Ευχαριστημένη φαίνεται πως είναι η τουρκική εφημερίδα Hurriyet από την δήλωση του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με την οποία «ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να επιτρέπονται τέτοιες συγκεντρώσεις».

Ο έλληνας αξιωματούχος με αυτή την δήλωση φέρεται από την εφημερίδα να διαχωρίζει την θέση του από εκείνη των Ολλανδών εταίρων στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα η δήλωση του Έλληνα υπουργού που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα αναφέρει: «Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, στήριξε την Τουρκία, δηλώνοντας στις 13 Μαρτίου πως “δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις των άλλων χωρών, αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι ότι αυτές οι συναντήσεις μπορεί να γίνονται”».

jdhafa

fdsdfsfs

Ο υπουργός στην ίδια συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μάλιστα, ανέφερε ότι «Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των κρατών.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ζητηθεί να γίνουν τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και στην Ελλάδα ο κ Κατρούγκαλος είπε: «Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων Αξιωματούχων στη Θράκη. Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας».