Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τη χούντα

Τι λένε για τη μαύρη επέτειο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:49
21/04/2017
Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τη χούντα
21
loading

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αναφέρεται στη μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα, ανήμερα της μαύρης επετείου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οφείλουμε «φόρο τιμής σε αυτούς που συνεισέφεραν, με οποιονδήποτε τόπο, στον αντιδικτατορικό αγώνα», αλλά και να επαγρυπνούμε.

«Η 21η Απριλίου 1967 είναι η ημέρα κατά την οποία στη χώρα μας καταλύθηκε η Δημοκρατία και κατεστάλησαν ολοκληρωτικά οι πολιτικές ελευθερίες. Χρειάστηκαν εφτά χρόνια αγώνων για να αποκατασταθεί ο κοινοβουλευτισμός και να ανοίξει ο δρόμος για την εδραίωση της Δημοκρατίας στον τόπο μας. Χρειάστηκαν ακόμα περισσότερα, για να μπουν οριστικά στο περιθώριο οι εμφυλιοπολεμικές ψυχώσεις, που σήμερα κάποιοι ανακαλύπτουν ξανά, για μικροπολιτικούς λόγους.

Σήμερα οφείλουμε έναν φόρο τιμής σε αυτούς που συνεισέφεραν, με οποιονδήποτε τόπο, στον αντιδικτατορικό αγώνα. Οφείλουμε όμως και να επαγρυπνούμε, καθώς η πολύπλευρη πολιτική και οικονομική κρίση στην Ευρώπη καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο μιας σοβαρής οπισθοδρόμησης, τόσο για το δημοκρατικό κεκτημένο, όσο και για τα κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η επέτειος της 21ης Απριλίου πρέπει να μας θυμίζει ότι ο μόνος δρόμος για το μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, είναι ο δρόμος της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «21 Απριλίου 1967: Δεν ξεχνάμε. Η ελευθερία είναι η σημαντικότερη αξία. Παντού και πάντα».

«Μόνο η γνήσια και αξιακή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στη δράση των αρρωστημένων μυαλών που υπονομεύουν και αρνούνται τη Δημοκρατία» υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά στο μήνυμά της για την επέτειο. Η κ. Γεννηματά τονίζει ακόμη ότι σήμερα «τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και αυτό αποτελεί ιστορικό νόμο. Χρειαζόμαστε διαρκή ετοιμότητα και θέληση. Και σθεναρή αντίσταση σε ό,τι υπονομεύει τους θεσμούς της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνει πως «βλέποντας τριγύρω μας, πρέπει να συνομολογήσουμε ότι μεγάλη απειλή των ελευθεριών μας είναι ο αχαλίνωτος λαϊκισμός τα ψέματα και η δημαγωγία». Επίσης σημειώνει την ανάγκη να «θυμόμαστε και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία, για να ξεκινήσει πάλι ο χρόνος, η ζωή, η ελευθερία, τα όνειρα των ανθρώπων. Ιδιαίτερα αυτούς που έχασαν την ζωή τους. Αυτούς που βασανίστηκαν, αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα για να γλυτώσουν αλλά και να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενημερώνοντας την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο για το δίκιο του λαού μας». Η κ. Γεννηματά έγραψε και μήνυμα στο Twitter. «Σήμερα τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία για να ξεκινήσει πάλι ο χρόνος, η ελευθερία τα όνειρα των ανθρώπων».

Το μήνυμά του ανέβασε στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«(…) Ένα καμαράκι στη μέση της ταράτσας, παλιό πλυσταριό και ο πάγκος με τα σχοινιά. (…) Όσην ώρα ο ξανθός με τους παραφουσκωμένους μυς βάραγε φάλαγγες, οι άλλοι χοροπηδάγανε απάνω μου, πατούσαν στο στομάχι μου, μου σφίγγανε τον λαιμό, μου ανάβανε σπίρτα να μου κάψουνε τα μάτια. Τι βλακεία να τους φωνάξω ότι θέλω να βλέπω όση ώρα βασανίζομαι. (…) Σε μια στιγμή, μου είπε: «Μίλα, γιατί θα σ΄ αφήσω μόνη σου με αυτούς εδώ και κανείς δε θα τους συγκρατήσει», και άρχισε ο ίδιος να μου ξεσκίζει το φουστάνι… Μετά μου κλείσανε το στόμα με μια πατσαβούρα. Ο Σπανός χτύπαγε μια το κεφάλι μου, μια το άδειο καζάνι που ήταν δίπλα. Και μετά βάλανε μπροστά το μηχάνημα που κάνει θόρυβο μοτοσικλέτας. "Μη φωνάζεις, κανείς δε σ΄ ακούει, κανείς, μίλα, λέγε!". Τότε τρόμαξα. Τρόμαξα πολύ. Σε μια στιγμή ο Σπανός λέει: "Να την ρίξουμε από την ταράτσα κάτω να γίνει κομμάτια". Τότε ανάσανα. Τό θελα τόσο πολύ να πεθάνω. Μα δεν το κάνανε. (…)»

Αποσπάσματα από το βιβλίο "Μπουμπουλίνας 18", της ηθοποιού Κίττυς Αρσένη.

Αφιερωμένο εξαιρετικά στην κόρη μου που δεν έμαθε στο σχολείο για τα εγκλήματα που συνέβησαν πριν από 50 χρόνια στη χώρα. Οι εξορίες, τα βασανιστήρια, οι δολοφονίες, φαντάζουν στα παιδιά μας ως μακρινά ιστορικά παραμύθια. Μόνο για το Πολυτεχνείο έχουν μάθει δυο πράγματα κι αυτό επειδή είναι αργία και σχολική γιορτή. Ήρωες όπως ο Παναγούλης, ο Μουστακλής, ο Λεντάκης, ο Κουμάνταρος, η Μαρία Μπέκετ (για να αναφέρω μόνο λίγους από τους απόντες) δεν τους λένε τίποτα.

Αντιθέτως, πρόλαβαν και άκουσαν τους φανφαρόνους να φωνάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα ότι "η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73". "Και αυτό που ζούμε σήμερα, Χούντα είναι", έλεγαν τα τελευταία χρόνια – και πριν να φέρουν τα δικά τους μνημόνια - οι υπουργάρες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και έτσι βέβαια απάλυναν τον φόβο και τον τρόμο της Χούντας. Τέλος πάντων, ας μην παραστρατήσω. Ας πούμε σήμερα στα παιδιά μας τι σημαίνει Χούντα. Και δια αυτού να καταλάβουν τι σημαίνει ελευθερία - αγώνας - δικαιώματα.

sdgfs

Ακολουθεί το μήνυμα της Ένωσης Κεντρώων.

«Στην 21η Απριλίου του "67 κάποιοι επίορκοι αξιωματικοί κατέλυσαν την δημοκρατία στην Ελλάδα, επί επτάμισι χρόνια η χώρα βυθίστηκε στο σκοτάδι. Η νεολαία όμως εργαζόμενη και φοιτητιώσα ενισχυόμενη από ολόκληρη την κοινωνία, αντιστάθηκε και ανέτρεψε τους δικτάτορες.

Τότε η νεολαία οραματίστηκε μια Ελλάδα δικαιοσύνης, ισοπολιτείας και δημοκρατίας. Στη συνέχεια όμως η πολιτική ζωή διεφθάρει συν τω χρόνω και τα οράματα έμειναν μόνο οράματα και το όνειρο όλων μας για μια νέα Ελλάδα, συγκρούονται σήμερα με πελατειακές νοοτροπίες, κρατικοδίαιτα βολέματα μνημόνια και απελπισία. Τώρα πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος γύρος αντίστασης, αντίστασης κατά των ελαττωμάτων της φυλής μας και κατά των κόμπλεξ με τα οποία μάθαμε να ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες.

Τώρα είμαστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι ή κάνουμε μεταρρυθμίσεις να ανορθώσουμε τη χώρα ή δραπετεύουμε από την Ευρώπη και γινόμαστε τριτοκοσμικοί. Στο νέο αυτό κύκλο της αντίστασης, η Ένωση Κεντρώων καλεί ξανά να είναι πρωτοπόρος η ελληνική νεολαία».

«Πενήντα χρόνια από το πραξικόπημα ομάδας συνταγματαρχών και την επιβολή επταετούς δικτατορίας, η οποία κατέρρευσε μέσα σε συνθήκες που οδήγησαν στο βαρύ τίμημα της τουρκικής εισβολής και κατοχής σχεδόν της μισής Κύπρου, ένα είναι βέβαιο: ότι στη συνείδηση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων έχει εμπεδωθεί και πλέον κυριαρχεί το πρόταγμα υπέρ της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα πρόταγμα του οποίου η σημασία είναι ανυπολόγιστη.

Είναι αλήθεια ότι οι ενεργοί πολίτες είναι εκείνοι που δίνουν με τη στάση τους το νόημα σε κάθε ιστορική στιγμή.

Στις σημερινές ιδιαίτερα κρίσιμες ιστορικές στιγμές που ζει ο Ελληνισμός, χρέος όλων μας - και πρωτίστως του πολιτικού κόσμου - είναι με σοβαρότητα να διαφυλάξουμε αυτό το πρόταγμα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια για την όσο το δυνατό ταχύτερη έξοδο από την επιτροπεία και τα μνημόνια και παράλληλα να μην επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του φασισμού να απαξιώνουν συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς και να καπηλεύονται τις αξίες και τους αγώνες του ελληνικού λαού για Δημοκρατία, οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο» έγραψε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Ο δ' αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης έγραψε:

«Σήμερα το μάθημα της Δημοκρατίας δεν είναι άλλο από ένα: ο διχασμός φέρνει δεινά. Η δημοκρατία μόνο αποτελεί το φωτεινό μονοπάτι που οδηγεί στο δρόμο της προόδου και της διάκρισης, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και με συνεχή προσπάθεια για ουσιαστικές συγκλίσεις και συνθέσεις» υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην συμπλήρωση σήμερα 50 χρόνων «από εκείνη τη μοιραία νύχτα όπου η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη χούντα των Συνταγματαρχών, έβαλε την Ελλάδα στον γύψο για μια επταετία».

«Η μέρα αυτή ξυπνάει μνήμες με μια σειρά από δραματικά γεγονότα που θα κορυφωθούν με τον Αττίλα και την εισβολή στην Κύπρο και θα λήξουν με την επιστροφή του μεγάλου πολιτικού της νεώτερης Ελλάδος Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος με την βοήθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων εκείνης της εποχής, οδήγησε τη χώρα μας και τη δημοκρατία στην αποκατάστασή της αναίμακτα» σημείωσε.

«Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα. Όλες και όλους που έδωσαν τη μάχη για την προάσπιση των δημοκρατικών αξιών αδιαφορώντας για το προσωπικό κόστος. Οι σημερινές συνθήκες που βιώνουμε επιβάλλουν, όσο ποτέ ξανά, τη σύμπνοια και την ενότητα των Ελλήνων, απαιτούν να πορευόμαστε με σύνεση και ομόνοια σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, καλούμαστε όλοι Έλληνες να προασπίσουμε τη σύγχρονη δημοκρατία που από το 1974 όλοι μαζί έως σήμερα, οικοδομήσαμε με δυσκολίες, συγκρούσεις και προβλήματα. Ταυτόχρονα όμως να δίνουμε και έναν καθημερινό αγώνα για τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας και της προάσπισης των θεσμών απομονώνοντας ταυτόχρονα κάθε διχαστική αντίληψη και όποιον την υποβλέπει» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Πενήντα χρόνια η Ελλάδα σήμερα αποτελεί σημείο σταθερότητας και πρότυπο δημοκρατίας για τη γειτονιά μας. Είμαστε μια χώρα που επάξια έχει κερδίσει τον ρόλο της μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και με τα όποια προβλήματα και αν αντιμετωπίζουμε, αποτελούμε ισχυρό και ισότιμο μέλος της Ένωσης. Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος, από τη διαμόρφωση, μαζί με τους εταίρους μας, ενός καλύτερου μέλλοντος που θα βασίζεται στις αξίες της ειρήνης, της προόδου, της ασφάλειας και της δημοκρατίας», είπε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε ότι «σήμερα το μάθημα της Δημοκρατίας δεν είναι άλλο από ένα: ο διχασμός φέρνει δεινά. Η δημοκρατία μόνο αποτελεί το φωτεινό μονοπάτι που οδηγεί στο δρόμο της προόδου και της διάκρισης, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και με συνεχή προσπάθεια για ουσιαστικές συγκλίσεις και συνθέσεις».

«Η Βουλή των Ελλήνων αποτελεί τον θεματοφύλακα και τη βάση της διαφύλαξης αυτών των αρχών και αξιών και ο ρόλος κάθε μιας και κάθε ενός από εμάς στο κοινοβούλιο, αποτελεί την ύψιστη υπηρεσία προς τη δημοκρατία και το έθνος. Αιωνία η μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας» κατέληξε.

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ υπό τον πρόεδρό της Θανάση Θεοχαρόπουλο συμμετείχε το πρωί στις εκδηλώσεις μνήμης για την 50ή επέτειο από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) στο μνημειακό-ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ-ΕΣΑ» στο Πάρκο Ελευθερίας

«Η έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα στη μνήμη και τη λήθη σφραγίζει πάντοτε τις κοινωνίες και προσδιορίζει το μέλλον τους. Χρέος όλων μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη. Πενήντα χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας τιμούμε τους αγωνιστές της δημοκρατίας, που υπερασπίστηκαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών. Γιατί η μαύρη επέτειος του δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία κερδήθηκε και δεν χαρίστηκε. Ειδικά σήμερα που οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού αμφισβητούν σημαντικούς πυλώνες του πολιτεύματος και προκαλούν τη δημοκρατική κοινή γνώμη, οι μαύρες μνήμες της χούντας μπορούν και πρέπει να μεταφερθούν στη νέα γενιά ως η ανάμνηση μιας εποχής που δεν πρέπει να ξαναζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
 1. avatar φιλης μητσος

  αυτα που λεγετε οτι εκανε η χουντα φυλακισεις ξυλο κλπκλπκλπ εκτος θανατων που δεν εγιναν ποτε................τι κανανε νδ και πασοκ τοσα χρονια φυλακες ξυλο απαξιωση της ανθρωπινης αξιοπρεπειας επι σημητη η τοτε υπεδα εβλεπε το κοσμο σα σκουπιδι τα κολοπαιδα .....ολους τους καταδικαζαν για να κανη βολτες σημερα ο παπαντωνιου στη ζυριχη που ειναι κατοικος ....................ολοι ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΕΣ................ΕΡΩΤΗΣΗ ο γ.παπαδοπουλος ΕΚΛΕΨΕ? ΣΚΟΤΩΣΕ ? φυλακη εβαλε στο γυψο μερικους τους αλλους τους αφησε οπου ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ και ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ γιαυτο να πλενετε τα δοντια σας οταν μιλατε ΓΙΑ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.................τωρα σας σφαζουν για 50 λεπτα στο δρομο................ΥΠΑΡΧΗ ΚΡΑΤΟΣ? ΔΕΙΞΤΕΤΟ.........................

 2. avatar tboni

  ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΥΧΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΝ ΤΟΥ 67 ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!

 3. avatar Ουστ…

  Φωτιά και τσεκούρι στους χουντικούς

 4. avatar τακης22

  Ότι και να λένε και να γράφουνε τους Συνταγματάρχες τους γράψανε με χρυσά γράμματα. Αλήθεια, σε 50 χρόνια θα μιλάει κανείς για τον Τζέφρυ και τον Αλέξη;

 5. avatar Αναρχικός

  Το 1967 έγραφα κάτω η χούντα τώρα ελπίζω να ρθει ενας νέος Παπαδοπουλος να χώσει ολους τους πολιτικούς στη φυλακή

 6. avatar Περίεργος.

  Επί δικτατορίας ο λαός υπέφερε,δέν είχαμε εγχρωμη τελεόραση...

 7. avatar ΑΧΙΛΛΕΥΣ

  ΠΟΣΟΙ ΦΥΓΑΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ ΤΗΝ 10 ετια από το 61 ένα εως το 71 ένα ΜΕ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ 700.000. [ επτακόσιες χ.λ.δες .] ΤΟ 10% του πληθυσμου , με το 50% αγροτες , κτηνοτοφοι , ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ??? ΤΟΤΕ ΒΓΗΚΕ ΤΟ 3+60 ΚΑΙ Η ΛΟΡΔΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ...... Αυτά για προφτασει ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΙ, ΑΛΛΑ [ ΤΟ ΤΑΜΑ ] Κ.Λ.Π. ...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. avatar Τουπαμάρος

  Αν δεν μπορεί ο νόμος να προστατέψει τη δημοκρατία από τους φασίστες νεοναζί, μπορεί ο λαός να το κάνει παραδειγματικά.

  1. avatar Ραββίνος

   Τι , μόνο αυτό ήταν αγαπητέ αδελφέ ; Θέλομε όπως έχομεν συμφωνήσει και τα λοιπά σχόλια σας εναντίων των χουντικών του 1967 ως :
   ~ άσπρος μπέμπαντας ~
   ~ κατσικανιάρης ~
   ~ εμπορουπάλληλος ~
   ~ άννα φρανκ ~
   ~ έλληνας πατριώτης ~
   ~ ΔΣΕ ~
   για να φαινόσαστε πολλοί . Παρακαλώ σας επανορθώστε !

 9. avatar Te

  Η λέξη χουντα ειναι ισπανικη και σημαινει ομαδα.
  Η χουντα του τσιπροκιο (δεκαπενταμελής ομάδα) αποτελούμενη απο @νεγκέφαλ@υς και @νοητους ειναι κατά πολύ χειρότερη απο την χουντα του παπαδόπουλου. Σε 40 χρόνια απο τώρα ο κόσμος θα ακούει τσιριζα και θα φτύνει τον κόρφο του. Θ ακούει τσιπροκιο και θα λέει ποτέ ξανα αχρηστερα. Θα ακουει αχρηστερα και θα λέει ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει αχρηστερα. Οσο για τον παπαδοπουλο μετα τα κατορθώματα του τσιριζα και την πάροδο αλλων 40 χρονων προκειμένου να πεθανουν οι δηθεν αχρηστεροι οπως η δαμανακη που εκμεταλευόμενη το τσιρκο του πολυτεχνειου εγινε ευρωβουλευτης και τωρα εργάζεται στην αμερικη [...]θα γεμήσει η Ελλαδα (εαν υπάρχει ακόμα) απο αγάλματα του παπαδόπουλου.

 10. avatar Απογοητευμένος

  Την Χούντα που ζούμε σήμερα απο τους ΣΑΝΕΛ πότε θα την ρίξουμε;

 11. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

  ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ,ΜΕΤΑΞΑ,ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ... .. ....... ΤΟΥΣ.

 12. avatar Βοήθεια!!!

  Ποτέ ξανά χούντα,τα μνημόνια κάνουν την ιδια δουλειά.

 13. avatar Sotiris

  Απλά και ταπεινά :
  Πως κρίνεται μία χούντα εάν είναι καλή ή κακή ?
  Δηλαδή η χούντα των συνταγματαρχών που σκότωνε όσους ήταν κακοί ήταν επάρατη και στον Καιάδα !
  Αλλά η χούντα των τσιριζαίων κλπ που δολοφονεί σπρώχνοντας στην αυτοκτονία χιλιάδες Έλληνες, στερεί από εκατομμύρια Έλληνες την δουλειά, τους διαλύει και λεηλατεί και χίλια μύρια όσα αλλά είναι καλή !
  Κάποτε θα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα όπως είναι και από όλες τις όμως τις γωνίες, χωρίς πάθη και προκαταλήψεις.
  Οπωσδήποτε όμως όχι όπως την σερβίρουν οι κάθε λογής Γενίτσαροι και Εθνοκτόνοι πολιτικάντηδες για λόγους προσωπικών συμφερόντων χρησιμοποιώντας πάσης φύσεως μέσα στρεβλώνοντας ακόμη και την Ελληνική Γλώσσα.

  1. avatar ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

   Καλά τα λες φίλε μου, αλλά έκανες ένα λάθος. Περιορίστηκες μόνο στους τσιριζαίους, όπως του αποκαλείς. Υπεύθυνοι όμως δεν είναι μόνο μαυτοί, αλλά και καποιοι άλλοι που πιθανόν να έχουν και μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί επί των ημερών τους και με τις δικές τους λαμογιές και διαφθορές, άρχισε η κατρακύλα της χώρας. η οποία βέβαια τελειωμό δεν έχει, σωστά??

   1. avatar Sotiris

    θετική φίλε Γιάννη, αλλά τους περιλαμβάνω και τους άλλους οπωσδήποτε στο κλπ
    Τώρα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι του καθενός να διώξουμε την τρέχουσα χούντα ........ και εάν γίνεται να ..... ξυπνήσουμε, όσο απίθανο και εάν φαίνεται.

