσθονούς, ας μήν τό συζητάμε.

 4. avatar ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Ρολό με σανό, στους εκατό φασίστες και οι εκατό είναι [...].

 5. avatar Όπως οι δοσίλογοι γερμανοτσολιάδες.

  Κρίμα, σε είχα για έξυπνο παιδί. Παρά τις εξαρτήσεις σου... Η μέρα του Ι.Ντ. γράφτηκε καθ' υπαγόρευση της CIA. Ο εν λόγω έζησε μετά ζωή χαρισάμενη στις ΗΠΑ... Έτσι ολοκληρώθηκε η συναλλαγή της προδοσίας.

  1. avatar giannis alex

   Έτσι το δικαιολογούν οι ινστρούκτουρες όταν κάνουν πλύση εγκεφάλου στους κνίτες ;

 6. avatar giannis alex

  Ρε Κοντονή θυμάσαι με ποιον συμμάχησε ο Στάλιν για να την πέσουν στην Πολωνία ; Με τον Χίτλερ δεν ήταν ;

 7. avatar Πωλ_Σ

  Αυτοί η είναι πραγματικά φασίστες εκεί στο ζυριζο ίδρυμα, η χρειάζονται ψυχοφάρμακα. Ζουν σε δικό τους παράλληλο σύμπαν και έχουν γράψει δικιά τους ιστορία. Όλοι αυτοί για δημοτικό σχολείο έχουν φυσικά την ΚΝΕ. Έχουμε μπλέξει με άρρωστους που αναπολούν κάτι που δεν υπήρξε ποτέ. Μιλάμε για μαζική ψύχωση και παραλήρημα.

 8. avatar Leonidas21

  Όλα καλά... Β. Κορέα, Μαο, Στάλιν, Μαδουρο... στη κολυμβήθρα του Σιλωαμ

 9. avatar pajo

  Αν κρίνει κανείς από τα παραπάνω σχόλια ,δεν έχει παρά να παραδεχθεί ότι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα παίρνει άριστα στην επίτευξη του πρωτεύοντος στόχου του που δεν είναι άλλος από την προάσπιση και εδραίωση της κυριαρχίας της άρχουσας αστικής τάξης. Ο μεν κύριοι πολιτικοί ,υπηρέτες της αστικοκρατίας ,μια χαρά εξυμνούν τον ευρωκουμουνισμό που αποτέλεσε το δεκανίκι του νεοφιλελευθερισμού για να ισοπεδώσει κάθε έννοια δικαιώματος των εργατών , ο δε λαός αμόρφωτος , απαίδευτος, αμνήμων, με σοβαρή σδυναμία κρίσης και αξιολόγησης των καταστάσεων εμφανίζεται πάντα έτοιμος να ζητήσει από μόνος τη σφαγή του.

  1. avatar colonel Roy Mustang

   Καλο μου παιδί,πως δεν έχεις μάθει λέξη για το manga Black Lagoon;...Εκεί θα δείς τι Τέρατα φτιάχνει η Αριστερα: Είναι η Roberta, Κολομβιανή,πρώην αντάρτισσα της μαρξιστικής,τρομοκρατικής οργάνωσης FARC,διότι είχε αφελώς πιστέψει τις διακηρύξεις τους για «κοινωνική Δικαιοσύνη»- όταν ξύπνησε είχε πια την δυσωδία του αίματος,ήταν διεθνώς καταζητούμενη και με φήμη που δεν μπορούσε εύκολα ν’αποσείση πια,ως το «αγριόσκυλο της Φλορέντσια». Οπότε που της έμενε να βρή καταφύγιο; Ετρεξε΄και το βρήκε στο υποστατικό μιας οικογένειας πατρικίων της Βενεζουέλας,τους Lovelace και εργάζεται ως η καμαριέρα της οικογένειας.Η Φονική καμαριέρα! β)Επίσης το αδίστακτο,Σκληρό συνδικάτο του ρωσικού υποκόσμου,το Hotel Moscow,με αρχηγό την captain Balalaika. Και τα Αιμοδιψή δίδυμα της Ρουμανίας,ο Hansel και η Gretel,στην μετά Τσαουσέσκου εποχή.Αυτά τα Παιδιά που έφεραν μακελειό στην Roanapur,με εξ ίσου άγριο τρόπο η Balalaika τα έσφαξε,ως τιμωρία για τους άνδρες της που σκότωσαν.. Ενδιαφέρον είναι που ο μόνος που συμπόνεσε τα δίδυμα ,για το τι υπέφεραν απ'τον κομμουνισμό,ήταν ο ίδιος ο Ιαπωνέζος(ναί,η καπιταλιστική,θρησκευόμενη Ιαπωνία) “Rock” Rokuro Okajima που βοήθησε στην αστυνομική διελεύκανση. Για δές στο youtube τα "DAMN BALALAIKA YOU SCARY".Θα την δείς την Balalaika με όλη την δυσωδία του κομμουνισμού και ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ.

  2. avatar Social Distortion

   Μιάς και σε βλέπω για μελετηρό παιδί σου προτείνω το: Μια ημέρα του Ιβάν Ντενίσοβιτς / Solzhenitsyn

   1. avatar giannis alex

    Μα το βιβλίο αυτό είναι απαγορευμενο για τους κομουνιστές. Δεν επιτρέπεται να το διαβάσουν .

 10. avatar Ορθολογικος

  Κομμουνισμός ειναι η δικτατορία των εργατών ,Ναζισμός η δικτατορία των εθνικιστών.Μεταξύ Χιτλερ και Στάλιν ο ένας χειρότερος απο τον άλλον.Τωρα εδώ στν Ελλάδα γιατί η ηλίθια Δημοκρατία πληρώνει δύο κόμματα πού θέλουν να την βιάσουν; μαζοχίστρια είναι;

  1. avatar Αγγ Sak

   Για ποιόν "εθνικισμό" έρχεται ο Ναζισμός αφού πρόκειται για τον National Sozialismus εθνικοσοσιαλισμό; Πως έλεγαν οι επάρατοι Τσαβιστές,με τον Ούγκο Τσάβες,ότι κρατικοιποίησαν τον καπιταλισμό! Απλά διόγκωσαν τον δημόσιο τομέα,δαιμονοποίησαν την επιχειρηματικότητα και τους λευκούς πατρικίους της ίδιας πατρίδας τους>Με αποτέλεσμα την καταστροφή της Βενεζουέλας!!

 11. avatar οχουυυυυυυυυ

  Η ιστορία που θα διαβάζουν τα ανθρώπινα θηλαστικά σε 500 χρόνια από τώρα,{...} πολιτικάντι,θέλω να ελπίζω πως θα τους βάλει στον ίδιο κουβά για τα σκ@τ@.

 12. avatar Giagiaka

  Στη μακεδονια και αφου ειχαν φυγει η γερμανοι υπηρχαν οι ταγματαασφαλιτες και οι κουμουνιστες και ολοι αυτοι συνεχως πιεζαν ολους αυτους που δεν ασχολουνταν με τον νταλκα τους να παρουν θεση, η μεν ταγ/τες τους πυροβολουσαν η δε κουμουνιστες τους ξεκοιλιαζαν, ποιος θα κανει τα κουμαντα για να τον σεβονται, φαινεται ηταν κομπλεξικοι δηλαδη ενιωθαν κατωτεροι απο τους αλλους και με την βια που περα απο τον εκβιασμο να παρουν σεβασμο τρωγαν και τσαμπα αφου κανενας δεν δουλευε επικαλουμενη πολιτικες ιδεες σκωτονοντας τους μη εμπλεκομενους, πηραν δηλαδη ενα πιστολι ενα μαχαιρι υιοθετησαν τον μαρξ η τον γκεμπελς για να μην δουλευουν ,πουλαω φοβο και με λιβανιζουν και τρωω τσαμπα, ωραιο συστημα αμα νιωθεις κοροιδο εαν δουλευεις η υποτιμητικα , τα τρως ετοιμα απο τους αλλους, καλο κολπο, να γιατι οι πολιτικοι δεν δουλευουν και μας δουλευουν

 13. avatar Τι θετε?

  Ατυχεστατη η προσπαθεια του κ.κοντονη να δικαιολογησει την αρνηση του να παραστει σε συνεδριο κατα του κομμουνισμου.Ενος πολιτικου συστηματος που αυτοδιελυθη εξαιτιας των απανθρωπων και ακραιων τροπων που χρησιμοποιησε για να επιβληθει.Αυτα που ειπε σαν δικαιολογιες ας τα πει στον γκορμπατσοφ που ξεφουσκωσε τον κομμουνισμο με την περεστροικα.Η καλυτερα στον οργουελ που εκανε γνωστο τον μεγαλο αδερφο με το 1984 και τα βασανιστικα γκουλαγκ.Τσιπρας,γαβρογλου,κοντονης,φιλης.........αταφοι πνευματικα νεκροι.

 14. avatar φιλελληνας

  ΝΑΖΙ ....ΚΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ...ΒΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ..ΚΑΖΑΝΙ..ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ !!!!!
  ΟΙ ΝΑΖΙ ,,ΓΕΜΙΖΑΝ ΦΟΥΡΝΟΥΣ..ΚΑΙ ΕΚΑΙΓΑΝ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!!
  ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ...ΣΚΟΤΩΝΑΝ .... ΕΣΦΑΖΑΝ ΑΘΩΟΥΣ ...ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΑΝ
  ....ΠΗΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΕΣ...ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ?????
  Η ΙΔΙΑ ..ΜΠΟΧΑ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ...ΜΕΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕ....ΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ
  ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΟΧΟ...ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΑΣ ΦΥΛΗΣ...!!!!

 15. avatar Τουλάχιστον παίρνετε κάνα φράγκο;

  Όλα τα γνωστά τρολ της Ν.Δ. σε παράταξη. ΝΙΚ ΡΑΡαγαλάκι, te, guest... Επειδή τραβάνε συνεχώς πληκτρολόγιο, τους βάρεσε στο κεφάλι.

  1. avatar Αριστερό πρόβατο, κομμουνιστικό γίδι, δεξί τραγι

   Πληρώνονται και αυτοί, ότι πληρώνονται και οι φοιτητές/μαθητές που μοιράζουν τον Ριζοσπάστη στο μετρό.

 16. avatar tboni

  ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΑΝ ΝΤΕΝ ΑΓΚΑΠΑΣ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΕ ΛΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΠΡΕ!!!!!!

 17. avatar Guest 23298

  Εάν είναι κάτι που είναι μεγάλη επιτυχία της ελληνικής ''αριστεράς'' , είναι ότι ποτέ δεν φανέρωσαν την κρυφή ατζέντα τους και την λογική τους.... Δεν κυβέρνησαν ποτέ, δεν τους εμπιστευθηκε ποτέ ο ελληνικός λαός, και δεν θα τους εμπιστευθεί. Εάν είναι επίσης κάτι που είναι ''επιτυχία'' του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα , είναι ότι πλέον απομυθοποιείται στα μάτια πολλών ατόμων το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.... Η Ευρώπη , και δη κράτη που βιώσαν στο πετσί τους τι εστί κομμουνισμός, πλέον μεταχειρίζονται ολοκληρωτικές ιδεολογίες σαν αυτές, με τον τρόπο που τους αξίζει (ως ιστορικά δεδομένα και με χλεύη για τους παρίοντες υπερασπιστές), εμείς εδώ, είμαστε ακόμη στο νηπιακό σταθμό. Διαφωτισμός θα έρθει στην Ελλάδα , είτε το θέλετε αριστερά & δεξιά φασισταρία, είτε όχι !!!

 18. avatar ocular witness

  Κοντονη ρωτα τον Καμενο για τον κομ-μουνι-σμο. Εμεις παντως τελος του μηνα θα ειμαστε στο Γραμμο για τους εορτασμους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει