«O ΣΥΡΙΖΑ, ο -υπέρμαχος- προεκλογικά της κατάργησης του πελατειακού κράτους, έχει γίνει ο καλύτερος φίλος του», αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωση του για τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Και στη συνέχεια προσθέτει: «Ας πάρουμε το παράδειγμα των συμβασιούχων του Δημοσίου, το γνωστό καθεστώς εργασιακής ομηρίας για ψηφοθηρικούς λόγους το οποίο όλες οι κυβερνήσεις “αξιοποιούσαν”. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν έχει κάνει νέο ρεκόρ καθότι σε 7 μήνες (Αύγουστος 2016-Φεβρουάριος 2017) τους αύξησε κατά 21.037 φθάνοντας σήμερα τους 72.765! Σαν τον μαθητή που ξεπερνάει τους δασκάλους του!

Και όλα αυτά με ένα καθεστώς αδιαφάνειας όπου το ΑΣΕΠ είναι απλώς η κουρτίνα για να κρύβονται από πίσω οι τακτοποιήσεις των “δικών μας παιδιών”, καθότι τα κρίσιμα στοιχεία της επιλογής όπως η μοριοδότηση προϋπηρεσίας, συνάφειας κ.λ.π. τα αποφασίζουν οι υπηρεσίες ενώ ο ΑΣΕΠ κάνει συνήθως μόνο τις προκηρύξεις, τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών και τη διαχείριση τυχόν ενστάσεων. Και για συμβάσεις 5 ή 8 μηνών ή 1 έτους ποιος να μπει στη χρονοβόρα διαδικασία των ενστάσεων όταν συνήθως αυτές θα τελεσιδικήσουν μετά το τέλος της σύμβασης!

Η πελατειακή δημοκρατία λοιπόν καλά κρατεί…».