 14. avatar ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

  Πάρα πολύ ωραία, όλα αυτά που διάβασα και κανείς λογικός άνθρωπος που έχει αξίες στην ζωή του, δεν θα ήθελε ποτέ να κυβερνάται η χώρα του, από απολυταρχικά καθεστώτα.
  Θα ήθελα όμως κάποια στιγμή, να κάνει κάποιος υπέυθυνος δημοσιογράφος, εντελώς όμως αντικειμενικά, συγκρίσεις με το τότε και με το μετά, όχι μόνο το τώρα, αλλά από την μεταπολίτευση και μετά.
  Σίγουρα υπήρξαν βασανισμοί, σίγουρα υπήρξε σρέρηση της ελευθερία, σίγουρα υπήρξε στέρηση της ελευθεροτυπίας και του λόγου γενικά, πράγνατα που δεν συνάδουν με την δημοκρατία και την λογική, αλλά.... υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ.
  Καλυτερα θα ήταν για μένα να μην αναφέρονται καθόλου σε εκείνη την επέτειο, γιατί έτσι όπως κατάντησαν την χώρα, οι (δημοκράτες) πολιτικοί μας, εμείς τουλάχιστον που ζήσαμε εκείνη την εποχή, αναγκαζόμαστε να κάνουμε συγκρίσεις και αυτό είναι σε βάρος των πολιτικών.
  Και αυτά τα λέω εγώ με πόνο καρδιάς, γιατί είμαι ένας πολίτης που λόγω κάποιας αντίστασης στην περίοδο εκείνη με συνέλαβαν, με ότι συνεπάγεται αυτό, με έστειλαν στρατοδικείο και δικάστηκα ένα χρόνο φυλακή. Αυτό το τελευταίο το ανέφερα, για να μην παρεξηγηθώ σαν νοσταλγός απολυταρχικών καθεστώτων.

 15. avatar ΣΩΣΤΟΣ

  Μπορεί να ήταν χούντα, όπως εσύ την αποκαλείς, αλλά κοιμόμασταν με μεγάλη ασφάλεια, ενώ τώρα κλειδαμπαρώνουμε πόρτες και παράθυρα και όμως φοβόμαστε.
  Μπορεί να ήταν χούντα, όπως εσύ την αποκαλείς, αλλά έγιναν τεράστια δημόσια έργα και ο κόσμος δούλευε, δεν πεινούσε, ενώ τώρα οι μισοί ΄Ελληνες είναι άνεργοι. Μπορεί να ήταν χούντα, όπως εσύ την αποκαλείς, αλλά ποτέ δεν μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, ενώ τώρα ο ¨μεγάλος ιδεολόγος και αριστερός ΤΣΙΠΡΑΣ¨ δέχεται μειώσεις στις συντάξεις μέχρι και 40%. Μπορεί να ήταν χούντα, όπως εσύ την αποκαλείς, αλλά την Ελλάδα την κατοικούσαν γνήσιοι ΄Ελληνες και μόνο, ενώ τώρα την κατοικούν ξένες φιλές (πέσε με ρατσιστή). Μπόρεί να ήταν χούντα, όπως εσύ την αποκαλείς, αλλά ο πολίτης εξυπηρετούνταν άμεσα και έπαιρνε απάντηση στο αίτημά του εντός τριών ημερών από την υποβολή του αιτήματός του, ενώ τώρα οι αρμόδιοι φορείς σε γράφουν κανονικά, ξέρεις που για να μην το αναφέρω εγώ. Τότε τι χούντα ήταν αυτή κύριοι Πολιτικοί, που εσείς τα οικονομάτε χοντρά, αφού όλος ο λαός περνούσε καλά; Να σας πω εγώ λοιπόν γιατί δεν θέλετε τη χούντα. Με τη χούντα εσείς θα είσαστε άνεργοι και θα γυρίζετε από δω κι από εκεί για να επιρεάζετε χαζό κόσμο να φωνάζουν ότι η χούντα είναι τυραννικό καθεστός, να φύγει για να έρθετε εσείς στα πράγματα να τρώτε με χρυσά κουτάλια και εκείνοι οι βλάκες που φώναζαν για σας να πεθαίνουν της πείνας. Αυτή είναι η ιδεολογία σας, αυτή είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ που πιστεύετε, να τη χαίρεστε

  1. avatar Τι λες ρεεεε

   ανεγκεφαλεεεε
   Αμουστακα παιδιά τα δερνανε γιατι ζητουσαν να μπορουν να πιστευουν οτι θελανε.
   [...]

   1. avatar tboni

    ΕΝΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!

   2. avatar Ε ναι….

    Και μετά ήρθε η μεταπολίτευση και σωθήκαμε. Σιγά το ξύλο που φάγανε τα αμούστακα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει